Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αρχαίοι δρόμοι κάτω από τα πόδια μας

Αρχαία οδός και κτιριακό συγκρότημα στη συμβολή των σημερινών Αγίων Ασωμάτων, Ψαρομηλίγκου και Καλογήρου Σαμουήλ

Αποκαλύφθηκαν από τις ανασκαφές σε Ψυρρή, Κολωνό, Πετράλωνα

Μαρία Θερμού

Δρόμοι γνωστοί που διέτρεχαν την αρχαία Αθήνα αλλά και άγνωστοι που είτε εμφανίζονται μόνον στις γραπτές πηγές είτε και καθόλου. Δρόμοι που ανακαλύπτονται σήμερα κάτω από τη σύγχρονη πόλη, καμιά φορά και σε συνάφεια με νέες αρτηρίες, διότι ανέκαθεν οι οδεύσεις ακολουθούσαν πλην της αναγκαιότητας, τη μορφολογία του εδάφους.

Επτά αρχαίους δρόμους αναφέρει η αρχαιολόγος κυρία Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της Γ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, ότι ήρθαν στο φως κατά την τελευταία πενταετία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας: Ψυρρή, Κολωνό, Πετράλωνα.

Χτυπήθηκε από κεραυνό το αεροπλάνο του Ολάντ που κατευθυνόταν προς τη... Μέρκελ!

Θεΐκό σημάδι; Από κεραυνό χτυπήθηκε το αεροπλάνο του γάλλου πρέδρου Φρανσουά Ολάντ, το οποίο βρισκόταν εν πτήσει για το Βερολίνο, για την πολυαναμενόμενη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το αεροπλάνο του γάλλου προέδρου επιστρέφει στο Παρίσι. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από πηγή της Γαλλικής Προεδρίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο Γάλλος πρόεδρος επιβιβάστηκε σε άλλο αεροσκάφος και αναχώρησε εκ νέου για τη Γερμανία.

Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά (Video)


Ελληνίδες, Έλληνες,

Η χώρα μας ζει τις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές από τη μεταπολίτευση.
Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται.
Απομονώνεται η χώρα και συνθλίβονται οι πολίτες της.

Από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε τις δύο πιο σπουδαίες εθνικές προτεραιότητες σήμερα:
• Την παραμονή μας στο ευρώ και στην Ευρώπη.
• Kαι, αυτό που πάντα ήταν και είναι προτεραιότητά μας από τον Μάιο του 2010, την αλλαγή των όρων του Μνημονίου, που βυθίζει τη χώρα στην ύφεση, καταστρέφει την πραγματική οικονομία και στερεί την ελπίδα από τους Έλληνες.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα (Video)

Οι δηλώσεις Βενιζέλου (Video)

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου (Video)

Δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα (Video)

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής


Ενάντια στο "κόμμα των πολιτικών κομμάτων" και τους ξένους δυνάστες του Ελληνισμού, που δε σεβάστηκαν την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού και οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες
Οι καρικατούρες της πολιτικής ζωής του τόπου ξαναμετρούν ψήφους στις πλάτες των Ελλήνων. Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο 9 μέρες από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ώστε να καταπέσουν πλήρως τα προσωπεία των ηγετών του παλαιοκομματισμού και να αποκαλυφθούν πλήρως οι προθέσεις και ο ρόλος τους.

Παρ' όλο που η χώρα βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη κάμπη για τα εθνικά θέματα και την οικονομία και ο κοινωνικός ιστός κρέμεται στην κυριολεξία από μία κλωστή, έτοιμος ανά πάσα στιγμή να διαρραγεί, τα κόμματα που τόσα χρόνια κρατούσαν τις τύχες της πατρίδας στα χέρια τους και μας έφεραν σε αυτό το σημείο, συνεχίζουν την ανήθικη μικροκομματική τακτική τους και οδηγούν την Ελλάδα πάλι σε εκλογές.

