Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Προεδρία της Δημοκρατίας: Το έγγραφο είναι γνήσιο

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ της Προεδρίας της Δημοκρατίας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφορικά με έγγραφο που φέρεται να έστειλε ο Πάνος Καμμένος, προς τον Κάρολο Παπούλια, το οποίο περιελάμβανε τους όρους που έθετε ο πρόεδρος του κόμματος για να στηρίξει μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Την ύπαρξη του εγγράφου διέψευσε αρχικά, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, υποστηρίζοντας ότι είναι προϊόν της Νέας Δημοκρατίας.

Αργότερα, και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος διέψευσε με παρέμβασή του στην εκπομπή NETWEEK τα σενάρια περί συμμετοχής του σε κυβέρνηση συνεργασίας.
«Δεν υιοθετώ αυτό το έγγραφο και τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτό γιατί δεν είναι δικό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος Αντώνης Φουρλής, στην εκπομπή Ανατροπή στο Mega, υποστήριξε ότι η επίσημη απάντηση της προεδρίας είναι ότι το έγγραφο είναι γνήσιο.

Ειδικότερα, η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι ο κ. Καμμένος παρέδωσε το σχετικό έγγραφο, το οποίο στη συνέχεια διενεμήθη στα πολιτικά κόμματα.

Στο έγγραφο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων φέρεται να δηλώνει ότι αν προκύψει κίνδυνος εθνικής ασφάλειας, το κόμμα του θα δώσει ψήφο ανοχής σε στην όποια κυβέρνηση σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις υπό την προϋπόθεση ότι θα ορίσει την πολιτική ηγεσία για το υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με παρέμβασή του μέσω Facebook και Twitter, διέψευσε την ύπαρξη του εγγράφου και έκανε λόγο για «πλαστογράφους που ανακαλύπτουν έγγραφα που δεν υπάρχουν», για να συμπληρώσει ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν διαπραγματευόμαστε με υπαλλήλους της Τρόικας» .

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων γράφει: «Ό,τι λέμε ισχύει πάντα. Οι πλαστογράφοι ανακαλύπτουν έγγραφα που δεν υπάρχουν. Ισχύουν μόνο οι 7 προϋποθέσεις και οι δημόσιες τοποθετήσεις μου».

«Μην ακούτε διαρροές οι θέσεις μας είναι μόνο οι επίσημες» πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι «τα πρακτικά της συνομιλάις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι σαφή και δεν ετέθη θέμα εθνικής ασφάλειας».

O κ. Καμμένος μάλιστα δημοσιοποίησε πρακτικά αναφέροντας «όλη η αλήθεια, τα επίσημα πρακτικά» (Διαβάστε τα πρακτικά ΕΔΩ).

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: