Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Μην ξεχνιόμαστε ΟΛΟΙ απόψε στις 8μ.μ. στο Τρίκορφο στο Beach Bar Πεύκο


Οι Καρναβαλιστές Πολυγύρου πρωτοτυπούν. Διοργανώνουν σήμερα ένα Μασκέ Πάρτυ που θα μείνει σαν μεγάλο Πολιτιστικό γεγονός...

Στηρίξτε τους δικούς μας ανθρώπους, τους Πολυγυρινούς και τις Πολυγυρινές που δεν πτοούνται ούτε από οικονομικά μέτρα, ούτε από τα καιρικά φαινόμενα και μας υπόσχονται μια αξέχαστη βραδιά...

Θα είμαστε όλοι εκεί να στηρίξουμε τον Σύλλογο Καρναβαλιστών του Διευρυμένου Δήμου Πολυγύρου και το νέο θεσμό που γεννήθηκε, το Μασκέ Πάρτυ που θα συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές...

Η συμμετοχή όλων σας είναι απαραίτητη, ε αν δεν έρθουν και μερικοί δεν θα τα βάψουμε και μαύρα...

Το Τρίκορφο βρίσκεται αμέσως μετά την Γερακινή. Υπάρχει και πινακίδα για όσους φίλους δεν γνωρίζουν που θα γίνει το Πάρτυ Μασκέ...

Στις 8μ.μ. απογειωνόμαστε ...

Λιτόχωρο: Διαδήλωση διαμαρτυρίας για το "Βατοπέδι της Πιερίας"


Στους δρόμους βγαίνουν αύριο κάτοικοι και φορείς του Λιτοχώρου, για να διαδηλώσουν την πρόθεσή τους να μην αφήσουν χιλιάδες στρέμματα να περάσουν στα χέρια της μονής Διονυσίου. Η υπόθεση, που έχει χαρακτηριστεί “Βατοπέδι της Πιερίας”, βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση από την εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης.

Της Σοφίας Χριστοφορίδου

“Η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στο δήμο και σε δημότες του Λιτοχώρου, κάτι που προκύπτει και από το δημοτικό κτηματολόγιο του 1939, αλλά και από τίτλους ιδιοκτησίας που κατέχουν ιδιώτες εδώ και 100 χρόνια”, υποστηρίζει στη “Μ” ο δήμαρχος Λιτοχώρου Θανάσης Τσιφοδήμος, χαρακτηρίζοντας “δόλιο” τον τρόπο με τον οποίο η κυριότητα πέρασε στη μονή. “Είναι ντροπή ο Όλυμπος, το πιο ιστορικό βουνό της Ελλάδας να μην ανήκει σε όλους τους Έλληνες”, σημειώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής αγώνα Λιτοχώρου Σωκράτης Χασιώτης, σημειώνοντας ότι "για τους κατοίκους του Λιτοχώρου ο ηγούμενος Μάξιμος και η ηγεσία της μονής είναι ανεπιθύμητοι".

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 11 το πρωί, θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι από τα δημοτικά συμβούλια Κατερίνης και Δίου. Οι συγκεντρωμένοι σχεδιάζουν να κάνουν πορεία μέχρι το Μετόχι του Αγ. Διονυσίου.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Ο αντιεισαγγελέας εφετών θα διερευνήσει το καθεστώς διεκδικήσεων του μοναστηριού που αφορούν σχεδόν 50.000 στρέμματα, από την κορυφή του Ολύμπου μέχρι τις ακτές του Λιτοχώρου, και το εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσαν στον αντιεισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης Άγγελο Καμηλάρη ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής αγώνα Σωκράτης Χασιώτης και ο δήμαρχος Λιτοχώρου Θανάσης Τσιφοδήμος. Ο φάκελος της υπόθεσης περιλαμβάνει καταγγελίες των φορέων της περιοχής που αφορούν:

- 4.250 στρέμματα στη βόρεια πλευρά του Λιτοχώρου. Το 2004 η μονή κέρδισε την έκταση στα διοικητικά δικαστήρια. Ένα τμήμα αυτής, 1.800 στρεμμάτων, είναι μέρος μιας έκτασης 13.500 στρεμμάτων που διεκδικούσε ο δήμος από το δημόσιο. Το εφετείο δικαίωσε το δήμο Λιτοχώρου. Ακολούθησαν προσφυγές στον Άρειο Πάγο από το ελληνικό δημόσιο (για το σύνολο των 13.500 στρεμμάτων) και τη μονή (για τα 1.800 στρ.). Η υπόθεση εξετάστηκε στις 20 Μαΐου 2009 και η οριστική απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί εντός του μήνα. Εάν ο Άρειος Πάγος συμφωνήσει με την απόφαση του εφετείου, ο δήμος αποκτά ισχυρό πλεονέκτημα για τη δικαστική διεκδίκηση του συνόλου των 4.250 στρεμμάτων, για την οποία προτίθεται να καταθέσει αγωγές.

- 200 στρέμματα σε μια παραθαλάσσια έκταση στο Βαρικό. Το 1952 το δημόσιο αποζημίωσε τη μονή για 5.000 στρέμματα, τα οποία απαλλοτρίωσε υπέρ των ακτημόνων. Έμειναν όμως 200 στρμ. αδιάθετα, τα οποία θεωρητικά ανήκαν στο δημόσιο. Ωστόσο, το 1990 η μονή τα διεκδίκησε έναντι ιδιωτών που τα χρησιμοποιούσαν ως βοσκοτόπια, και με τελεσίδικες αποφάσεις απέκτησε τίτλους ιδιοκτησίας.

- 43.000 στρέμματα από τον Βάλτο Λιτοχώρου μέχρι την κορυφή του Ολύμπου Μύτικας, τα οποία προέκυψαν από τη διανομή μιας έκτασης 54.000 στρεμμάτων μεταξύ δημοσίου και μονής.

Οι φορείς της περιοχής δεν παραλείπουν να σημειώσουν τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στη διαδικασία παραχώρησης των παραπάνω εκτάσεων στη μονή ο πρώην δικαστής Λεωνίδας Στάθης, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Πηγή: Μακεδονία

Μικρός σεισμός στην Χαλκιδική



Στις 05:10 τα ξημερώματα έγινε ασθενής σεισμική δόνηση στην Χαλκιδική.

Ο σεισμός είχε ισχύ 3,4 ρίχτερ, σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή της Σιθωνίας και το επίκεντρο του προσδιορίζεται σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων από την στεριά, μέσα στην θάλασσα.

Μηχανιώνα: Θωρακίζεται το λιμάνι



Με χρηματοδότηση ύψους 2,2 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας, ο τοπικός δήμος σχεδιάζει την κατασκευή προστατευτικής προβλήτας, για να σταματήσουν να μετρούν ζημιές οι 2.000 και πλέον ψαράδες της περιοχής.

Της Φανής Σοβιτσλή

“Ψαρεύω εδώ και 30 χρόνια. Η θάλασσα και η βάρκα μου είναι το σπίτι μου. Μόνο που, όταν… θυμώσουν ο πουνέντες και ο μαΐστρος, μπορούν να καταστρέψουν τα πάντα. Σήμερα στο σκάφος έχω ζημιές που φτάνουν τα 15.000 ευρώ”.

Ο Κώστας Ταουλτζής μιλά με πάθος για το ψάρεμα στη θάλασσα της Μηχανιώνας και επισημαίνει ότι το λιμάνι χρειάζεται θωράκιση, για να σταματήσουν να μετρούν ζημιές οι 2.000 και πλέον ψαράδες της περιοχής.

Χρόνια σ’ αυτή τη δουλειά, γνωρίζει τα αδύναμα σημεία της για τους επαγγελματίες ψαράδες. Ένα από αυτά είναι η έλλειψη κυματοθραύστη στο λιμάνι της Μηχανιώνας, το οποίο πολύ συχνά, την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα, “μπαζώνεται” από την άμμο και τα φερτά υλικά που παρασύρουν τα κύματα.

Και επειδή οι ζημιές που υφίστανται τα επαγγελματικά σκάφη είναι μεγάλες, ο οικείος δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου, υλοποιώντας το χρόνιο αίτημα των αλιέων: να μπορούν να δένουν με ασφάλεια τα σκάφη τους, χωρίς να κινδυνεύουν να τσακιστούν από τους ανέμους.

Ο κ. Ταουλτζής, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Μέσης Αλιείας Μηχανιώνας, εξηγεί ότι η δημιουργία κυματοθραύστη θα σώσει την περιουσία όλων των αλιέων της περιοχής, τα σκάφη των οποίων λόγω των ισχυρών ανέμων παθαίνουν μεγάλες ζημιές. “Θα πρέπει να γίνει εκβάθυνση στα 3,5 με 3,80 μέτρα στη βόρεια πλευρά του λιμανιού, για να αποτρέπεται η θαλασσοταραχή”, λέει ο ίδιος και προσθέτει ότι “ειδικά το χειμώνα τα σκάφη μας δεν μπορούν να προσεγγίζουν στο λιμάνι, και μοιραία συγκρούονται με τα άλλα σκάφη που έχουν ρίξει άγκυρα”.

ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ

Ο δήμος Μηχανιώνας στηρίζει τα αιτήματα των ψαράδων της περιοχής, καθώς διαπιστώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, γι’ αυτό και καταβάλλει προσπάθειες για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών. “Με την προβλήτα που θα δημιουργήσουμε -το έργο θα αρχίσει τον προσεχή Σεπτέμβριο- σκοπεύουμε να φρενάρουμε τον κυματισμό που δημιουργείται στο λιμάνι, ώστε να μπορούν να δένουν τα σκάφη με μεγαλύτερη ασφάλεια και να μην παρασέρνονται από τους ανέμους”, τονίζει ο δήμαρχος Μηχανιώνας Γιάννης Μαυρομάτης.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα έργα για τη βελτίωση της κατάστασης του λιμανιού, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ, εντάχθηκαν για τη χρηματοδότησή τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ). Η ανάγκη για τη δημιουργία αυτής της προβλήτας, όπως λέει, κρίθηκε επιβεβλημένη, τόσο για τη θωράκιση του λιμανιού από τους ανέμους όσο και για την προστασία των επαγγελματιών αλιέων. “Ειδικά την περίοδο του χειμώνα, λόγω των πολλών μποφόρ, συχνά οι βάρκες λύνονται από τους κάβους και κατευθύνονται στη θάλασσα, γεγονός που πλήττει οικονομικά τους ψαράδες της περιοχής”, σημείωσε.

Το κύριο πρόβλημα στο λιμάνι, σύμφωνα με τους ψαράδες, είναι ότι δημιουργείται το φαινόμενο της προσάμμωσης από τους δυνατούς ανέμους, βορειοδυτικούς και δυτικούς, με αποτέλεσμα να μπαζώνεται από τα φερτά υλικά.

Αγγελοχώρι: Δίκτυο ύδρευσης και φωτισμού για τους ψαράδες

Έργα υποδομής “έτρεξαν” και στο λιμάνι του Αγγελοχωρίου, όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκαν τα δίκτυα ύδρευσης και φωτισμού, καθώς και η εγκατάσταση φυλακίου για την προστασία του χώρου. Όπως ανέφερε ο κ. Μαυρομάτης, τα δύο δίκτυα ήταν πεπαλαιωμένα και δεν εξυπηρετούσαν τους αλιείς που χρειάζονται μεγάλη ποσότητα νερού για τα σκάφη και τα καΐκια τους. Από την άλλη, σημείωσε ο δήμαρχος, το δίκτυο φωτισμού, ανεπαρκές και παλιό, δεν συνέβαλλε στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Νέος δρόμος

