Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Καθυστερημένοι προβληματισμοί στη Ν.Δ. για στήριξη Παπαδήμου...

Σχέδιο να αποτρέψουν ενδεχόμενη αυτοδυναμία της Ν.Δ. θεωρεί ο Α.Σαμαράς ότι υπάρχει από εξωθεσμικά πολιτικά κέντρα προκειμένου να υπάρξει πολυκομματική κυβέρνηση την οποία θα μπορούν να πιέζουν και να ελέγχουν, ενώ σε αυτή θα συμμετέχουν και στελέχη της Ν.Δ. (πάντως ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δ.Αβραμόπουλος εμμέσως πλην σαφώς έχει ταχθεί υπέρ των πολυκομματικών κυβερνήσεων)

Προφανώς έχουν υπ'όψιν αυτές τις απόψεις που δεν εκφράζονται μόνο από τον Δ.Αβραμόπουλο και κινούνται από την λεγόμενη "διαπλοκή" με την στήριξη εξωγενών παραγόντων, που τορπιλίζουν στοχευμένα το κόμμα για να το κοντύνουν εκλογικά και παράλληλα καλλιεργούν και προετοιμάζουν το έδαφος για να υπάρξει γόνιμο έδαφος για τη συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές.

"Ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σενάρια ανατροπής των συμφωνηθέντων με επιμήκυνση του βίου και διεύρυνση της ατζέντας της μεταβατικής κυβέρνησης" είπε χθες ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Ανάλυσης και Στρατηγικής.

Αυτή είναι και η κεντρική γραμμή από τη Ν.Δ. που θα τονιστεί με έμφαση και τα επόμενα εικοσιτετράωρα και θα απαντάει με αυτό τον τρόπο σε όσοι εντός του κόμματος θέλουν την επιμήκυνση του κυβερνητικού βίου, αλλά και στο ΛΑΟΣ που ξεκαθαρίζει πως εκλογές θα γίνουν όταν θα εξυπηρετούν το έθνος και όχι τα σχέδια των κκ. Γ. Παπανδρέου και Σαμαρά, αλλά και της Δημοκρατικής Συμμαχίας που ζητεί πιο ενεργή στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Σε αυτό το κλίμα ο τομεάρχης Ανάπτυξης της Ν.Δ. κ. Κ. Χατζηδάκης που ανήκει στην ομάδα των πέντε φιλελευθέρων, χαρακτήρισε λογικό να υπάρχουν συζητήσεις για την δημιουργία νέου κόμματος λόγω της κρίσης που κυριαρχεί στο πολιτικό σύστημα αλλά, έσπευσε μόνος του να διαχωρίσει τη θέση του, υπενθυμίζοντας την δική του πολιτική διαδρομή εντός της ΝΔ, με αναφορές την περίοδο της προεδρίας του στην ΟΝΝΕΔ και εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την προοπτική της αυτοδυναμίας.

Στις τάξεις της Ν.Δ. υποστηρίζουν ότι όσο κάποιοι και εντός του κόμματος θέτουν θέμα παράτασης του βίου της παρούσας κυβέρνησης, τόσο θα συντηρείται η σύγχυση στην κομματική βάση.

Γι' αυτό το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν και εκ νέου δημόσιες τοποθετήσεις από την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. ότι η καταλληλότερη ημερομηνία για τις εκλογές παραμένει η 19η Φεβρουαρίου.
Kάπως αργά τα σκέφθηκαν όλα αυτά στη Ν.Δ. Τώρα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, μάλλον είναι αργά για δάκρυα...

Πηγή: DefenceNet

Δεν υπάρχουν σχόλια: