Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Διήμερη αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης την επόμενη εβδομάδα



Διήμερη αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αποφάσισε το Συμβούλιό του σε σημερινή συνεδρίαση, σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας δεν εγκρίνει, ως την Παρασκευή, κονδύλιο για την πληρωμή του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού του ιδρύματος.

Η αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙΘ έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 7 και 8 Φεβρουαρίου και θα επηρεάσει το δεύτερο κύκλο της εξεταστικής περιόδου ενώ ήδη έχουν προκληθεί ακυρώσεις εξετάσεων σε πολλά μαθήματα και έκλεισαν τμήματα εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας του Συλλόγου Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙΘ που συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιδρύματος, Παύλο Καρακολτσίδη, το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελεί το 75% του συνολικού εκπαιδευτικού προσωπικού του ιδρύματος, δηλαδή περίπου 1.000 άτομα.


Η διοίκηση του ΤΕΙΘ έχει ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας για την ανάγκη καταβολής των δεδουλευμένων του έκτακτου προσωπικού με επιστολές από την 1η Οκτωβρίου του 2010. Το συνολικό οφειλόμενο ποσό ανέρχεται στο ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Συμβούλιο του ΤΕΙΘ συζήτησε και το θέμα της υποχρηματοδότησής του και τα προβλήματα λειτουργίας των τριών παραρτημάτων του, που βρίσκονται στο Κιλκίς, την Κατερίνη και τα Μουδανιά.

Η μείωση του ετήσιου προϋπολογισμού του Ιδρύματος αντιστοιχούσε στο 20% το 2009 και στο 32-35% το 2010, σε όλους του τομείς εκτός της σίτισης, ενώ αντίστοιχη αναμένεται να είναι η μείωση και κατά το τρέχον έτος.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: