Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

100 Χρόνια Ανόρθωση Αμμοχώστου

Ότι και να πούμε για την χθεσινή εκδήλωση για τα 100χρονα της ομάδας μας θα είναι λίγο. Οι χιλιάδες κόσμου που παρευρέθηκαν στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα έχουν να θυμούνται κάτι για την υπόλοιπή τους ζωή, καθώς η περηφάνεια και η χαρά που μας άφησαν οι εκδηλώσεις ήταν ανεπανάληπτε, αναγκάζοντας τον κόσμο να δακρύσει από την συγκίνησή του.

Στην κορύφωση των εκδηλώσεων βρίσκονταν στο γήπεδο 10 χιλιάδες κόσμου, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κάκο, χθες πέρασαν από το Αντώνης Παπαδόπουλος περίπου 20 χιλιάδες Ανορθωσιάτες. Αριθμός εκπληκτικός, που αποδεικνύει το μεγαλείο του Ανορθωσιάτικου κόσμου.

Αυλαία για την δημοφιλή ηθοποιό Καίτη Λαμπροπούλου


"Έφυγε" από τη ζωή στα 85 της χρόνια η ηθοποιός Καίτη Λαμπροπούλου. Έπαιξε σε πολλές ταινίες του παλαιού Ελληνικού Κινηματογράφου αλλά και σε παραστάσεις του Ελληνικού Θεάτρου. Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο του θεάτρου.

Η κηδεία της θα γίνει στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών. 

Βιογραφικό 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926, αλλά μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μετακομίσει η οικογένειά της λόγω των εμπορικών δραστηριοτήτων του πατέρα της. 

Η Καιτούλα- όπως τη φώναζαν- ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας Λαμπροπούλου με πρώτο τον αδερφό της Ηρακλή και τρίτη την αδερφή της Τοτό.  

Δελτίο Τύπου της ΟΝΝΕΔ - Σημεία Επικαιρότητας: Εξωτερική Πολιτική ουσίας και όχι επικοινωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημεία Επικαιρότητας: Εξωτερική Πολιτική ουσίας και όχι επικοινωνίας

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2011

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε την επικοινωνιακή προσπάθεια που επιχειρείται έντεχνα και μεθοδικά τους τελευταίους μήνες ώστε να προβληθεί η αποτελεσματικότητα και η «πυγμή» της ελληνικής κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. 

Ας προσπαθήσουμε όμως να δούμε σε τρεις πράξεις την πορεία των εξελίξεων.

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: "Την επόμενη φορά ο κ.Καρχιμάκης να είναι ποιο προσεκτικός"


O κ. Β.Παπαγεωργόπουλος σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μ.Καρχιμάκη έκανε την παρακάτω δήλωση:


« Ο  κ. Μ.Καρχιμάκης   με την ιδιότητα του  «Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ» ήρθε στην  Θεσσαλονίκη,  επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης  και έκανε τρία σφάλματα:

Πρώτον πρόσβαλε όλους τους Θεσσαλονικείς με την απρεπή αναφορά του στην Εθνική επέτειο του 2012,

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: "Όση λάσπη και αν ρίχνουν η αλήθεια πάντα θα λάμπει!"


B.Παπαγεωργόπουλος :  Αφού μέσα σε λίγες ημέρες απεδείχθη ότι ο στόλος των απορριμματοφόρων του Δ.Θ. δεν είναι «γερασμένος» αλλά εξαιρετικά νέος» και μόλις η Κυβέρνηση επέτρεψε να μεταφερθούν απορριμματοφόρα του Δ.Θ. σε εξωτερικά συνεργεία αμέσως καθάρισε η πόλη, σήμερα πάλι εφημερίδα της πόλης μας αναφέρεται επικριτικά στο θέμα της υποστήριξης του Δ.Θ. – με την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου – από Εταιρεία για την «εφαρμογή του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, την σύνταξη του ισολογισμού κ.λ.π.» και μάλιστα για να με πλήξει προσωπικά δημοσιεύει και φωτογραφία μου!…

Θα παρακαλούσα στο επόμενο φύλλο της η παραπάνω εφημερίδα να δημοσιεύσει και τις φωτογραφίες των Δημάρχων Καλαμαριάς, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Περιστερίου, Ιωαννίνων, Βόλου, Καρδίτσας, Αμαρουσίου, Καλλιθέας, Σπάρτης, Καλαμάτας και άλλων Δήμων της χώρας, διότι ακολουθούν στους Δήμους τους την ίδια ακριβώς τακτική της υποβοήθησης από εξωτερικούς συνεργάτες, όπως ακριβώς και ο Δ.Θ. και με την υπογραφή βεβαίως του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

Δελτίο Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής για την επίσκεψη του Κωστή Χατζηδάκη στην Χαλκιδική


ΝΟΔΕ 
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
22ας Απριλίου & Μακεδονίας
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Πολύγυρος, 31 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν το Σάββατο 29 Ιανουαρίου οι συναντήσεις που πραγματοποίησε σε εργασιακούς χώρους επιχειρήσεων, κατά την επίσκεψή του στη Χαλκιδική, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ και Βουλευτής Β' Αθηνών.

