Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής: Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Αρναία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, η ημερίδα της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής με θέμα: “Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Προοπτικές Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας “.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας.

Η ημερίδα ξεκίνησε με εισήγηση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Ηλία Ιορδανίδη, ο οποίος τόνισε τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το διαδικτυακό εμπόριο και marketing, σ΄ έναν πλούσιο από προϊόντα τόπο όπως η Χαλκιδική ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την αύξηση των θέσεων εργασίας.

Τιτανόσαυροι ζούσαν στην Ανταρκτική

Οι τιτανόσαυροι ζούσαν και στην Ανταρκτική

Εντοπίστηκαν απολιθώματα του γιγάντιου ζώου στην παγωμένη ήπειρο

Θοδωρής Λαΐνας

Μια αναπάντεχη ανακάλυψη έκαναν ερευνητές από την Αργεντινή που εντόπισαν σε ένα νησί της Ανταρκτικής απολιθώματα της μεγαλύτερης σε μέγεθος οικογένειας δεινοσαύρων. Όπως φαίνεται οι τιτανόσαυροι ζούσαν στην Ανταρκτική πριν από 70 εκατομμύρια έτη, γεγονός που προσφέρει σημαντικές πληροφορίες τόσο για τους δεινοσαύρους όσο και για τις κλιματικές αλλαγές στη Γη.

Το εύρημα

Ερευνητές του ερευνητικού ινστιτούτου Conicet της Αργεντινής πραγματοποίησαν ανασκαφές στο νησί Τζέιμς Ρος που βρίσκεται στην Ανταρκτική Χερσόνησο,

Ευχές από τον Ευρωβουλευτή Ιωάννη Τσουκαλά

κλικ για μεγέθυνση
Ιωάννης Α. Τσουκαλάς
Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: "Θέλουν να με δολοφονήσουν πολιτικά" (Video)

Έκτακτη συνέντευξη τύπου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, για την δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του.

Μιχάλης Σαρρής: Από τον απόηχο ενός σκανδάλου με ανηλίκους στην προεδρία μίας τράπεζας

Ποιος είναι ο κατά πολλούς καλύτερος οικονομολόγος της Κύπρου, πως βρέθηκε μπλεγμένος σε σοβαρές κατηγορίες στα Κατεχόμενα, γιατί δεν πήγε να δικαστεί και πως βρέθηκε στην προεδρία της Marfin Laiki...

Στις 14 Οκτωβρίου, η κυπριακή κοινωνία συγκλονίστηκε από μια πραγματικά περίεργη  είδηση. Ο Μιχάλης Σαρρής, πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Τάσου Παπαδόπουλου, ο οποίος  από την 1η Ιανουαρίου 2012 θα είναι  πρόεδρος της τράπεζας Marfin Laiki, είχε συλληφθεί από την αστυνομία των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα.

Ο πρώην υπουργός, σεβαστό πρόσωπο του οικονομικού κατεστημένου, είχε συλληφθεί- και με βάσει την αστυνομία- βρέθηκε γυμνός  μαζί με 17χρονο  ηλεκτρολόγο, Μεχμέτ  Καχραμάν (φωτογραφία) ,  έποικο  στα κατεχόμενα, που κατάγονταν από το Hattay της νότιας Τουρκίας.

"Πέθανε ο αντικομμουνιστής Χάβελ": Μνημειώδες κείμενο του Ριζοσπάστη

Την ίδια ώρα που η μέγιστη απώλεια για τον σοσιαλισμό, ο θάνατος του "λαοπρόβλητου",  ημίτρελου και χιλιοτραγουδισμένου Κιμ Γιονκ Ιλ προκάλεσε "σκοτοδίνη" και απεριόριστη θλίψη στο Περισσό (που θα ξαναβρούμε τέτοιο ηγέτη;), άλλο ένα μνημειώδες κείμενο του Ριζοσπάστη έρχεται να ολοκληρώσει την σουρεαλιστική εικόνα και πραγματικότητα του ΚΚΕ. Λίγες ώρες πριν τον "Αυγερινό" της Βόρειας Κορέας, άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ.

Διαβάστε (προσεκτικά) τι έγραψε ο Ριζοσπάστης:

"Πέθανε, την Κυριακή το πρωί, σε ηλικία 75 χρόνων, εξαιτίας προβλημάτων στους πνεύμονες, ένας από τους πρωτεργάτες της αντεπανάστασης στην Τσεχοσλοβακία και πρώτος Πρόεδρος της χώρας μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, Βάτσλαβ Χάβελ.