Οι δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη (Video)

Β. Παπαγεωργόπουλος: "Η Νέμεσις έρχεται... επιτέλους ήρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια" (Video)

Με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών ο κ. Β. Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ»

«Επιτέλους οδεύει στο ακροατήριο – 4,5 ολόκληρα χρόνια μετά την αποκάλυψη από εμένα τον ίδιο σε συνέντευξη Τύπου – η υπόθεση της υπεξαίρεσης από ένα επίορκο υπάλληλο του Δ.Θ., μιας υπεξαίρεσης που έγινε εις βάρος της Εφορίας και Ασφαλιστικών Ταμείων και η οποία είχε ξεκινήσει, όπως η δικαστική έρευνα απέδειξε, πολύ πριν ορκισθώ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης!

Υπεξαίρεση από ένα επίορκο υπάλληλο ο οποίος με την μέθοδο της πλαστογράφησης εγγράφων προσκόμιζε στις υπηρεσίες του Δήμου «αποδείξεις» της Θ΄ ΔΟΥ και των Ασφαλιστικών Ταμείων ότι εισέπρατταν από τον Δήμο τις μηνιαίες υποχρεώσεις του, χωρίς μάλιστα ποτέ η Θ΄ ΔΟΥ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία να διαμαρτυρηθούν για οποιαδήποτε καθυστέρηση από πλευράς Δ.Θ.!

Με κυβέρνηση Πικραμμένου ξανά σε εκλογές

Μαύρος καπνός από το Προεδρικό - Την Τετάρτη ορίζεται η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Νίκος Χασαπόπουλος

Σε ναυάγιο κατέληξε η κρίσιμη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο υπό τον κ. Κάρολο Παπούλια. Στις 16.00 οι πολιτικοί αρχηγοί άρχισαν να αποχωρούν από τη συνεδρίαση χωρίς να κάνουν δηλώσεις πλην του κ. Καμμένου ο οποίος δήλωσε: «Οι δυνάμεις του μνημονίου εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό και προτιμούν να υπηρετούν τους δανειστές».

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο στις 13.00 θα γίνει σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών με σκοπό τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές το πιθανότερο στις 10 Ιουνίου. Πιθανότερη λύση για τη θέση του πρωθυπουργού είναι ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Π. Πικραμένος.

Θεσσαλονίκη: Σε δίκη ο Παπαγεωργόπουλος για τα 51,4 εκατ. ευρώ

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καθώς και 17 άλλα άτομα, για τη μαύρη τρύπα ύψους 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου.

Συγκεκριμένα σε δίκη παραπέμπονται ο επί σειρά ετών συνεργάτης του τέως δημάρχου, πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Μιχάλης Ζορπίδης, Θεόδωρος Αθανάσαρος και Αναστάσιος Γερογιάννης, ο πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, καθώς επίσης παλαιότεροι προϊστάμενοι και ανώτεροι υπάλληλοι υπηρεσιών και τμημάτων των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Με το υπ' αριθμόν 355/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαγεωργόπουλος παραπέμπεται να δικαστεί για τις κακουργηματικές πράξεις της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ' εξακολούθηση και της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Aδιέξοδο Πάμε σε εκλογές

Δυο ώρες κράτησε η σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια χωρίς να υπάρξει συμφωνία για κυβέρνηση.

Όλα δείχνουν ότι πάμε σε εκλογές και αύριο, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, πραγματοποιείται στη 1 το μεσημέρι σύσκεψη για τον ορισμό υπερεσιακού πρωθυπουργού

Ενδεικτική του δραματικού χαρακτήρα της σύσκεψης ήταν η επισήμανση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν πρέπει να βγούμε από τη σύσκεψη χωρίς κυβέρνηση.

«Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στο Δήμο Σιθωνίας


Νικήτη 15 Μαΐου 2012

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε η συλλογικότητα και η αφύπνιση της κοινωνικής μας συνείδησης είναι σημαντικότερες από ποτέ!

