Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Μαντινάδες στα Χανιά για τον Καρατζαφέρη (Video)

Κάηκαν πάνω από 2.000 φωτογραφικά έργα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Με καθυστέρηση 40 ημερών ανακοίνωσε σήμερα το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης την μερική καταστροφή από πυρκαγιά 2.000 φωτογραφικών έργων της μόνιμης συλλογής του που φυλάσσονταν σε αποθήκη εταιρείας στη Σίνδο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία τα ξημερώματα της 2ας Μαΐου στους χώρους της εταιρείας «Ορφεύς Βεϊνόγλου» στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. στη Σίνδο, όπου φυλάσσεται μέρος των εκθέσεων και των συλλογών φωτογραφικών έργων της σύγχρονης περιόδου του Μουσείου Φωτογραφίας.

Παρά την πάροδο 40 ημερών το Μουσείο Φωτογραφίας που παραμένει ακέφαλο μετά τη λήξη της θητείας του καλλιτεχνικού του διευθυντή, Βαγγέλη Ιωακειμίδη, από τον Ιανουάριο του 2011 και τη μη αντικατάσταση ή ανανέωση της θητείας του έκτοτε, δεν γνωστοποίησε το γεγονός της τραγικής απώλειας των έργων του παρά μόνο σήμερα και αφότου δημοσιοποιήθηκε επιστολή διαμαρτυρίας 19 γνωστών φωτογράφων - έργα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στα καταστραφέντα από την πυρκαγιά.

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά - Ο δωδεκάλογος της Ν.Δ. για ασφάλεια - λαθρομετανάστευση (Video)


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Φίλες και φίλοι,

Η Ασφάλεια του Πολίτη είναι προϋπόθεση για μια Δημοκρατία!
Δεν υπάρχει «Πόλη», δηλαδή οργανωμένη κοινωνία, χωρίς να μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των ανθρώπων της, των «πολιτών» της.
Και δεν υπάρχει «ελεύθερη πόλη», αν δεν μπορεί να προστατεύει τους πολίτες της από το φόβο.
Το αντίθετο της Ασφάλειας του πολίτη είναι ο Φόβος!
Κι όταν δεν υπάρχει Ασφάλεια, κυριαρχεί ο Φόβος.

Τα νετρόνια δεν ταξιδεύουν ταχύτερα από το φως

Ανεβαίνει ξανά στο... βάθρο του ο Αϊνστάιν!
Δεν απειλείται, πλέον , η θεωρία του Αϊνστάιν ότι τίποτα δεν ταξιδεύει ταχύτερα από το φως, αφού οι επιστήμονες που είχαν ισχυριστεί ότι το νετρόνιο είναι ταχύτερο, τώρα παραδέχονται τους λανθασμένους υπολογισμούς τους

Είχε ενδιάμεσα προηγηθεί η κατάρριψη του ισχυρισμού από άλλα επιστημονικά εργαστήρια και έτσι, οριστικά πλέον, δίνεται επίσημο τέλος σε ένα ζήτημα που αναστάτωσε τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και…τον μακαρίτη Αϊνστάιν.

Ο διευθυντής ερευνών του CERN Σέρτζιο Μπερτολούτσι, εκ μέρους της επιστημονικής κοινοπραξίας OPERA, που είχε κάνει την αρχική μέτρηση, ανακοίνωσε, σε συνέδριο για την φυσική των νετρίνων και την αστροφυσική στην Ιαπωνία, ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, τα εν λόγω σωματίδια ταξιδεύουν σχεδόν ακριβώς με την ταχύτητα του φωτός - αλλά όχι πιο γρήγορα.

Ιωάννης Τζίτζιος: Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου και η επόμενη μέρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

• Άρθρο του Δημάρχου Σιθωνίας, Ιωάννη Τζίτζιου

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου και η επόμενη μέρα
στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


Κατά κοινή ομολογία οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι κρίσιμες, καθώς ο ιστορικός κύκλος της μεταπολιτευτικής περιόδου κλείνει.

Η οικονομική κρίση που ταλανίζει τη  χώρα έχει προφανείς συνέπειες  στην κοινωνία και στην πολιτική, γιατί είναι φανερό πλέον ότι οι θεσμοί καλούνται να λειτουργήσουν σε συνθήκες απαξίωσης και ισοπέδωσης.

Σ’ αυτό το σκηνικό η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παραμείνει σημείο αναφοράς για τη Δημοκρατία και να αναγνωρισθεί στην πράξη κατά τρόπο αμετάκλητο ότι αποτελεί το θεσμό, τον πιο κοντινό, στον Έλληνα πολίτη.

Ζαχόπουλος: Η Τσέκου ήταν μέσον για να πληγεί πολιτικά η κυβέρνηση Καραμανλή

«Η κυβέρνηση Καραμανλή επλήγη από εσωτερικά και διεθνή συμφέροντα, που ήθελαν να την βλάψουν» ανέφερε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστος Ζαχόπουλος, στην κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τονίζοντας πως η άλλοτε ερωμένη και υφισταμένη του στο υπουργείο, Εύη Τσέκου χρησιμοποιήθηκε για να πλήξει την τότε κυβέρνηση.

