Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Εντοπίστηκαν γιάφκες τρομοκρατών σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά


Βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά. Σε πέντε συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές προχώρησε η αντιτρομοκρατική. Επεκτείνονται οι έρευνες και στην επαρχία.

Ραγδαίες εξελίξεις έχουν προκύψει στο θέμα της τρομοκρατίας. Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα στο γκαράζ-γιάφκα στη Νέα Σμύρνη όπου οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει όπλα, μεταξύ των οποίων και καλάσνικοφ, τα οποία θα μεταφερθούν, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις, στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσία για βαλλιστική εξέταση. Με τον τρόπο αυτό θα διαπιστωθεί αν τα όπλα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί από τρομοκρατική οργάνωση και ειδικότερα από τη Σέχτα Επαναστατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έχουν γίνει έρευνες σε περισσότερα από δώδεκα σημεία στην Αττική, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από δεκαπέντε σπίτια πρόκειται να ερευνηθούν στην επαρχία.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνούσε την συγκεκριμένη υπόθεση εδώ και αρκετό καιρό και παρακολουθούσε τη γιάφκα της Νέας Σμύρνης από μήνες αλλά στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα προέκυψαν τις τελευταίες 20 ημέρες και γι' αυτό αποφασίστηκε να ξεκινήσει η επιχείρηση.

Τα ευρήματα στη Νέα Σμύρνη

Από τις έρευνες που διεξάγει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής 3 υποπολυβόλα -εκ των οποίων τα δύο Scorpion, 7 πιστόλια (glock, cz, baikal), 3 καλάζνικοφ, ένας σιγαστήρας, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κιλά ANFO εργοστασιακό, 4 χειροβομβίδες & 200gr ΤΝΤ.


Πέντε συλλήψεις

Ο αριθμός των συλληφθέντων έχει φθάσει τους πέντε μέχρι στιγμής, ενώ περίπου δέκα ακόμα άτομα έχουν ήδη προσαχθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και δεν αποκλείεται αυτές οι προσαγωγές να εξελιχθούν σε συλλήψεις.

Ένας εκ των συλληφθέντων είναι καταζητούμενος και επικηρυγμένος από πέρσι τον Οκτώβριο για τη δράση των «ληστών με τα μαύρα».

Τις έρευνες εποπτεύουν τέσσερις εισαγγελείς που βρίσκονται στη ΓΑΔΑ, ενώ αναλυτικές ανακοινώσεις αναμένεται ότι θα γίνουν αύριο από την αστυνομία.

Έρευνες και σε άλλα κτίρια

Νέα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη, περίπου από τις 8 το βράδυ, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά, όπου εκτιμάται ότι υπάρχει σημαντικό υλικό που σχετίζεται με την υπόθεση της τρομοκρατίας που ερευνάται.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, από αστυνομική πηγή, αναχώρησαν ήδη κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για πόλεις της επαρχίας μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη όπου θα γίνουν στοχευμένες έρευνες σε σπίτια και άτομα.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: