Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Άλλη μία ιστορική εκκλησία την έκαναν τζαμί οι τούρκοι

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μετά την προκλητική μετατροπή της ιστορικής αγίας Σοφίας της Νίκαιας, καθώς και της αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας σε τζαμιά, οι Τούρκοι προχώρησαν στην μετατροπή σε τζαμί άλλης μια ιστορικής ελληνορθόδοξης εκκλησίας, την ίδια ώρα που εδώ στην Ελλάδα κάποιοι υπουργοί και κάποιοι τουρκολάγνοι δήμαρχοι δηλώνουν υπερήφανοι για τις προθέσεις τους να… γεμίσει με μιναρέδες η ελληνική επικράτεια.

Πρόκειται για την ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία της περιοχής του Μεγάλου Ρεύματος της Κωνσταντινούπολης, που είναι γνωστή σαν Αρναούτκιοι, μια περιοχή που επί αιώνες κατοικούνταν από πυκνό ελληνορθόδοξο πληθυσμό.

Ν. Κακλαμάνης: Η ΝΔ δεν θέλει εμένα υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, αλλά εγώ θα είμαι...

Κάποιοι δεν τον θέλουν ως υποψήφιο της ΝΔ για το δήμο Αθηναίων και γι΄αυτό θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ο πρώην δήμαρχος και βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης. Επανέλαβε σταθερά ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μετά τη νέα φήμη για υποψήφιο της ΝΔ στο πρόσωπο του Κ. Μίχαλου, γεγονός που σημαίνει ότι εάν η ΝΔ δεν τον στηρίξει θα έχει απέναντί της έναν βουλευτή –«αντάρτη»! Ο κ. Κακλαμάνης  επικαλέστηκε τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν την πολιτική  διεισδυτικότητά του ακόμη και στον χώρο της Αριστεράς.

Μιλώντας στον Βήμα FM 99,5 FM,  ο Νικήτας Κακλαμάνης άφησε να εννοηθεί ότι η Συγγρού δεν τον θέλει για υποψήφιο, μολονότι το κόμμα δυσκολεύεται να βρει κάποιον να κατεβάσει στην κούρσα για την Αθήνα. Στην ερώτηση γιατί η ΝΔ δυσκολεύεται να βρει υποψήφιο για την Αθήνα, απάντησε:

Ομογενής από το Ουζμπεκιστάν ο νεαρός που απειλούσε ότι θα ανατιναχθεί στον Λευκό Πύργο

Ομογενής από το Ουζμπεκιστάν, ηλικίας 24 ετών, είναι ο "πρωταγωνιστής" του πολύωρου θρίλερ που εκτυλίχθηκε το πρωί μπροστά από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, όταν ο νεαρός, προσποιούμενος ότι κατέχει χειροβομβίδα, απειλούσε ότι θα ανατιναχτεί.

Ο 24χρονος (και όχι 30χρονος, όπως έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες), που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και κατά το παρελθόν νοσηλεύτηκε στο ψυχιατρείο του νοσοκομείου "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη τελικά, έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών που κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, ενώ ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Θεσσαλονίκη: Σηκώνουν άγκυρα τα καραβάκια τον Απρίλιο

Άδεια λειτουργίας γραμμής για την πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη συμφωνήθηκε να δοθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, μετά τη χθεσινή συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Τσαμασλή με τον υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας, ο σχεδιασμός προβλέπει την ύπαρξη τριών πλοίων, με χωρητικότητα 100 έως 200 επιβατών ανά διαδρομή, εκ των οποίων τα δύο θα εκτελούν το δρομολόγιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τους Νέους Επιβάτες, ενώ το τρίτο θα εξυπηρετεί τη γραμμή λιμάνι Θεσσαλονίκης- Καλαμαριά.

Νέο είδος δελφινιού ανακαλύφθηκε στη Βραζιλία (φωτό)

Η φύση δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Τα μυστικά της αποκαλύπτονται σιγά - σιγά.

Όπως το νέο είδος δελφινιών που ανακαλύφθηκε στη Βραζιλία.

Πρόκειται για ένα είδος θηλαστικών του γλυκού νερού, αφού ζει σε ποτάμια και συγκεκριμένα εντοπίστηκε στον ποταμό Araguaia, έναν παραπόταμο του Αμαζονίου.

«Ήταν κάτι πραγματικά αναπάντεχο, πρόκειται για μια περιοχή με εύκολη πρόσβαση για τους κατοίκους,

Έναρξη σεμιναρίου 'Αγωγή Υγείας - Πρώτες Βοήθειες' στη Νέα Τένεδο

Δελτίο Τύπου:

«Έναρξη σεμιναρίου ‘Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες’
στη Νέα Τένεδο».

  Χθες, Πέμπτη 23/1 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Τένεδο το 2ο μάθημα του σεμιναρίου με θέμα «Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες» που διοργάνωσε η Κοινότητα Νέας Τενέδου σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Νέας Προποντίδας.

  Το σεμινάριο θα διαρκέσει από την Τρίτη 21/1 μέχρι και την Πέμπτη 20/2 (σύνολο 25 ώρες).

  Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα ευχαριστημένοι τόσο με την θεματολογία, όσο και με τον τρόπο διδασκαλίας των μαθημάτων.

Κόβουν τον μισθό της Ζαρούλια: Φώναξε «αληταράδες» μέσα στη Βουλή (Video)

Πειθαρχική ποινή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς επιβλήθηκε στη βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελ. Ζαρούλια από τον προεδρεύοντα Χρ. Μαρκογιαννάκη. Πρόκειται για την πρώτη επιβολή τόσο αυστηρής ποινής σε βουλευτή κατά την παρούσα κοινοβουλευτική σύνοδο.

 Η Ελ. Ζαρούλια φώναξε «αληταράδες» μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. Αμέσως ο Χρ. Μαρκογιαννάκης πρότεινε την επιβολή της ποινής που συνεπάγεται περικοπή του ¼ της μηναίας αποζημίωσης του Βουλευτή.

Τα δέντρα δεν σταματούν ποτέ να μεγαλώνουν

Τα δέντρα δεν σταματούν να μεγαλώνουν ποτέ, όπως ανακάλυψε νέα μελέτη. Αντιθέτως, καθώς γερνούν αναπτύσσονται όλο και πιο γρήγορα

Η ανάπτυξή τους δεν επιβραδύνεται με την ηλικία αλλά, αντιθέτως, επιταχύνεται καθώς γερνούν

Φαφούτη Λαλίνα

Τα δέντρα τελικά δεν σταματούν να μεγαλώνουν ποτέ και δεν γνωρίζουν αυτό που εμείς οι άνθρωποι αποκαλούμε «γηρατειά». Αντιθέτως, όπως διαπίστωσε μια νέα μελέτη, με τα χρόνια επιταχύνουν τους ρυθμούς της ανάπτυξής τους, με αποτέλεσμα τα ηλικιωμένα να μεγαλώνουν πιο γρήγορα από τα νεαρά. Η ανακάλυψη έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα των επιστημόνων, οι οποίοι θεωρούσαν ότι τα γέρικα δέντρα αναπτύσσονται πιο αργά, χάνοντας το νεανικό τους σφρίγος.