Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Επίσκεψη του Μανώλη Αγγελάκα στην Χαλκιδική


Ν Ο Δ Ε
Χ Α Λ Κ Ι Δ Ι Κ Η Σ
Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Πλατεία Ειρηναίου
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ   

Πολύγυρος, 18 Σεπτεμβρίου 2011   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στο Νομό μας ο αναπληρωτής υπεύθυνος τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην  Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Αγγελάκας, την Παρασκευή 16/09/2011.

Ο κ. Αγγελάκας επισκέφτηκε την Κασσάνδρεια όπου, σε ανοιχτή συγκέντρωση στελεχών της παράταξης είχε την ευκαιρία να αφουγκραστεί τον παλμό της οργανωμένης βάσης σε σχέση με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και να καταγράψει τοπικά προβλήματα που του εκτέθηκαν.

Σικελία: Η άλλοτε Μεγάλη Ελλάδα


Από το Μπάρι στον ιταλικό Νότο. Πρώτος σταθμός μας, η πόλη Τάραντας. Εδώ θα συναντήσουμε πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο. Θα δούμε τη γραφική παραλία του, το παλιό, ιστορικό κέντρο και στη συνέχεια, ακολουθώντας μια πανοραμική διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Καλαβρίας, θα φθάσουμε στο Ρήγιο, χτισμένο στη θέση της ομώνυμης αρχαίας ελληνικής αποικίας.

Το Ρήγιο ήταν μία από τις αρχαιότερες ελληνικές αποικίες της Κάτω Ιταλίας. Ιδρύθηκε το 720π.Χ. από Ευβοιώτες και αρχικά ονομαζόταν Ερυθρά. Η πόλη βρισκόταν σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση, καθώς ήταν χτισμένη σχεδόν στο νοτιότερο σημείο της ιταλικής χερσονήσου, στον πορθμό της Μεσσήνης.

Σεπτεμβριανά 1955, η σύγχρονη άλωση της Πόλης


Μέσα από το αρχείο της "Μακεδονίας" παρακολουθούμε την καταγραφή των φρικτών γεγονότων της Κωνσταντινούπολης, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη Θεσσαλονίκη και την προβοκατόρικη έκρηξη στο τουρκικό προξενείο της, το υποτιθέμενο σπίτι του Κεμάλ Πασά (Ατατούρκ).

Οι Έλληνες της Πόλης το βράδυ της 6ης προς 7 Σεπτεμβρίου του 1955 βίωσαν μια πραγματική άλωση. Ανάλογες σκηνές βιαιότητας, βαναυσότητας και μαζικού παροξυσμού κατά των Ρωμιών, της περιουσίας τους και των ιερών τους, μπορείς να διαβάσεις μόνο στα κείμενα που περιγράφουν τις δύο προηγούμενες αλώσεις της βασιλεύουσας από τους Φράγκους το 1204 και από τους Οθωμανούς το 1453.

Χαλκιδική: Το έργο που καρκινοβατεί


Τα συχνότερα ατυχήματα είναι μετωπικές και πλαγιομετωπικές συγκρούσεις που οφείλονται και στις αναστροφές

ΤΗΣ ΝΤΟΝΙΑΣ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Το συγκεκριμένο οδικό τμήμα αποτελεί τη μοναδική αρτηρία που οδηγεί στην Κασσάνδρα και εξυπηρετεί, κατά τους θερινούς μήνες, πέρα από τους 20.000 μόνιμους κατοίκους, περισσότερους από 600.000 τουρίστες.

Το καλοκαίρι οι καθημερινές διελεύσεις ανέρχονται σε 20.000 οχήματα, ενώ κατά τα Σαββατοκύριακα υπερβαίνουν τα 35.000 οχήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων που επιφέρουν καθυστερήσεις πολλών ωρών στους ταξιδιώτες. Είναι γνωστό ότι, κατά την επιστροφή της Κυριακής, η καθυστέρηση που δημιουργείται μόνον εξαιτίας του συγκεκριμένου οδικού τμήματος συχνά υπερβαίνει τη μισή ώρα.

Η Τουρκία εγκαταλείπει οριστικά τη Δύση.Τι δείχνει έρευνα


Περισσότερο σημαντικούς θεωρούν οι Τούρκοι πολίτες τους γείτονές τους στις χώρες της Μέσης Ανατολής, από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς, όπως προκύπτει από την ετήσια έρευνα "Translantic Trends 2011", που διενεργήθηκε για λογαριασμό του think tank (Ινστιτούτο) "German Marshall Fund", με έδρα την Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών.

  

Η έρευνα έδειξε ότι οι Τούρκοι θεωρούν τους Άραβες γείτονές τους πιο σημαντικούς για τα οικονομικά τους συμφέροντα (43%), αλλά και για την ασφάλειά τους (42%) από ό,τι τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που συγκεντρώνουν ποσοστό 33%.

  

Μπορεί, μάλιστα, να έχει αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με πέρυσι το ποσοστό στήριξης των Τούρκων στην ένταξη στην ΕΕ (48%), αλλά η απόκλιση σε σχέση με το 2004- πρώτη χρονιά που διενεργήθηκε η αντίστοιχη έρευνα- παραμένει μεγάλη, καθώς την ενταξιακή πορεία στήριζε τότε το 73% των πολιτών.



Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Δ.Ε.Θ. (Video)

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Δ.Ε.Θ.


Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Αντώνη Σαμαρά,
στη ΔΕΘ - 2011

  Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,