Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Οι Κούρδοι εξεδίωξαν τους τζιχαντιστές του ΙΚ

Κούρδοι μαχητές της Συρίας εξεδίωξαν σήμερα τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από είκοσι χωριά στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα, ανακοίνωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ένα κουρδικό πολιτικό κόμμα.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG, κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας) πραγματοποίησαν την επιχείρηση αυτή κατά του ΙΚ σε συντονισμό με τον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Χθες βράδυ, οι YPG πραγματοποίησαν έφοδο για να ανακτήσουν τον έλεγχο των θέσεων του ΙΚ στην πόλη Ταλ Χαμίς που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Οι αντιδράσεις των Πομάκων σε δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ

«Εξεδήλωσε την αντίθεσή του στη χρήση της λέξης Πομάκοι, σαν να μην υπάρχουν 40.000 Πομάκοι στην ελληνική Θράκη», αναφέρει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων και η εφημερίδα ‘Ζαγάλισα’, καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους σε όλους τους τόνους τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ νομού Ροδόπης, Αϊχάν Καραγιουσούφ, αναφορικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, για τη σχεδιαζόμενη πρόσληψη –μεταξύ άλλων – Πομάκων και Ρομά, αστυνομικών. Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση:

Πάτρα: Η πολιτική επικαιρότητα «ενέπνευσε» το καρναβάλι

Μπορεί η βροχή να μην σταμάτησε ούτε λεπτό καθ΄ όλη τη διάρκεια της τετράωρης μεγάλης παρέλασης του πατρινού καρναβαλιού, όμως δεν κατάφερε να πτοήσει τους 35.000 καρναβαλιστές, που κατάφεραν να μεταδώσουν στους θεατές μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας και χαράς για τη ζωή.

Μανώλης Γλέζος: Πριν είναι αργά


Άρθρο του Μανώλη Γλέζου

Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
 Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
 Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
 Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.
 Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
 Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.