Σε πείσμα των καιρών, η εκστρατεία καθαρισμού ακτών, βυθού και άλλων φυσικών περιοχών «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», έρχεται πιστή στο ετήσιο ραντεβού της για να συμβάλει στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας και να «συστρατεύσει» πολίτες, θεσμικούς και άλλους φορείς για τη διαφύλαξη του πολύτιμου φυσικού μας πλούτου.

Στην εκστρατεία δήλωσαν συμμετοχή 285 φορείς από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Σιθωνίας. Σήμερα το πρωί σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Νικήτης και την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο Σίθων» πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλίας της Νικήτης.

Δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη για την παραγραφή ευθυνών

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στην παραγραφή ενδεχόμενων ευθυνών για το Μνημόνιο, εφόσον συγκληθεί και διαλυθεί αμέσως μετά η Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως προς την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το άρθρο 86, παρ. 3 του Συντάγματος ορίζει ότι η Βουλή μπορεί να ασκήσει τη σχετική αρμοδιότητά της “μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της Βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος”.

Είναι φανερό ότι, κατά τη διάταξη αυτή, ουδέποτε είναι δυνατό να θεωρηθεί πως έχει παρέλθει η ως άνω αποσβεστική προθεσμία, χωρίς να έχει υπάρξει Βουλή, η οποία να έχει διαρκέσει τουλάχιστον για χρονικό διάστημα δύο τακτικών συνόδων.

Παλλαϊκή υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας στην Κατερίνη


Σύσσωμος ο λαός της Κατερίνης υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα σήμερα στην πόλη της Μακεδονίας. Στην τελετή υποδοχής που παρουσίαζε ο Αλέξης Κωστάλας χαιρέτισαν μέλη της επιτροπής ολυμπιακών αγώνων και μίλησε για λίγο ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχήθηκε καλούς ολυμπιακούς αγώνες στο Λονδίνο και την ευχή ότι η πατρίδα μας θα βγει νικήτρια από τη σημερινή κρίση, γιατί οι Έλληνες έχουν μέσα τους τη φλόγα που κράτησε τον ελληνισμό χιλιάδες χρόνια.

Την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας ακολούθησαν από χορωδίες της πόλης ο ολυμπιακός ύμνος, ο εθνικός μας ύμνος και ο εθνικός ύμνος της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και πολιτιστικά δρώμενα από πολιτιστικούς συλλόγους της Κατερίνης.

Τα πρακτικά της συνάντησης Παπούλια - Μιχαλολιάκου

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Καλησπέρα σας, κύριε Μιχαλολιάκο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Καλησπέρα σας.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Πείτε μου παρακαλώ πώς εκτιμάτε την κατάσταση. Τι λέτε για το ενδεχόμενο νέων εκλογών;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Οπωσδήποτε το ενδεχόμενο νέων εκλογών δεν πιστεύω ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα υπό την έννοια ότι έτσι όπως διαγράφονται οι πολιτικές δυνάμεις, δεν βλέπω να προκύπτει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα ήταν δυνατόν να υπάρξει, δηλαδή να είναι αυτοδύναμη και να οδηγήσει τη χώρα.

Γεωργιάδης: Γελοίος ο Καμμένος


Πυρ και μανία έγινε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την υπόθεση του εγγράφου που φέρεται να έχει δώσει ο Πάνος Καμμένος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων φέρεται να αναφέρει ότι θα δώσει ψήφο ανοχής σε περίπτωση κινδύνου εθνικής ασφάλειας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter αναφέρει ότι δεν έχει ξαναδεί «πιο γελοία εικόνα πολιτικού αρχηγού».

Χαρακτηριστικά γράφει:

Το αμφισβητούμενο έγγραφο που έδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας...

κλικ για μεγέθυνση

Προεδρία της Δημοκρατίας: Το έγγραφο είναι γνήσιο

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ της Προεδρίας της Δημοκρατίας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφορικά με έγγραφο που φέρεται να έστειλε ο Πάνος Καμμένος, προς τον Κάρολο Παπούλια, το οποίο περιελάμβανε τους όρους που έθετε ο πρόεδρος του κόμματος για να στηρίξει μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Την ύπαρξη του εγγράφου διέψευσε αρχικά, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, υποστηρίζοντας ότι είναι προϊόν της Νέας Δημοκρατίας.

Αργότερα, και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος διέψευσε με παρέμβασή του στην εκπομπή NETWEEK τα σενάρια περί συμμετοχής του σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Προβοκάτσια καταγγέλει ο Καμμένος για το λεγόμενο non paper

Mείζον πολιτικό ζήτημα έχει προκύψει με το λεγόμενο non paper του Πάνου Καμμένου, το οποίο παρουσιάστηκε από τη δημόσια τηλεόραση και το Mega και φέρεται να περιγράφει όρους του προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ώστε να δώσει ψήφο ανοχής σε κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αρνείται ότι παρέδωσε τέτοιο έγγραφο στην Προεδρία της Δημοκρατίας – επικαλούμενος μάλιστα τα πρακτικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα – και κάνει λόγο για πλαστογραφία και προβοκάτσια.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο κ. Καμμένος εκτός από την πρόταση των επτά σημείων που κατέθεσε υπέβαλλε δυο όρους, ώστε το κόμμα του να δώσει ψήφο ανοχής λίγων μηνών, σε περίπτωση που η χώρα βρισκόταν σε κίνδυνο ή υπήρχε άμεσος κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Ως όρους οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» φέρονται να θέτουν την ανάληψη της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, τον ορισμό αριθμού αξιωματούχων στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, αλλά και δυο αντιπροέδρων στην κυβέρνηση.

Ο Αρκουδέας, η Γούβα και το 13ο Γυμνάσιο!

Μπορεί η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον γ.γ. της «Χρυσής Αυγής» Νίκο Μιχαλολιάκο να κράτησε περίπου 20 λεπτά φαίνεται όμως, μετά από τη δημοσίευση των πρακτικών, ότι οι δύο άντρες συζήτησαν και θέματα έξω από την πολιτική.

Αφού ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξέθεσε τις απόψεις του άρχισε να μιλάει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη περίοδο που έκανε ελληνορωμαϊκή πάλη με τον Αρκουδέα ενώ οι δύο άντρες ανακάλυψαν ότι πήγαιναν στο ίδιο Γυμνάσιο στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στον Άγιο Αρτέμιο! Όσο για το κλείσιμο της συζήτησης; Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ευχαρίστησε τον Κάρολο Παπούλια που τον δέχθηκε ενώ εκείνος είπε: «Για όνομα του Θεού μην το λέτε αυτό...»

Διαβάστε τον διάλογο:

Άγριος ξυλοδαρμός Ολλανδού στη Μονεμβασιά επειδή τον πέρασαν για Γερμανό!

Αδιανόητο-μέχρι πρότινος- και ντροπιαστικό περιστατικό. Tα δεινά της Ελλάδας φαίνετα ότι "πλήρωσε" 65χρονος Ολλανδός μόνιμος κάτοικος Μονεμβασιάς που ξυλοκοπήθηκε άγρια το πρωί της Κυριακής, επειδή τον πέρασαν... για Γερμανό.

Σύμφωνα με το notospress.gr, στις 07.30 το πρωί της Κυριακής, άγνωστος που επέβαινε σε αγροτικό φορτηγό σταμάτησε τον 65χρονο Αντριάνο Βάντερμπουργκ που έκανε τον περίπατο του στην παραλία της Μονεμβασιάς και τον ρώτησε αν είναι Γερμανός.

