Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά το πέρας της συνόδου κορυφής του ΕΛΚ

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία. Μετά το πέρας της συνόδου, ο κ. Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη, με στόχο όχι μόνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, αλλά και την ανάπτυξη και την ευημερία.

Μιλώντας σήμερα στη Συνοδό Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επέμεινα στη σημασία της δημιουργίας ενός ισχυρού τείχους προστασίας της Ευρώπης για τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Δηλαδή, της δημιουργίας τέτοιων αποθεμάτων ρευστότητας, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο Ευρώ.

Στην παγίδα... της Θεσσαλονίκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ

Καμιά υποδομή για την περίθαλψη των ζώων δεν υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα με ευθύνη της Πολιτείας. Τα χιλιάδες περιστατικά που έχουν σημειωθεί με ζώα που έχουν ανάγκη από βοήθεια και περίθαλψη δε συγκινούν κανέναν, παρά μόνον ορισμένους... ρομαντικούς, οι οποίοι μάχονται να δώσουν πίσω τη ζωή που στερούν από τα ζωντανά κάποιοι άλλοι.

Ρύπανση, ασυνείδητοι, ανθρώπινες παρεμβάσεις πάσης φύσεως οδηγούν στο θάνατο χιλιάδες ζωντανά. Πολλά από αυτά θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, αν, πέρα από τον εθελοντισμό και τις φιλότιμες προσπάθειες φιλόζωων, υπήρχε ένα μίνιμουμ κρατικής μέριμνας.

Κόκκινη κάρτα Σαμαρά στον Γκρούεφσκι

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς (αριστερά στη φωτογραφία) λίγο πριν την ομιλία του στην έναρξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αρνήθηκε, στο περιθώριο του Συνεδρίου του ΕΛΚ, να συναντήσει τον Σκοπιανό πολιτικό

Αρης Ραβανός

«Κόκκινη» κάρτα στον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι έδωσε ο κ. Αντ. Σαμαράς, προκαλώντας την οργή των γειτόνων που άρχισαν τα επιθετικά σχόλια μέσω των κρατικών ΜΜΕ.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. -με μια κίνηση ενδεικτική των προθέσεών του για το πως θα κινηθεί την επόμενη περίοδο- απέφυγε οποιαδήποτε επαφή με τον κ. Γκρούεφσκι, ενώ συνάντησε άλλους ηγέτες που συμμετέχουν στο ΕΛΚ, όπως τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Έντα Κένι.

Βάζουν «πάγο» στα Σκόπια

Η ΕΕ δεν αρχίζει ενταξιακές διαπραγματεύσεις χωρίς να λυθεί το θέμα της ονομασίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ μεταφέρεται σήμερα ο διπλωματικός αγώνας δρόμου της Αθήνας για να αποφευχθούν ενδεχόμενες «παράπλευρες απώλειες» της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στο τελικό ανακοινωθέν. Την ίδια ώρα στο «παρά πέντε» απετράπη η προσπάθεια φιλοσκοπιανών χωρών να ανάψουν το «πράσινο φως» στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ χωρίς να έχει λυθεί το θέμα της ονομασίας.

Οπως φάνηκε στη χθεσινή πρώτη επαφή του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα με τον σκοπιανό ομόλογό του, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ στο Βίλνιους, παρά το γεγονός ότι η σκοπιανή πλευρά εμφανίζεται έτοιμη για νέες διαπραγματεύσεις, χάσμα χωρίζει τις απόψεις των δύο πλευρών.

Προϊστορική γιγάντια γαρίδα με μάτι... γαρίδα

Ιδού τα μάτια του προϊστορικού «δολοφόνου» των θαλασσών Credit:Katrina Kenny/ University of Adelaide

Απολιθώματα της Anomalocaris αποδεικνύουν ότι ο φόβος των θαλασσών διέθετε σύνθετη όραση

Θεοδώρα Τσώλη

Πριν από μισό δισεκατομμύριο έτη, ο φόβος των θαλασσών ήταν μια γιγάντια γαρίδα με μάτι… γαρίδα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Αγγλίας στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας ανακάλυψαν, όπως αναφέρουν στην επιθεώρηση «Nature»,  ότι η γαρίδα Anomalocaris  - το όνομά της σημαίνει «ανώμαλη», παράξενη γαρίδα – διέθετε σύνθετη όραση, ικανότητα που μέχρι σήμερα αποδιδόταν μόνο στα σύγχρονα έντομα και στα οστρακόδερμα.

Απόφαση Μπεγλίτη που πλήττει τους πιλότους

Χωρίς πιλότους έχουν μείνει τα πυροσβεστικά αεροπλάνα μετά την ακατανόητη απόφαση του πρώην πλέον υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, να τους απολύσει δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην συγκεκριμένη Μοίρα πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Πριν από ένα μήνα περίπου (7 Νοεμβρίου) ανακοινώθηκε η απόλυση από τις τάξεις του στρατεύματος και ειδικά από τη Πολεμική Αεροπορία 32 αξιωματικών πιλότων οι οποίοι ήταν κάτω των 60 ετών και κάποιοι κάτω των 30 ετών σύνολο υπηρεσίας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό υπηρετούσαν στα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Ο λόγος ήταν ότι εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους προσελήφθησαν, πλην όμως τα πυροσβεστικά αεροσκάφη συνεχίζουν να πετούν και δυστυχώς οι φωτιές θα συνεχίσουν να καταστρέφουν τον πλούτο της χώρας. 

Μήνυση κατά οκτώ υπουργών για τις υδατοκαλλιέργειες

Καταγγέλλονται παράνομες διαδικασίες που οδήγησαν στην υπογραφή της επίμαχης απόφασης

Μάχη Τράτσα

Μηνυτήρια αναφορά κατά των οκτώ υπουργών, οι οποίοι υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το «Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών» κατέθεσαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράικου οι εκπρόσωποι της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας», δήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι της Συνομοσπονδίας και Ομοσπονδιών Αλιευτικών Συλλόγων καθώς και πρόεδροι διαφόρων συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Στη μηνυτήρια αναφορά, καταγγέλλονται παράνομες διαδικασίες οι οποίες οδήγησαν στην υπογραφή της επίμαχης ΚΥΑ στις 4 Νοεμβρίου.

Καθυστερημένοι προβληματισμοί στη Ν.Δ. για στήριξη Παπαδήμου...

Σχέδιο να αποτρέψουν ενδεχόμενη αυτοδυναμία της Ν.Δ. θεωρεί ο Α.Σαμαράς ότι υπάρχει από εξωθεσμικά πολιτικά κέντρα προκειμένου να υπάρξει πολυκομματική κυβέρνηση την οποία θα μπορούν να πιέζουν και να ελέγχουν, ενώ σε αυτή θα συμμετέχουν και στελέχη της Ν.Δ. (πάντως ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δ.Αβραμόπουλος εμμέσως πλην σαφώς έχει ταχθεί υπέρ των πολυκομματικών κυβερνήσεων)

Προφανώς έχουν υπ'όψιν αυτές τις απόψεις που δεν εκφράζονται μόνο από τον Δ.Αβραμόπουλο και κινούνται από την λεγόμενη "διαπλοκή" με την στήριξη εξωγενών παραγόντων, που τορπιλίζουν στοχευμένα το κόμμα για να το κοντύνουν εκλογικά και παράλληλα καλλιεργούν και προετοιμάζουν το έδαφος για να υπάρξει γόνιμο έδαφος για τη συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Έρχεται αύξηση-σοκ στην τιμή των τσιγάρων!

Παναγιώτα Καρλατήρα

Για να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών...

Να αυξήσει την τιμή των τσιγάρων κατά 20% προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος.

Η αύξηση θα είναι κλιμακωτή, ενώ μελετάται το ενδεχόμενο να ανέβει πάνω από 20% η τιμή του καπνού, με δεδομένο ότι όλο και περισσότερο καπνιστές επιλέγουν τα λεγόμενα «στριφτά».

Στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας μπαίνουν και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αφού ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να απαγορεύσει την πώλησή τους!

Ο Παπαδήμος και οι σαράντα ψεύτες (στην κυριολεξία)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Παρακολουθώντας αυτόν τον καιρό όσα λέγονται στη Βουλή (δύο συζητήσεις για ψήφο εμπιστοσύνης και μία για τον προϋπολογισμό) σχετικά με τους τρόπους σωτηρίας της χώρας, συνοδευόμενους από μπόλικα «αν» που… τύφλα νάχει ο Κίπλινγκ, αναρωτιέται κανείς πόσοι αιώνες πέρασαν από τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2009.

Από τότε που πάλι μέσα στη Βουλή ακούγαμε για μειώσεις διοδίων (ο νέος αρμόδιος υπουργός μας το ξεκαθάρισε πως αυτό δεν γίνεται), για κατάργηση των ασφαλιστικών νόμων που αυξάνουν τα όρια ηλικίας και την μείωση των συντάξεων, για απονομή των συντάξεων «το αργότερο σε τρεις μήνες από όλα τα Ταμεία και με χρονοδιάγραμμα εφαρμογής αυτού του μέτρου το τέλος του 2010», για διεύρυνση των κριτηρίων του ΕΚΑΣ ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων κατά 300.000, για σταδιακή αύξηση του επιδόματος ανεργίας, ώστε να φθάσει στο 70% του βασικού μισθού, για θέσπιση κινήτρων για την πρόσληψη νέων, με γενναίο πρόγραμμα επιδότησης των σχετικών ασφαλιστικών εισφορών για 4 χρόνια,

Εναρξη ενταξιακών για την ΠΓΔΜ ζήτησε ο Ν. Γκρούεφσκι

Την έγκριση της σύστασης της Κομισιόν για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Η Ευρώπη θα συνεχίσει να κινείται προς τα εμπρός και όταν μιλάμε γι αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι ο καταλύτης προς τη θετική αυτή κατεύθυνση είναι η πρόοδος κάθε μέλους της "οικογένειας" των ευρωπαϊκών εθνών. Στο πνεύμα αυτό θα πρέπει να επιτραπεί στη χώρα μου να κάνει ένα βήμα εμπρός στον τομέα της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της και να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στη Μασσαλία.

Τι κρύβουν οι βουλγαρικοί τίτλοι τέλους για τον Μπουργκάς

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Παρ΄ ό,τι τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν κάποιες πρόσκαιρες ελπίδες ότι θα υπάρξει εκ νέου ανακίνηση του περίφημου έργου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που γνώριζαν καλά τα τεκταινόμενα είχαν μία και μοναδική βάσιμη προσδοκία προκειμένου το έργο να συνεχίσει να υφίσταται και να έχει προοπτική: την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στη γειτονική Βουλγαρία ώστε να αποχωρήσει από την εξουσία η κυβέρνηση Μπορίσοφ, που είχε μπλοκάρει από το 2009 τη συμφωνία και το έργο. 

Ωστόσο οι πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη γειτονική χώρα έδειξαν ότι το κόμμα GERB διατηρεί ακέραιες τις δυνάμεις του και ότι οι σοσιαλιστές που υπέγραψαν τη συμφωνία του 2007, απέχουν αρκετά από το να βρίσκονται σε τροχιά εξουσίας.

ΟΝΝΕΔ Debates – Ανωνυμία των Blogs

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΝΝΕΔ Debates – Ανωνυμία των Blogs

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων ξεκίνησε τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο, με θέμα «Γενιά του Πολυτεχνείου: Βοήθησε την Ελλάδα;» και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου το δεύτερο, με θέμα «Δημόσιο Χρέος: Διαγραφή ή Διαχείριση;».

Η ραγδαία διάδοση των σύγχρονων τεχνολογιών μετατόπισε σε σημαντικό βαθμό το κέντρο βάρους του χώρου της ενημέρωσης από τα παραδοσιακά Μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα) στα διαδικτυακά.

Ν. Χουντής: ζητεί την παραπομπή της Ελλάδας για το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ερώτηση προς την Κομισιόν

Την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας με την επιβολή ειδικού τέλους για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντής. Με ερώτησή του προς την Κομισιόν την καλεί να προσφύγει άμεσα κατά της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραβίαση της οδηγίας 2009/72, με αφορμή την έκδοση εγκυκλίου του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών «για την εφαρμογή του άρθρου 53 του νόμου 4021/2011, περί έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών».

Ο κ. Χουντής στηρίζει το αίτημά του προς την Κομισιόν στην απάντηση που του έδωσε πρόσφατα ο αρμόδιος για θέματα ενέργειας κοινοτικός επίτροπος κ. Γκίντερ ΄Ετινγκερ, ο οποίος είχε επισημάνει ότι «οι διατάξεις της οδηγίας 2009/72, σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια.

Γαλλία: Γονείς εισέβαλαν σε σχολείο και πήραν δασκάλους ομήρους

Η υποβάθμιση της παιδείας δεν φέρνει μόνο μείωση δαπανών στους προϋπολογισμούς των υπουργείων...

Στο Μπερ λ' Ετάν στο γαλλικό Νότο, ένας νέος δάσκαλος προστέθηκε τη φετινή χρονιά στο δυναμικό ενός δημοτικού σχολείου της πόλης, του καθολικού Σχολείου «Η Παναγία του Καντερό» και ανέλαβε την Γ΄ τάξη.

Η απόδοσή του όμως κάθε άλλο παρά ικανοποίησε τους γονείς, που σταδιακά άρχισαν να πιέζουν το σχολείο για να γίνει κάτι.

Η διευθύντρια του Δημοτικού είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, καθώς οι σχέσεις με τον νέο δάσκαλο ήταν μάλλον κακές. Ετσι, οι γονείς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Θεσσαλονίκη: Πνοή ζωής σε διατηρητέο σχολείο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ

Στην αποκατάσταση και την επανάχρηση του εγκαταλειμμένου διατηρητέου κτιρίου, που είναι γνωστό ως παράρτημα του Α' Γυμνασίου Αρρένων, στη Β. Ολγας, προχωρά η αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, το έργο κατατέθηκε ήδη προς έγκριση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013, στον άξονα των υποδομών Εκπαίδευσης.

«Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ και εφόσον εγκριθεί, θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, χωρίς ο δήμος να συμμετάσχει στη δαπάνη», τονίζει ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με το συγκεκριμένο έργο, ο δήμος έχει διπλό όφελος: αφενός προσφέρει ένα ακόμη σχολικό κτίριο στην εκπαιδευτική κοινότητα,

Αιματηρή ληστεία στην παραλία Κατερίνης


Θύμα ληστών έπεσε λίγο πριν τις 10 χθες το βράδυ ένας 41χρονος έμπορος γουναρικών στην Παραλία Κατερίνης.

Τρεις άγνωστοι τον πλησίασαν την ώρα που έκλεινε το κατάστημα του και τον πυροβόλησαν  με αεροβόλο όπλο, τραυματίζοντας τον με 5 σφαιρίδια, ενώ του επιτέθηκαν κατόπιν και τον ξυλοκόπησαν άγρια, αρπάζοντας   την τσάντα του, η οποία περιείχε χρηματικά ποσά των 5.000 ευρώ και 5.000 δολαρίων, καθώς και προσωπικά του έγγραφα.

Ο 41χρονος διακομίστηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο Κατερίνης, όπου και νοσηλεύεται, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Μείωση διοδίων; Last year!

Μαριάννα Τζάννε

To ξεκαθαρίζει ο Βορίδης

Ολίγη από τις επενδύσεις στους οδικούς άξονες, τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου αλλά και προτροπή να ξεμπλοκάρει η επένδυση χρυσού στην Θράκη περιελάμβανε η παρθενική εμφάνιση του υπουργού Υποδομών κ. Μάκη Βορίδη στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου.

Από την συζήτηση δεν έλειψαν ούτε οι ασαφείς αναφορές για την απελευθέρωση των ταξί που για άλλη μια φορά ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου με κριτήρια συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά ενώ εκτίμησε ότι πιθανότητα πριν τα Χριστούγεννα θα υπάρξει η νέα νομοθετική πρόταση η οποία θα περιλαμβάνει και τα φορτηγά.