Στην ανακατασκευή του επαρχιακού δρόμου Μηχανιώνας που οδηγεί στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού προχωρά ο δήμος της περιοχής. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη, ο δρόμος, μήκους ενός χιλιομέτρου, εμφανίζει κακοτεχνίες που δημιουργήθηκαν κατά τις εργασίες του δικτύου αποχέτευσης. “Οι οδηγοί αντιμετώπιζαν προβλήματα με την οδική ασφάλεια, και για το λόγο αυτό έπρεπε να ‘τρέξει’ η αποκατάσταση του οδοστρώματος”, σημείωσε ο κ. Μαυρομάτης. Το κόστος του έργου υπολογίζεται σε περίπου 300.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσουν ο δήμος και η νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Μακεδονία

Ανοιχτές «πληγές» το κυκλοφοριακό και οι ελλιπείς τουριστικές υποδομές



Στο δημοτικό διαμέρισμα της Κρυοπηγής, οι φωνές των κατοίκων ενώνονται ζητώντας την καλύτερη αστυνόμευση του οδικού δικτύου, αφού, λόγω των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσουν οι διερχόμενοι οδηγοί, έχουν θρηνήσει κατά καιρούς πολλά θύματα.

«Εχουμε φτάσει στο σημείο να φοβόμαστε να διασχίσουμε το δρόμο, ο οποίος αναγκαστικά περνάει μέσα από το χωριό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Μανώλας, κάτοικος της Κρυοπηγής, σημειώνοντας πως κατά καιρούς έχουν απευθυνθεί στην Τροχαία χωρίς ωστόσο να εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Με διπλάσια ταχύτητα

«Σκεφτήκαμε να τοποθετήσουμε σαμαράκια στο δρόμο, ακόμη και κάμερες ελέγχου της ταχύτητας, αλλά δε μας το επέτρεψαν. Τώρα ελπίζουμε μόνο στην αύξηση των περιπολιών από την Αστυνομία», εξήγησε στον «Α» ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Κρυοπηγής, Γιάννης Κωνσταντινούδης.

Οπως σημείωσε ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι το όριο ταχύτητας στο δρόμο εντός του οικισμού είναι τα 50 χλμ. πολλοί οδηγοί αναπτύσσουν μέχρι και διπλάσια ταχύτητα, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να σημειώνονται τραγικά περιστατικά. «Πέρυσι το καλοκαίρι, ένα κορίτσι 8 ετών παρασύρθηκε από ένα διερχόμενο ΙΧ χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί σοβαρά, αλλά στο παρελθόν χάθηκαν αρκετές ζωές σε αυτόν το δρόμο», ανέφερε ο ίδιος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το φετινό καλοκαίρι.

Εν αναμονή του βιολογικού καθαρισμού

Μία ακόμη «πληγή», η οποία αιμορραγεί εδώ και χρόνια στον οικισμό της Κρυοπηγής, είναι η έλλειψη συστήματος αποχέτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η ανάθεση του πολύπαθου έργου της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού και μέχρι το Σεπτέμβριο υπολογίζεται ότι θα έχει γίνει και η μελέτη. Ωστόσο, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου οι κάτοικοι θα εξακολουθούν να καταβάλλουν κάθε μήνα περίπου 120 ευρώ για τους καθαρισμούς των βόθρων.

«Εδώ και 15 χρόνια μας υπόσχονται ότι θα μας κάνουν βιολογικό και δεν έχουμε δει τίποτα. Χορτάσαμε από λόγια και κουραστήκαμε να δίνουμε κάθε μήνα πάνω από 100 ευρώ για να αδειάσουμε τους βόθρους μας», δήλωσε με παράπονο ο Κώστας Κωνσταντινούδης, κάτοικος της περιοχής.

Από τους βόθρους στη... θάλασσα

Την ίδια ώρα, μάλιστα, δε λείπουν και ορισμένοι ασυνείδητοι, οι οποίοι εναποθέτουν τα βοθρολύματα σε διάφορα σημεία δάσους ή ακόμη και στο παρακείμενο ρέμα, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης για ολόκληρο το περιβάλλον. Οικοδομικά υλικά, οικιακά μπάζα και άλλα απορρίμματα καταλήγουν επίσης στο παρακείμενο ρέμα, το οποίο, όπως καταγγέλλουν πολλοί κάτοικοι, έχει μετατραπεί σε μία μικρή χωματερή που κάθε φορά που πλημμυρίζει μεταφέρει στη θάλασσα κλαδιά και άλλα φερτά υλικά.

Χωρίς αναψυκτήριο η παραλία

Ωστόσο, τα κλαδιά και τα απορρίμματα δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα της παραλίας της Κρυοπηγής, που κάποτε αποτελούσε κόσμημα για την περιοχή. Η σημερινή εικόνα διαφέρει κατά πολύ από αυτήν του παρελθόντος, καθώς φέτος έπαψε να λειτουργεί το δημοτικό αναψυκτήριο και οι τουρίστες εξυπηρετούνται από μία καντίνα,οι υπεύθυνοι της οποίας έχουν αναλάβει και την καθαριότητα της παραλίας. Οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες είναι δωρεάν, οι τιμές του καφέ και της μπίρας κυμαίνονται στα 2,5 ευρώ, αλλά, όπως επισημαίνουν διάφοροι πολίτες, όλα αυτά δεν επαρκούν για να αναστηθεί η παραλία. «Παλιά ο κόσμος ερχόταν στην παραλία μας και χαιρόταν τη θάλασσα και την εξυπηρέτηση. Τώρα, η κατάσταση έχει αλλάξει ολοκληρωτικά και παρουσιάζουμε μία πολύ άσχημη εικόνα στους τουρίστες. Μέχρι και τα λεωφορεία που μετέφεραν τον κόσμο στην παραλία έπαψαν να κάνουν διαδρομές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Μανώλας, κάτοικος της περιοχής.

Τα σχολεία

Τέλος, πληγή για το δημοτικό διαμέρισμα της Κρυοπηγής αποτελεί και η απουσία δημοτικού σχολείου, καθώς οι δύο αίθουσες που λειτουργούν στο χωριό αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες του. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι να αναγκάζονται να μεταφέρουν καθημερινά τα παιδιά τους στα δημοτικά σχολεία των γειτονικών χωριών. «Η αναβάθμιση του σχολείου είναι πάγιο αίτημά μας και προσπαθούμε εδώ και καιρό, σε συνεργασία με τη νομαρχία, να κατασκευάσουμε ένα πολυμορφικό κτίριο για να στεγαστεί και το δημοτικό σχολείο και να μην πηγαίνουμε τα παιδιά μας στα σχολεία της Κασσάνδρας, της Καλλιθέας και της Αθύτου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος, Γιάννης Κωνσταντινούδης.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Ψηφίστε τον Όλυμπο μέχρι τις 7-7-2009



Ψηφίστε τώρα ΟΛΥΜΠΟ και μέσω τηλεφώνου για τα ΝΕΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ της ΦΥΣΗΣ ΜΕΧΡΙ 7-7-2009

Αγαπητοί φίλοι του ΟΛΥΜΠΟΥ, Μπορείτε τώρα να ψηφίζετε ΟΛΥΜΠΟ για τα Νέα 7 Θαύματα της Φύσης, από το σταθερό ή το κινητό σας τηλέφωνο χρησιμοποιώντας τη νέα διεθνή τηλεφωνική γραμμή ψηφοφορίας, η οποία είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο.

Ακολουθήστε τα εξής τρία απλά βήματα για να ψηφίσετε μέσω τηλεφώνου :

1. Καλέστε στο 0041 77 312 4041 και θα ακούσετε ένα ακουστικό μήνυμα

2. Στο τέλος του ακουστικού μηνύματος θα ακούσετε έναν χαρακτηριστικό ήχο. Μετά τον ήχο, πληκτρολογήστε 324 που είναι ο τριψήφιος κωδικός που αντιστοιχεί στον ΟΛΥΜΠΟ.

3. Περιμένετε να ακούσετε το ευχαριστήριο μήνυμα, που επιβεβαιώνει ότι έχετε ψηφίσει τηλεφωνικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Αν τοποθετήσετε τον κωδικό πριν από τον χαρακτηριστικό ήχο ή αν εισάγετε τον κωδικό πολύ γρήγορα, η ψήφος σας δε θα υπολογιστεί.