6η Αγωνιστική Α' κατηγορίας ανδρών basket Χαλκιδικής Βορείου Ομίλου

Νίκη του ΑΟΠ μέσα στα Νέα Ρόδα.

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α' ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΧ
              Β' ΟΜΙΛΟΥ (ΒΟΡΡΑΣ)

Ν.Ρόδα 69  - AO ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ  77
Διαιτητές: Αναστασιάδης-Σχοινάς
Δεκάλεπτα: 16-12, 32-35, 47-55, 69-77

Ν.Ρόδα (Κιακιλίδης)
Βαλσαμής , Χατζηλίδης, Σβούκης 10, Κατσαβαβάκης 9, Κοκόνας, Ζηζηλιώτης 22(3), Φιδέογλου, Κατράνης 18(2), Καμενάκης , Στράντζαλης, Απεσλίδης 10, Κόκκινος..

«Ήρθε ο Άδωνις; Φεύγω!..» (βίντεο)

Το καμάρι της μεταβατικής κυβέρνησης, Άδωνις - Σπυρίδων Γεωργιάδης.

Του  Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)

Αυτή την ερώτηση-απάντηση έδωσε ο ψαράς που έφτασε με το μηχανάκι του φορτωμένο με ψάρια, χθες πρωί (19.12.11), για δουλειά του στο Δημαρχείο του Δ. Θερμαϊκού (Περαία). Βρήκε τις πόρτες του «κλειστές δια το κοινόν» λόγω…ΜΑΤ(;!) ο άνθρωπος.

Τον ρωτούν (συγκεντρωμένοι δημότες) αν τα ψάρια του είναι «πεσκέσι» για τον Άδωνη (Γεωργιάδη) που διαβουλευόταν με τον Δήμαρχο (Αλεξανδρή) την ώρα εκείνη και απαντάει: Φεύγω!

Βλέποντας τόση…στολή, κράνη και ασπίδες ξανά στον Δήμο του…Είχε να τα (τους) δει εδώ και 20 χρόνια, απ’ τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για το περιβόητο…ραντάρ!

To KKE αλληλέγγυο στον «αντιιμπεριαλιστικό αγώνα» της Β. Κορέας

Ο Στάλιν επέστρεψε! Γοερό κλάμα και στο ΚΚΕ στον Περισσό !

Η ΚΕ του ΚΚΕ
απέστειλε στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ:

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.

Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Οι κόκκινες κάλτσες του Μπουτάρη στη συνάντηση με τον Παπαδήμο ...


Οι κόκκινες κάλτσες του δημάρχου Θεσσαλονίκης έκλεψαν την παράσταση στην κατά τ΄αλλα ενημερωτικού (βλέπε- κενής περιεχομένου) συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Λουκά Παπαδήμο. Όπως σημείωσε και ένα χρήστης του twitter "τρελλή καλτσούλα ο Μπουτάρης!"

Για όλους εσάς που θέλετε να μάθετε τα πιο σοβαρά της υπόθεσης, σύμφωνα με το δελτίου Τύπου που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και διήρκεσε περίπου μία ώρα, ο Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις προσπάθειες εξορθολογισμού των οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης,

Πειραματισμοί και πυροτεχνήματα με το βλέμμα στις εκλογές

Σοφία Βούλτεψη

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται πανταχόθεν με σκοπό την επικοινωνιακή ενίσχυση του προφίλ του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, οι συζητήσεις και οι προτάσεις των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση συνεργασίας ανήκει ήδη στο παρελθόν.

Και μόνο το γεγονός ότι το ερώτημα περί της διάρκειας του βίου της επανέρχεται συνεχώς, οδηγεί αναπόφευκτα στον πολιτικό της θάνατο, ενώ και η πρόταση Καρατζαφέρη περί ριζικής αλλαγής της φιλοσοφίας της (αν υπήρξε ποτέ τέτοια), με την δημιουργία ενός ολιγομελούς ευέλικτου σχήματος με τρεις κύκλους ευθύνης επικεφαλής των οποίων θα τεθούν οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, περισσότερο προς την αποδόμηση παρά στην ενίσχυσή της κατατείνει.