Έκκληση για βοήθεια

Αναδημοσίευση από το blog Ρεσπέντζα

Ο 15χρονος ασθενής, καταγόμενος από τη Συκιά Χαλκιδικής, πάσχει από διατατική μυοκαρδιοπάθεια καθώς και βαριά καρδιακή ανεπάρκεια. Ως εκ τούτου, νοσηλεύτηκε για τέσσερις μήνες στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, από τον Ιανουάριο του 2010. Εχει υποβληθεί σε εγχείρηση για την τοποθέτηση συστήματος υποστήριξης δεξιάς κι αριστερής κοιλίας (εξωτερική τεχνητή καρδιά) ούτως ώστε να κρατηθεί στη ζωή μέχρις ότου βρεθεί -πιθανώς- κάποιο μόσχευμα.

Η παράκληση αυτή απευθύνεται σ’ εσάς με την προσδοκία της οποιασδήποτε δυνατής αρωγής από την πλευρά σας προς τον ασθενή και την οικογένειά του, που αυτονόητα αδυνατούν ν’ ανταποκριθούν οικονομικά αλλά και υλικοτεχνικά (24ωρη νοσηλευτική φροντίδα, μόνιμη παραμονή στην Αθήνα κ.λπ.) στην εν λόγω κατάσταση.

Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:

Ερωτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου στην βουλή



κλικ στην ερώτηση για μεγέθυνση

40 ψυχές στην παραγκούπολη Σαπών


ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΛΥΟΜΕΝΑ

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου

Μπουγάδες, κάποιο μπουρί που καπνίζει, λίγα δορυφορικά κάτοπτρα και κάποιες παιδικές φωνές είναι η ανθρώπινη παρουσία σ΄ έναν καταυλισμό με κουφάρια λυόμενων, που κάποτε αποτέλεσε πυρήνα φιλοξενίας των παλιννοστούντων. 

Η στεγαστική αποκατάσταση ήρθε για τους περισσότερους, κάποιοι, όμως, επέστρεψαν βλέποντας ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα βασικά λειτουργικά έξοδα μιας οικογένειας… 

Διήμερη αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης την επόμενη εβδομάδα



Διήμερη αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αποφάσισε το Συμβούλιό του σε σημερινή συνεδρίαση, σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας δεν εγκρίνει, ως την Παρασκευή, κονδύλιο για την πληρωμή του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού του ιδρύματος.

Η αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙΘ έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 7 και 8 Φεβρουαρίου και θα επηρεάσει το δεύτερο κύκλο της εξεταστικής περιόδου ενώ ήδη έχουν προκληθεί ακυρώσεις εξετάσεων σε πολλά μαθήματα και έκλεισαν τμήματα εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας του Συλλόγου Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙΘ που συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιδρύματος, Παύλο Καρακολτσίδη, το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελεί το 75% του συνολικού εκπαιδευτικού προσωπικού του ιδρύματος, δηλαδή περίπου 1.000 άτομα.

Κυνήγι λογαριασμών στην Ελβετία: Η καινούργια υποκρισία



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Πάρτε το ως ανέκδοτο, πάρτε το ως πικρή αλήθεια: Πριν από δέκα περίπου χρόνια, κατάπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε καταθέσεις στην Ελβετία.

Ναι, ναι, η Ελλάδα με την αγοραστική της δύναμη καθηλωμένη στα επίπεδα του 1981, η Ελλάδα που αδυνατεί να επιτύχει σύγκλιση μισθών με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, η Ελλάδα της οποίας σταθερά το 20% του πληθυσμού βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, κατέκτησε και αυτήν την πρωτιά: Πρώτη σε καταθέσεις στην Ελβετία!

Έκτοτε, εισέρρευσαν κι’ άλλοι πακτωλοί χρημάτων, επιδοτήσεις και δάνεια, αλλά τα ποσοστά φτώχειας, οι μισθοί και η αγοραστική δύναμη παρέμειναν στα ίδια άθλια επίπεδα – με την εξαθλίωση σήμερα να έχει φθάσει στο ζενίθ.