«Είχα πάρει απόφαση να δώσω τέλος στη ζωή μου. Έκλεισα τα μάτια και, πέφτοντας, έκανα μια προσευχή, ζητώντας συγνώμη» είπε, σχεδόν πέντε χρόνια μετά την πτώση του στο κενό.

Ο Χ. Ζαχόπουλος , με αποκατεστημένες, σε μεγάλο βαθμό, τις βλάβες που προκλήθηκαν από την απόπειρα αυτοκτονίας του, εξιστόρησε στη δίκη για την απόπειρα εκβίασής του από την κ. Τσέκου, την προσωπική σχέση του με την υφισταμένη του και όσα προηγήθηκαν της απόφασής του να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Ν. Χανιάς: Η Ελλάδα κινδυνεύει με αποπομπή από το ευρώ λόγω ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο Νίκος Χανιάς. Με επιστολή του, το μέχρι χθες στέλεχος του κόμματος, που είχε θέσει υποψηφιότητα στην Κορινθία, χαρακτηρίζει καταστροφική τη διακυβέρνηση από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του κόμματος ο κ. Χανιάς Δημήτρη Βίτσα αναφέρει ότι είναι πλέον σίγουρος ότι έστω και μια ώρα κυβερνητικής θητείας στο ΣΥΡΙΖΑ, «θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας.»

«Η στάση του Νίκου Χανιά αποτελεί ανεξήγητη και ανήθικη πράξη που δεν ταιριάζει με τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε πολιτεύεται πόσο μάλλον οποιουδήποτε επικαλείται την ιδιότητα του ενεργού αριστερού πολίτη» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνέντευξη του Νίκου Μιχαλολιάκου στη τηλεόραση Super (Video)

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Κος Νικόλαος  Μιχαλολιάκος, στη τηλεόραση Super...

Συνέντευξη Αστέριος Σταθώρος

Halkidikifocus.gr

ΝΟ.Δ.Ε. Χαλκιδικής: Δ.Τ. για συνάντηση γυναικών στη Γαλάτιστα - Πρόγραμμα περιοδειών στελεχών στο Δήμο Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προεκλογική ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησε η Οργάνωση Γυναικών της Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής στη Γαλάτιστα τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Στην εκδήλωση, που οργανώθηκε από την κ. Ιφιγένεια Κυριάκου, αναπληρώτρια της Γραμματέως Γυναικείων θεμάτων για το νομό Χαλκιδικής κας Κατερίνας Παπακώστα, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το γυναικείο πληθυσμό της περιοχής και έγινε συντονισμός των δραστηριοτήτων των μελών για τις κρίσιμες εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και τις επόμενες ημέρες.

Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης "Ο Αριστοτέλης": Τιμήθηκε η Θυσία του Καπετάν Χάψα

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Έτος ιδρύσεως 1903
Μαντώς Μαυρογένους 23 – Τ.Κ. 542 49 Τηλ. 2310/323-839 και 318-840
 Φαξ 2310/326-108 kai 318-840 Κινητό: 6946/470-157
e-mail: panchalkidikos@gmail.com και mkartsioti@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΑΨΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΤΟ 1821.


Με την δέουσα επισημότητα η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, οι Δήμοι, Θέρμης, Πολυγύρου, Σιθωνίας και ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (συντονιστής), με τις ευλογίες της Ιεράς Μονής της Αγίας Αναστασίας,

πραγματοποίησαν την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 εκδηλώσεις

"Περί... επανένωσης... της κεντροδεξιάς"

Άρθρο - Δελτίο Τύπου
Του Υποψηφίου βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κωνσταντίνου Μαντζούφα


Μετά τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαϊου, η Κεντροδεξιά Παράταξη είχε μία και μοναδική ευκαιρία να επανενωθεί, την οποία και έχασε σε χρόνο ρεκόρ. Αντί λοιπόν ο υποτιθέμενος «αρχηγός» της «νεοδεξιάς» κ. Σαμαράς, να παραιτηθεί, μετά και την συντριβή την οποία υπέστη και να ανοίξει μέσα από ένα έκτακτο συνέδριο το δρόμο για νέα πρόσωπα στην πολιτική, ο ίδιος ο οποίος οδήγησε την Παράταξη στη μεγαλύτερη ήττα από τη Μεταπολίτευση και μετά, επιμένει να θέλει να γίνει Πρωθυπουργός μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τον προσωπικό του εγωισμό. Εγωισμό τον οποίο είχε και το 1993 όταν έριξε την κυβέρνηση την Νέας Δημοκρατίας, εγωισμό τον οποίο είχε και το 1995 όταν είχε την ευκαιρία να ρίξει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να διορθώσει το λάθος του 1993 και δεν το έκανε, εγωισμό τον οποίο είχε και το 2002 όταν σε πολλούς Νομούς της Ελλάδος στήριξε υποψηφίους Νομάρχες του ΠΑΣΟΚ, όπως και στο Νομό μας, τη Χαλκιδική.

ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών: Εγγραφές μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εγγραφές  για  το σχολικό έτος  2012-2013  θα  ξεκινήσουν  στο  ΕΠΑ.Λ Ν. Μουδανιών

στις 14-06-2012 και θα ολοκληρωθούν στις 29-06-2012.

Παρακαλούνται οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών για την έγκαιρη εγγραφή τους.

Πληροφορίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο τηλ. 2373021322  (κος  Ν. Κατσανός).

Ο Διευθυντής
Ξενοφών Δημητριάδης

Le Figaro: «Η Χρυσή Αυγή παράγει κοινωνικό έργο»

Aίσθηση έχει προκαλέσει στη Γαλλία ρεπορτάζ της Ελληνίδας ανταποκρίτριας της εφημερίδας Le Figaro και του καναλιού France 24 στην Αθήνα, με το οποίο η δημοσιογράφος παρουσιάζει τη Χρυσή Αυγή ως μια οργάνωση που παράγει... κοινωνικό έργο.

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση «C dans l'air» η Αλεξία Κεφαλά υποστήριξε ότι οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών «καθάρισαν  το κέντρο της Αθήνας και τόνισε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής παράγουν κοινωνικό έργο».

Οσο για τον (υποτιθέμενο) ναζιστικό χαιρετισμό ανέφερε ότι δεν είναι καθόλου χαιρετισμός του Χίτλερ διότι οι ίδιοι τον θεωρούν έναν αρχαιοελληνικό χαιρετισμό.

Επίθεση Μιχαλολιάκου σε Πρετεντέρη, Στάη, Τρέμη και Αυτιά

Βολές κατά των πολιτικών κομμάτων αλλά και δημοσιογράφων εξαπολύει η Χρυσή Αυγή, σε χθεσινή της ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως το δίλημμα των εκλογών είναι «ή με αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη δυστυχία μας ή με τη Χρυσή Αυγή».

Αναφερόμενη στο περιστατικό που σημειώθηκε πρόσφατα στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, επισημαίνει: «Παλαιότερα, υπήρχε μια διαφήμιση απορρυπαντικού, το μότο της οποίας ήταν: 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν.... Αυτές τις μέρες, μετά το γνωστό στημένο επεισόδιο στο κανάλι του Κυριακού, βγαίνουν όχι μόνο 29 αλλά πολλοί περισσότεροι κατασκευαστές της δυστυχίας του ελληνικού λαού, που συνιστούν στον ίδιο λαό που εξαθλίωσαν, να διορθώσει την ψήφο του και να μην ξαναψηφίσει Χρυσή Αυγή».

Δήλωση του Γ.Γ. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλη Γιαννάκη για την αποστασία Αηδονόπουλου

Ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, βουλευτής Επικρατείας Μιχάλης Γιαννάκης, σχολιάζοντας την αποστασία του Χάρη Αηδονόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Χάρης Αηδονόπουλος θυμήθηκε 4 μέρες πριν από τις Εθνικές Εκλογές ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένας ευκαιριακός πολιτικός σχηματισμός. Φαίνεται ότι η αμετροέπεια και η αχαλίνωτη φιλοδοξία του, τον οδήγησαν να προδώσει με τον πιο ανέντιμο και ποταπό τρόπο ένα κίνημα που ο ίδιος επί δύο μήνες παρουσίαζε στον Θεσσαλονικιώτικο λαό ως τη μόνη λύση Εθνικής Αξιοπρέπειας και Ευθύνης.

Ο κ. Αηδονόπουλος έκανε την επιλογή του. Να βάλει τις προσωπικές του πικρίες και τους εγωισμούς του πάνω από το συμφέρον της Πατρίδας.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με επίκεντρο την υπεξαίρεση των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, Λάμπρου Τσόγκα και της ανακρίτριας Ανθίας Τσαφίτσα, ο πρώην δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, ύψους 120.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Κατά την δίωρη απολογία του, ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι δεν δικαιολόγησε περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις ύψους 1.087.589,95 ευρώ, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος.

Ο Πάνος Καμμένος στην κατάμεστη αίθουσα του ΟΛΠ Πειραιά

Εκδήλωση στον Πειραιά, στην κεντρική αίθουσα του ΟΛΠ,  πραγματοποίησαν απόψε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με ομιλητή τον Πρόεδρο του Κινήματος.

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι οι επίορκοι πολιτικοί δεν μπορούν να διεκδικούν τη ψήφο του ελληνικού λαού γιατί είναι αυτοί που συναγελάζονταν με το Χριστοφοράκο.

Κατηγόρησε το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου και υπογράμμισε ότι προϋπόθεση για να κυβερνηθεί η χώρα είναι η άμεση κατάργηση των μνημονίων.

Πηγή: Scottish-Thkame