Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Διαχείριση αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωση στο Δήμο Σιθωνίας

Εγκρίθηκε η ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το έργο του Δήμου Σιθωνίας «Διαχείριση αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωση» με προϋπολογισμό 416.000 ευρώ.

     Σκοπός του Δήμου Σιθωνίας μέσω του συγκριμένου έργου αποτελεί η επαναφορά χρήσιμων υλικών στο φυσικό και οικονομικό κύκλο και η διασφάλιση όλων των μέτρων με τα οποία θα επιτευχθεί η ανάκτηση αυτών των υλικών και η προώθησή τους για την παραγωγή νέων προϊόντων.

Μέσα από το έργο θα πρωταγωνιστήσει ενεργά ο κάθε δημότης, ο οποίος στην ιδιωτική του ζωή θα διαχωρίζει τα απορρίμματα και τα χρησιμοποιημένα υλικά και θα τα τοποθετεί σε αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης.

Έξι μήνες στον Αλβανό που δάγκωσε τραυματιοφορέα του Γ.Ν. Κατερίνης


ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Αποστόλης Λέινας

Σε έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε χθες από το δικαστήριο της Κατερίνης ένας Αλβανός που είχε επιτεθεί σε τραυματιοφορέα του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης προχθές το πρωί.

Το συμβάν της επίθεσης κατά του τραυματιοφορέα έλαβε χώρα προχθές το πρωί στις 6:30 στο Γ.Ν. Κατερίνης, όταν ο Αλβανός άρχισε να βρίζει, να απειλεί, να προκαλεί υλικές φθορές και τελικά να επιτίθεται εναντίον του εργαζομένου, τον οποίον χτύπησε και μάλιστα τον δάγκωσε κιόλας, προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Αμέσως εκλήθη η αστυνομία και ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Αστέριος Φαρμάκης, καθώς και ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Γαβαλάς,

Δήμος Σιθωνίας: Ένταξη του βιολογικού καθαρισμού Μεταγγιτσίου στο ΕΣΠΑ

Ένταξη του βιολογικού καθαρισμού Μεταγγιτσίου στο ΕΣΠΑ

    Η  «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Μεταγγιτσίου Δήμου Σιθωνίας Νομού Χαλκιδικής» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία –Θράκη» με συνολικό προϋπολογισμό 4.537.500 ευρώ.

   Το έργο περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων στην κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του συνόλου του οικισμού Μεταγγιτσίου, το οποίο αποτελείται από δύο κύριους αγωγούς, καθώς και από ένα πλήθος δευτερευόντων αγωγών και των αναγκαίων φρεατίων. Επίσης περιλαμβάνονται

500.000 ευρώ στον Δήμο Πολυγύρου για διαχείριση αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωση


500.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


Με 500.000 € χρηματοδοτείται ο Δήμος Πολυγύρου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής – Πράσινο Ταμείο για το έργο «Διαχείριση αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωση».

Συγκεκριμένα, η πρόταση του Δήμου Πολυγύρου, με απόφαση της υπηρεσίας του «Πράσινου Ταμείου» εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015». Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπογραφή του Συμφώνου Αποδοχής των Όρων της πράξης και οι περαιτέρω οδηγίες για την υλοποίηση του έργου.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Ανακοίνωση του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου άνοιξε και πάλι τις πόρτες του και υποδέχεται τους μικρούς φίλους της Μουσικής.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος είναι:

Τμήμα Πιάνου
Τμήμα Βιολιού
Τμήμα Κιθάρας
Τμήμα Φλογέρας - Φλάουτου
Τμήμα Κλαρινέτου – Σαξοφώνου
Τμήμα Βιολοντσέλου
Τμήμα Θεωρητικών
Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας,
«Τμήμα Φιλαρμονικής »
«Τμήμα  Μεικτής Χορωδίας»