Ο 65χρονος απάντησε "όχι είμαι Ολλανδός" και δέχτηκε κατευθείαν την επίθεση ενός εύσωμου άγνωστου 45χρονου, ο οποίος τον πλησίασε και του είπε: "Γερμανός ή Ολλανδός το ίδιο μου κάνει. Τι νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε στην Ελλάδα;". Ο 45χρονος άρχισε να τον χτυπά με γροθιές και με κλωτσιές στο πρόσωπο βρίζοντάς τον και στη συνέχεια απομακρύνθηκε με το αυτοκίνητό του.

«Θρίλερ» με το έγγραφο Καμμένου

Διαψεύδει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος την ύπαρξη εγγράφου που φέρεται να έχει σταλεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας στους αρχηγούς κομμάτων, στο οποίο ανέφερε ότι αν τεθεί ζήτημα εθνικής ανάγκης, η παράταξή του θα δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση με την προϋπόθεση να αναλάβουν την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και δύο θέσεις αντιπροέδρων.

Σε παρέμβασή του στη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν υιοθετεί το έγγραφο, «δεν είναι δικό μας», αναφέροντας πως ό,τι είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το είπε ενώπιον πρακτικογράφων. Μάλιστα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνάντησης.

Μιλώντας στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι δεν είχε ακόμα διαβάσει το εν λόγω έγγραφο,

Σχέδιο δράσης για το τσάι του βουνού της Πρέσπας

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού οδηγούν στην αλόγιστη συλλογή του

Η λεκάνη των Πρεσπών, περιτριγυρισμένη από τα βουνά της, διαθέτει όλες εκείνες τις συνθήκες που ευνοούν τόσο την διατήρηση, όσο και την ανάπτυξη της σπάνιας χλωρίδας της. Πάνω από 2000 είδη και υποείδη φυτών έχουν καταγραφεί έως σήμερα, ενώ τα 194 από αυτά θεωρούνται σημαντικά λόγω των διαφόρων ιδιαιτεροτήτων τους. Ένα από τα γνωστότερα φυτά που συναντάει κανείς στην περιοχή είναι το τσάι του βουνού, για την προστασία του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα Σχέδιο Δράσης.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή απαντάται το Sideritis raeseri, ένα είδος τσαγιού, η εξάπλωση του οποίου περιορίζεται στο δυτικό τμήμα της Βαλκανικής χερσονήσου. Συναντάται στις ορεινές περιοχές των Πρεσπών με υψόμετρο από 1000 – 2000 μέτρα, σε βραχώδη ξηρά εδάφη και σε λιβάδια ασβεστολιθικών βιοτόπων.

Τα πρακτικά της συνάντησης του Πάνου Καμμένου με τον Κάρολο Παπούλια

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε, καλωσορίσατε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη να σας περιγράψω την κατάσταση. Την ζείτε, την βιώνετε και εσείς. Νομίζω ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να πορεύεται ακυβέρνητη σε στιγμές μάλιστα που χρειάζεται μία κυβέρνηση, για να χειριστεί πολύ σημαντικά πράγματα. Αναφέρομαι στο αυριανό ECOFIN, στη συνάντηση του ΝΑΤΟ την Πέμπτη, στη Συνάντηση Κορυφής την Παρασκευή. Δεν μπορεί να λείπει η Ελλάδα ή να είναι μία Ελλάδα χωρίς κυβέρνηση.

Αυτό δεν σας κρύβω ότι έχει δημιουργήσει και πολλές ανησυχίες στους εταίρους μας. Χθες με πήραν ο κ. Ρομπάι και ο κ. Σουλτς και με ρωτούσαν εναγωνίως τι γίνεται στην Ελλάδα. Τους είπα ότι γίνεται μία προσπάθεια να υπάρξει μία κυβέρνηση και είμαι καταρχήν αισιόδοξος ότι μάλλον θα καταλήξουμε θετικά.

Πριν πάρετε το λόγο, θα ήθελα να δείτε αυτό το χαρτί πάνω στα οικονομικά μας, το οποίο μου έστειλε για δική μου χρήση ο κύριος Πρωθυπουργός.