Η Κλήση προς τη διεθνή τηλεφωνική γραμμή ψηφοφορίας κοστίζει όσο μία κλήση σε κινητό στην Ελβετία, διαρκεί περίπου ένα λεπτό και δεν έχει καμία ειδική επιβάρυνση, σύμφωνα με το New7Wonders Foundation, που παρέχει αυτήν την τηλεφωνική υπηρεσία. Μπορείτε να ελέγξετε το κόστος κλήσης μέσω του δικού σας παροχέα.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ

Μπορείτε να συνεχίσετε να ψηφίζετε ΟΛΥΜΠΟ (και μόνο ΟΛΥΜΠΟ από την 3η Ομάδα - Group C Mountains and Volcanoes) στο:
http://www.new7wonders.com/nature/en/vote_on_nominees/?firstselect=5:278


Γίνετε μέλη στο www.facebook.com, όπου δημιουργήσαμε ομάδα "Ψηφίζουμε ΟΛΥΜΠΟ"
την οποία εντοπίζετε στο:
http://www.facebook.com/group.php?sid=c6873df685b7bec56eb7e6606f3cd667&gid=45419432816#/group.php?gid=39006339604&ref=ts

Πείτε το στους φίλους!
Διαδώστε το!
Υποστηρίξτε τον ΟΛΥΜΠΟ για να γίνει ένα από τα ΝΕΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ της ΦΥΣΗΣ.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail olympus@pieria.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας
Επίσημη Επιτροπή Υποστήριξης
της Υποψηφιότητας του Ολύμπου
2351 351 250-1
2351 351 260-2

Πόσα χρόνια χρειάζονται για να διαλυθούνε στη θάλασσα;


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Νίκος Ξυλούρης - Ήτανε μια φορά

Επικίνδυνοι Ρουμάνοι κακοποιοί έβαλαν φωτιά στο αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου!


Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν χτες το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου με πρωταγωνιστές δύο Ρουμάνους κακοποιούς που συνελήφθησαν από αστυνομικούς γύρω στις 8:30 μ.μ στη Λεπτοκαρυά να "σπάνε" αυτοκίνητα και να κλέβουν από το εσωτερικό τους διάφορα αντικείμενα και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του Α.Τ. στο Λιτόχωρο.

Οι Ρουμάνοι κακοποιοί που είναι αδέρφια και ηλικίας 32 και 28 ετών αποδείχτηκαν τελικά πολύ επικίνδυνοι, αφού με σκοπό να αποδράσουν από το αστυνομικό τμήμα, γύρω στις 11:30 έβαλαν φωτιά στις κουβέρτες και τα στρώματα των κρατητηρίων, με αποτέλεσμα να "λαμπαδιάσει" αμέσως ο χώρος.

Μέσα στη γενική σύγχυση που επικράτησε στο αστυνομικό τμήμα, την ώρα που οι αστυνομικοί έσπευδαν να σβήσουν με πυροσβεστήρες τη φωτιά, ένας από τους Ρουμάνους κακοποιούς όρμηξε και έσπασε με το κεφάλι του την "γυάλινη" πόρτα του τμήματος στην προσπάθεια του να αποδράσει, αλλά τραυματίσθηκε και έπεσε κάτω αιμόφυρτος και ουρλιάζοντας σαν αγρίμι.

Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και οι αστυνομικοί μετέφεραν τους δύο κακοποιούς, τον έναν τραυματισμένο από τα τζάμια και τον άλλον με αναπνευστικά προβλήματα από τις αναθυμιάσεις στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και από εκεί με το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου και νοσηλεύονται, φρουρούμενοι, ενώ το σπίτι που διέμεναν στη Λεπτοκαρυά φρουρείται και θα ερευνηθεί με την παρουσία του εισαγγελέα και των δραστών, μόλις αναρρώσουν και πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Μόλις διαθόκε το πρωτοφανές περιστατικό, προκάλεσε έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία του Λιτοχώρου.

