Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Εντοπίστηκαν γιάφκες τρομοκρατών σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά


Βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά. Σε πέντε συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές προχώρησε η αντιτρομοκρατική. Επεκτείνονται οι έρευνες και στην επαρχία.

Ραγδαίες εξελίξεις έχουν προκύψει στο θέμα της τρομοκρατίας. Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα στο γκαράζ-γιάφκα στη Νέα Σμύρνη όπου οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει όπλα, μεταξύ των οποίων και καλάσνικοφ, τα οποία θα μεταφερθούν, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις, στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσία για βαλλιστική εξέταση. Με τον τρόπο αυτό θα διαπιστωθεί αν τα όπλα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί από τρομοκρατική οργάνωση και ειδικότερα από τη Σέχτα Επαναστατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έχουν γίνει έρευνες σε περισσότερα από δώδεκα σημεία στην Αττική, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από δεκαπέντε σπίτια πρόκειται να ερευνηθούν στην επαρχία.

Ροζ Πάνθηρ

Εισβολή αστυνομικών στην φοιτητική εστία - συλλήψεις για την πρωινή εισβολή στο ΑΧΕΠΑ


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμες ερευνούν αυτή την ώρα την φοιτητική εστία Θεσσαλονίκης μετά από πληροφορίες ότι ορισμένοι από αυτούς που διαμένουν εκεί συμμετείχαν στην πρωινή επίθεση στο φυλάκιο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν γίνει 6 συλλήψεις ενώ έχουν εντοπιστεί και 2 αλεξίσφαιρα γιλέκα τα οποία εικάζεται ότι προέρχονται το ένα από την πρωινή επιδρομή και το δεύτερο από μια παρόμοια επίθεση που είχε γίνει πριν από ένα μήνα.

Πηγή: Seleo

Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Φουράκη


Η λήψη του βίντεο και φωτογραφιών έγινε με την άδεια και την προτροπή του Τάλου Φουράκη. Αποχαιρετήσαμε χθες το σάρκινο σκεύος του δασκάλου.

Το πνεύμα του είναι εδώ και έχει επηρεάσει πολλές χιλιάδες Ελλήνων.


Καταργούνται 100 τμήματα ΑΕΙ - ΤΕΙ


Κατάργηση 100 τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ προωθεί στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων η κυβέρνηση.

Στο στόχαστρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημερησία", βρίσκονται οι σχολές με χαμηλή ζήτηση, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι προτάσεις των προέδρων κάθε πανεπιστημιακού τμήματος.

Τα περισσότερα τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης που αναμένεται να καταργηθούν βρίσκονται στην περιφέρεια.

Σε κίνδυνο βρίσκονται τμήματα που έχουν ως αντικείμενο τον τουρισμό έως και το γεωτεχνικό κλάδο, ενώ και οι ξένες φιλολογίες βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο κατάργησης.

Ανακαλύφθηκε γιάφκα στη Ν. Σμύρνη


Μεγάλη ποσότητα οπλισμού σε υπόγειο γκαράζ σπιτιού στη Νέα Σμύρνη ανακάλυψε το απόγευμα του Σαββάτου η Αντιτρομοκρατική.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον δύο συλλήψεις.

Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πιθανολογείται πως τα ευρήματα συνδέονται με τη Σέχτα Επαναστατών.

Η γιάφκα εντοπίστηκε στην οδό Καισαρείας 22 στη Νέα Σμύρνη, σε υπόγειο γκαράζ πολυκατοικίας, μετά από παρακολουθήσεις αρκετών εβδομάδων. Αξιωματικοί της υπηρεσίας  θεωρούν σημαντική την ανακάλυψη ενός από τα κρυσφύγετα της οργάνωσης.

Τα Δεκεμβριανά - 1944


Η αυγή της 4ης Δεκεμβρίου 1944 αποτέλεσε το έναυσμα του δεύτερου γύρου της ερυθράς τρομοκρατίας την δεκαετία του 40.

Αποτέλεσε την πρώτη προσπάθεια του κομμουνισμού να αρπάξει με τη βία την εξουσία και να εγκαταστήσει και στη χώρα μας την τυραννία που εγκατέστησε στις χώρες του ανατολικού μπλόκ.

Πως φτάσαμε στην 4 Δεκεμβρίου ;

Με τις υπαναχωρήσεις του ΕΑΜ στο θέμα του αφοπλισμού των αντάρτικων οργανώσεων και τη δημιουργία εθνοφυλακής,και φυσικά,έπειτα από το απαγορευμένο από την κυβέρνηση συλλαλητήριο της 3ης Δεκεμβρίου.

Ρεσιτάλ αδιαλλαξίας από Αγκυρα


Η Τουρκία θέτει τρεις «κόκκινες γραμμές» ως προϋπόθεση για το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων σε κυπριακά πλοία και αεροσκάφη

Σκληρή γραμμή υιοθετεί η Αγκυρα λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου πρακτικά θα τεθεί το ερώτημα της επανεξέτασης της ενταξιακής διαδικασίας της χώρας.

Σε κάθε επίπεδο Τούρκοι αξιωματούχοι αγνοούν επιδεικτικά τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα τους έναντι της ΕΕ και της Κύπρου, επιδιώκοντας ουσιαστικά την απόσπαση «λευκής επιταγής» από την ΕΕ.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αγκυρα, κ. Μαρκ Πιερίνι, είχε μακρά συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υφυπουργό Εξωτερικών Φ. Σινιρίογλου, διερευνώντας τις τουρκικές προθέσεις εν όψει Δεκεμβρίου.

Τα πρώτα Ελληνικά χαρτονομίσματα


Τα πρώτα ελληνικά χαρτονομίσματα είναι οι  Φοίνικες  και εκδόθηκαν  επί  κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια την  1 Ιουλίου 1831 ,3 χρόνια μετά την κυκλοφορία των  κερμάτων .

Ήταν τυπωμένα στην μια όψη και έφεραν    χειρόγραφες   υπογραφές  και αρίθμηση   από την εθνική τραπεζική επιτροπή.

Η εκτύπωση  έγινε  στην  Αίγινα ,και σύντομα απαγορεύτηκαν οι συναλλαγές μεταξύ των πολιτών και γίνονταν δεκτά μόνο στα δημόσια ταμεία.

Σήμερα τα χαρτονομίσματα αυτά είναι πάρα πολύ σπάνια και δεν εμφανίζονται πλέον ούτε στις σχετικές δημοπρασίες.