Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Η απάντηση του Κιουτσούκη για την διαγραφή του

Ρεπορτάζ: Θάλεια Δήμου

Για την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να τον διαγράψει από τους καταλόγους και τα μητρώα του κόμματος, μίλησε στο enikos.gr ο Νίκος Κιουτσούκης.

«Με πήρε τηλέφωνο ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος και μου ανακοίνωσε ότι με διαγράφουν από τη Νέα Δημοκρατία γιατί στείλαμε την επιστολή στους 300 βουλευτές, με την οποία αποτυπώσαμε την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας και είπαμε τις θέσεις μας για τον προϋπολογισμό», ανέφερε ο κ. Κιουτσούκης.

«Τον ρώτησα αν διαγράφονται όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ και μου απάντησε ότι διαγράφομαι μόνο εγώ. Τον ευχαρίστησα και του ευχήθηκα καλή πορεία»
, σημείωσε.

Διαγραφή από τη Ν.Δ. του Ν. Κιουτσούκη

κλικ για μεγέθυνση

Δήμος Σιθωνίας: «Οι νέοι εκφράζονται σωστά και διακρίνονται ψηφιακά»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χρήση των νέων τεχνολογιών έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα. Ρόλο καταλύτη στην είσοδο των νέων τεχνολογιών στην ζωή μας αποτέλεσε αναμφισβήτητα η ευρεία χρήση του διαδικτύου, το οποίο άνοιξε δρόμους στην επικοινωνία (εκτός όλων των άλλων) που δεν είχε διανοηθεί ποτέ το ανθρώπινο μυαλό σε παλαιότερες εποχές.

Η ταχύτατη εισαγωγή του διαδικτύου στην καθημερινότητα των Ελλήνων τελέστηκε την τελευταία δεκαετία. Εκτός από τα πάρα πολλά θετικά στοιχεία που επέφερε σε όλους μας, αλλά κυρίως στους νέους που αποτελούν και τους βασικότερους χρήστες, παρουσιάστηκαν και διάφορες αρνητικές πτυχές. Μια εκ των βασικότερων αποτελεί η κάκιστη χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους νέους μας, όπως μαρτυρούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία μας αλλά παρατηρούμε και εμείς σε κάθε επαφή μας με κείμενα που έχουν συγγράψει νέοι και νέες.

Πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» στο Δήμο Σιθωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» ξεκινά στο Δήμο Σιθωνίας μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης και θα έχει διάρκεια 32 εβδομάδες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής  στην Δημοτική  Κοινωφελή Επιχείρηση και στις κατά τόπους Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Σιθωνίας.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές  έως και 16 Δεκεμβρίου 2013. Τα προγράμματα αφορούν άτομα από 4-18 ετών, 16-65 ετών και για άτομα άνω των 65 ετών. Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου θα υπάρχει αντίτιμο ανάλογα με το  ενδιαφέρον συμμετοχής.

ΔΑΚΕ Ι.Τ.: Το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν πρέπει να βασίζεται σε κοινωνικά συντρίμμια και οικονομικά ερείπια

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ
ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ

Κύριες και Κύριοι Βουλευτές,

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου καλείστε να ψηφίσετε τον Εθνικό Προϋπολογισμό του έτους 2014, ο οποίος για τέταρτη συνεχή χρονιά είναι αποκλειστικό “απότοκο” των επαχθών δεσμεύσεων ακραίας και μονοδιάστατης λιτότητας που έχει αναλάβει η χώρα μας στο πλαίσιο των Δανειακών Συμβάσεων.

Έναν Προϋπολογισμό που εμπεριέχει μια σειρά υφεσιακών, “φορομπηχτικών” και κοινωνικά άδικων μέτρων με μοναδικό στόχο την επίτευξη πρωτογενούς δημοσιονομικού πλεονάσματος.

Οι Νεάντερταλ έφτιαχναν μεζονέτες!

Οπως φαίνεται οι Νεάντερταλ οργάνωναν τις κατοικίες τους με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που το κάνουμε και εμείς

Θοδωρής Λαΐνας

Δημιουργούσαν οργανωμένες κατοικίες χωρισμένες σε επίπεδα και δωμάτια

Άλλη μια ανακάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι Νεάντερταλ δεν ήταν ένα περιορισμένης νοημοσύνης είδος που ζούσε σε πρόχειρα καταλύματα και απλά έτρωγε και κοιμόταν. Προηγούμενες έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι Νεάντερταλ είχαν ανεπτυγμένη νοημοσύνη, έφτιαχναν πολύπλοκα εργαλεία ενώ είχαν ακόμη και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Επιπλέον έχει διαπιστωθεί ότι μπορούσαν να κατασκευάσουν κατοικίες. Τώρα διαπιστώνεται ότι οι Νεάντερταλ που ζούσαν σε σπηλιές τις διαμόρφωναν με τρόπο ανάλογο με εκείνον που το κάνει και ο σύγχρονος άνθρωπος. Δημιουργούσαν ξεχωριστούς χώρους με συγκεκριμένες χρήσεις όπως για παράδειγμα, υπνοδωμάτια, σαλόνι και κουζίνα.