Πηγή: Λευτεριά

Σαν σήμερα

1822 Το εκστρατευτικό σώμα του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, στο οποίο περιλαμβάνονται και πολλοί φιλέλληνες, διαλύεται από τον Ομέρ Βρυώνη στην περιοχή του Πέτα Αρτας.

1934 Η χημικός Μαρία Κιουρί πεθαίνει από λευχαιμία εξαιτίας της υπερβολικής έκθεσης στη ραδιενέργεια κατά τη διάρκεια των ερευνών.

1980 Η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει την απόφασή της να πάρουν μέρος οι Έλληνες αθλητές στην Ολυμπιάδα της Μόσχας, μη συμμετέχοντας στο μποϊκοτάζ των αγώνων που έχουν εξαγγείλει οι ΗΠΑ ως αντίδραση στη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν.

1884 Το Άγαλμα της Ελευθερίας παρουσιάζεται στις ΗΠΑ από τους Γάλλους.

1940 Γεννιέται η ηθοποιός Άννα Φόνσου

Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια

Νόστιμα ...και απλά!

Μία συνταγή πολύ απλή , εύκολη και εντυπωσιακή. Μπορεί να αποτελέσει κύριο πιάτο για καθημερινό φαγητό, μπορεί όμως και να στολίσει ένα τραπέζι σε ένα εξαιρετικό γεύμα.


Νόστιμα ...και απλά! Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια!

Υλικά
300 γραμμάρια μανιτάρια
1 κιλό πατάτες μεγάλες
2 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
½ δόση κρέμα μπεσαμέλ
μία κούπα τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, κασέρι), λίγη φρυγανιά

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Τις αδειάζουμε με το μαχαίρι (ώστε να πάρουν μορφή βάρκας). Σε ζεστό νερό με αλάτι τις βράζουμε ελαφρώς, προσέχοντας μη διαλυθούν. Τις βουτυρώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.



2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση με μανιτάρια ως εξής: σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε μέχρι να σωθούν τελείως τα υγρά τους.



3. Γεμίζουμε τις πατάτες και ρίχνουμε από πάνω μία κουταλιά μπεσαμέλ.



4. Η μπεσαμέλ γίνεται ως εξής: σοτάρουμε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο με 7 κουταλιές αλεύρι και προσθέτουμε 1 κιλό γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να δέσει η κρέμα, προσθέτουμε 3 αυγά χτυπημένα, αλάτι και πιπέρι. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει κρούστα.

5. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με φρυγανιά, τυρί και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν.

6. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό.

Μικρό μυστικό
Αν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε την κρέμα μπεσαμέλ και να πασπαλίσουμε το φαγητό μόνο με τα τυριά.

Πηγή: manitarosyntages.blogspot.com

Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο Θερμαϊκό Κόλπο



Για καταιγίδα που θα συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και αναμένεται να εκδηλωθεί, μέσα στις επόμενες ώρες, στο Θερμαϊκό Κόλπο, προειδοποιεί, ύστερα από ενημέρωση της ΕΜΥ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Το Λιμεναρχείο καλεί τους κυβερνήτες μικρών σκαφών να κατευθυνθούν σε ασφαλές αγκυροβόλιο.

Πηγή: Καθημερινή

Εκπληκτική φωτογραφία


κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Την φωτογραφία την βρήκαμε στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας και είναι από την Γενική Έκθεση Χαλκιδικής 2009 που έγινε στα Μουδανιά.

Ο Τσούφης κάθεται σε στάση προσοχής και κοιτάει την κάμερα, δίπλα του ο Νομάρχης κρατάει τεντωμένη την κορδέλα, ο Υπουργός Καλαφάτης κοντεύει να κόψει τα δάχτυλα του με το ψαλίδι γιατί κοιτάει τις κάμερες.

Ο Πάππας της Ιερισσού κοιτάει το υπερπέραν και κρατάει κι αυτός την κορδέλα, ο Δήμαρχος Μουδανιών κοιτάει τα χέρια του Υπουργού και το ψαλίδι και η κυρία στα αριστερά κοιτάει με γουρλωμένα μάτια τον Υπουργό.