Νοθεία στα καύσιμα των στρατιωτικών τζιπ και των αρμάτων μάχης


Νίκος Χασαπόπουλος

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε τρεις μονάδες στην Κεντρική Ελλάδα

Νοθεία στα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε το Γενικό Χημείο του Κράτους. Οδηγοί εκατοντάδων τζιπ, αλλά και αρμάτων μάχης είχαν διαπιστώσει ότι καμιά φορά κάτι δεν πήγαινε καλά με τους κινητήρες. Εγινε καταγγελία στους αρμόδιους αξιωματικούς και ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Κ. Σπηλιόπουλος διέταξε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι.

Οπως «Το Βήμα» πληροφορείται, στις 26 Οκτωβρίου διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα καύσιμα κίνησης που χρησιμοποιούσαν τρεις μονάδες στην Κεντρική Ελλάδα (ποιες ακριβώς μονάδες ελέγχθηκαν βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) και ιδού τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το πόρισμα που έχει συνταχθεί και παραδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας:

Πως θα κυβερνήσει ο Σαμαράς

Από την επίσκεψη του Α. Σαμαρά στον Πανάγιο Τάφο την περασμένη εβδομάδα

Oι πρώτες 100 ημέρες στο Μαξίμου

Η επόμενη κυβέρνηση, επειδή θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα μεταπολιτευτικά προβλήματα, δεν θα έχει ούτε μια μέρα για χάσιμο. Επιπλέον, δεν θα έχει ούτε μια μέρα περίοδο χάριτος. Για αυτό και ο Α. Σαμαράς ετοιμάζει σχέδιο δράσης ώστε να είναι, ανά πάσα στιγμή, έτοιμος για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο ίδιος εκτιμά ό,τι απτά αποτελέσματα μπορεί να προκύψουν αμέσως, κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας,  αλλά για να αλλάξει η χώρα θα απαιτηθεί προσπάθεια που υπερβαίνει το βίο μιας κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει δώσει αυστηρές οδηγίες να μην καλλιεργούνται ελπίδες για άμεση λύση των προβλημάτων, επειδή τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Προσωρινά ελεύθερος κατηγορούμενος για την υπόθεση Siemens

Διαφώνησαν Εφέτης Ανακριτής και Εισαγγελέας.

Ακόμη μία διαφωνία, η τρίτη μεταξύ του Εφέτη Ανακριτή και του Εισαγγελέα στην υπόθεση των λεγόμενων «μαύρων ταμείων» της Siemens επιτρέπει σε κατηγορούμενο, πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, να παραμείνει προσωρινά ελεύθερος μέχρι να αποφανθεί για την προφυλάκισή του ή μη το δικαστικό συμβούλιο.

Απολογία ενώπιον του ανακριτή Ι. Φιοράκη έδωσε ένα ακόμα στέλεχος του ΟΤΕ που κατηγορείται στην υπόθεση υπογραφής της σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση του δικτύου του οργανισμού με την Siemens.

Ο κατηγορούμενος, Π.Ν, συμμετείχε στις επιτροπές αξιολόγησης των προσφορών για την σύμβαση 8002 και τις επεκτάσεις της και αντιμετωπίζει κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

«Έλληνες και Φοίνικες στα σταυροδρόμια της Μεσογείου» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Tην Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στις 19.00, τo Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει μια ξεχωριστή περιοδική έκθεση με τίτλο «Έλληνες και Φοίνικες στα σταυροδρόμια της Μεσογείου», η οποία θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου 2012.

Η έκθεση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού «Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι Πολιτισμών» φιλοδοξεί να παρουσιάσει τις σχέσεις Ελλήνων - Φοινίκων κατά την αρχαιότητα, να αναδείξει τις πολιτισμικές αλληλοεπιδράσεις ανάμεσα στους δύο λαούς και να δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει έναν από τους σημαντικότερους πολιτισμούς της Ανατολής.

Κύτταρο Ιερισσού, έβδομο τεύχος

Κυκλοφόρησε το έβδομο τεύχος του “Κυττάρου”!

Το έβδομο τεύχος περιέχει:
• Φωτογραφικό υλικό και μνήμες από την Ιερισσό
• Αναμνήσεις και ιστορικά στοιχεία από το πρόσφατο παρελθόν
• Προβληματισμούς της σύγχρονης κοινωνίας μας
• Αναφορές και εκδρομές στην ιδιαίτερα όμορφη ορεινή ενδοχώρα

Θα το βρείτε σε πολλά, κεντρικά σημεία στην Ιερισσό.
Επίσης μπορείτε να το διαβάσετε και στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kyttaro.eu.