Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Γαλλία: Γονείς εισέβαλαν σε σχολείο και πήραν δασκάλους ομήρους

Η υποβάθμιση της παιδείας δεν φέρνει μόνο μείωση δαπανών στους προϋπολογισμούς των υπουργείων...

Στο Μπερ λ' Ετάν στο γαλλικό Νότο, ένας νέος δάσκαλος προστέθηκε τη φετινή χρονιά στο δυναμικό ενός δημοτικού σχολείου της πόλης, του καθολικού Σχολείου «Η Παναγία του Καντερό» και ανέλαβε την Γ΄ τάξη.

Η απόδοσή του όμως κάθε άλλο παρά ικανοποίησε τους γονείς, που σταδιακά άρχισαν να πιέζουν το σχολείο για να γίνει κάτι.

Η διευθύντρια του Δημοτικού είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, καθώς οι σχέσεις με τον νέο δάσκαλο ήταν μάλλον κακές. Ετσι, οι γονείς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα καθώς οι μαθητές έχουν μείνει πίσω. Φοβόμαστε ότι τα παιδιά μας κινδυνεύουν. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε να πάρουμε ομήρους τη διευθύντρια και δύο ακόμη δασκάλους. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν», ξεκαθάρισε ο Κριστόφ Πλανές, ένας από τους «δράστες», μιλώντας στην Φιγκαρό.

Περίπου δεκαπέντε άτομα συμμετείχαν στην περίεργη αυτή ομάδα απαγωγέων, που ενώ ξέρουν ότι κινδυνεύουν με ποινικές κυρώσεις, τονίζουν ότι «τα παιδιά είναι όμηροι εδώ και μήνες».

Σημειώνεται ότι οι τοπικές Αρχές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεσμεύτηκαν να μεταθέσουν τον εν λόγω δάσκαλο, αλλά οι γονείς απαίτησαν και γραπτή βεβαίωση για την απόφαση αυτή.

Οι αστυνομικές Αρχές επισκέφτηκαν το χώρο τη Δευτέρα, χωρίς να παρέμβουν, επιβεβαιώνοντας και την κοινωνική αποδοχή της ακραίας αυτής διαμαρτυρίας.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: