Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Αλλος ένας πλανήτης - νάνος πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα

Το πλανητοειδές έχει διάμετρο μόλις 450 χιλιομέτρων, ενώ η μικρότερη απόσταση που πλησιάζει τον Ήλιο είναι τα 12 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα (80 φορές πιο μακριά από την απόσταση Γης-Ήλιου). Ακολουθώντας ελλειπτική τροχιά η απώτατη απόσταση που φτάνει από τον Ήλιο είναι έξι φορές μεγαλύτερη.

 Ένα νέο πλανήτη-νάνο ανακάλυψαν οι αστρονόμοι πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα. Το νέο αντικείμενο διατηρεί για την ώρα τον τίτλο του πιο μακρινού γνωστού ουράνιου σώματος στο Ηλιακό Σύστημα. Η ανακάλυψη του 2012 VP-113 η οποία ανακοινώθηκε με δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Nature, ενισχύει την πεποίθηση πως η εξώτερη περιοχή του Ηλιακού Συστήματος παραμένει σε ένα μεγάλο βαθμό άγνωστη.

Υποχρεωτικό το «κούρεμα Κιμ Γιονγκ-ουν» για τους νεαρούς Βορειοκορεάτες

EPA/KCNA
Το συγκεκριμένο κούρεμα μάλιστα θεωρείται μη δημοφιλές στην Βόρεια Κορέα, καθώς θυμίζει, σύμφωνα με πολλούς κατοίκους της χώρας, «Κινέζους λαθρεμπόρους», αναφέρουν οι Korea Times.

Πιθανή επέκταση του μέτρου σε όλο τον ανδρικό πληθυσμό της χώρας

 Μαθητές και φοιτητές στη Βόρεια Κορέα υποχρεούνται πλέον δια νόμου να διατηρούν κόμμωση αντίστοιχη με εκείνη του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ-ουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου Radio Free Asia, εδώ και δύο εβδομάδες οι άρρενες μαθητές και φοιτητές δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν παρά με το «κούρεμα του αγαπημένου ηγέτη».

Προειδοποιεί τη Δύση ο Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση σήμερα ότι εάν αποφασιστεί να περιορισθεί η χρήση από τους Ρώσους πολίτες των συστημάτων πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών των ομίλων που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Ευρώπη, αυτό θα αποτελέσει μπούμερανγκ για την αμερικανική και την ευρωπαϊκή οικονομία, αφού οι επιχειρήσεις τους θα απολέσουν σημαντικά μερίδια αγοράς.

Την περασμένη εβδομάδα η Visa και η MasterCard σταμάτησαν να παρέχουν υπηρεσίες για τις πληρωμές και τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών τόσο στους πελάτες της τράπεζας Rossiya (Ρωσική Εμπορική Τράπεζα), όσο και στους πελάτες άλλων ρωσικών τραπεζών.

Στην τράπεζα Ρασίγια επιβάλλονται κυρώσεις στο πλαίσιο των τιμωρητικών μέτρων που αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση των ΗΠΑ εναντίον της Μόσχας για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ουκρανία: Η Τιμοσένκο λέει πως θα είναι και πάλι υποψήφια πρόεδρος

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία αποφυλακίσθηκε τον περασμένο μήνα αφού ο αντίπαλός της Βίκτορ Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε την εξουσία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι και πάλι υποψήφια για την προεδρία της χώρας στις εκλογές της 25ης Μαΐου.

"Σχεδιάζω να είμαι υποψήφια για τη θέση του προέδρου", δήλωσε η Τιμοσένκο προς τους δημοσιογράφους. Η 53χρονη Τιμοσένκο έχει θητεύσει δύο φορές ως πρωθυπουργός και ήταν υποψήφια για την προεδρία το 2010, όταν έχασε με μικρή διαφορά από τον Γιανουκόβιτς.

Ο Γιανουκόβιτς εξαπέλυσε στη συνέχεια μια εκστρατεία εναντίον της Τιμοσένκο και των συμμάχων της και η πολιτικός φυλακίσθηκε το 2011 για κατάχρηση εξουσίας,

Γιώργος Πιπερόπουλος: Και ξαφνικά youtube «γιόκ» στην Τουρκία!...

Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Η είδηση κάνει εδώ και λίγες ώρες τον κύκλο του διαδικτύου και των ΜΜΕ σε παγκόσμια κλίμακα με ταχύτητες…φωτός!

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ και το youtube!..

Ο κ Ερντογάν, όπως ήδη όλοι γνωρίζουμε, είχε απαγορεύσει τη χρήση του πασίγνωστου twitter, ένα από τα πλέον διαδεδομένα social media, με μια κίνηση-απαγόρευση που σόκαρε τη Διεθνή κοινή γνώμη καθώς ερμηνεύθηκε ως αντιδημοκρατική «απόπειρα φίμωσης της ελευθερίας λόγου και επικοινωνίας» παραμονές Εκλογών.

Τρία εκατ. πολίτες ζούσαν το 2012 σε σπίτια με μη επαρκή θέρμανση

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΦΤΩΧΟΤΕΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Περίπου 3 εκατ. πολίτες της χώρας ζούσαν το 2012 σε σπίτια με μη επαρκή θέρμανση (περισσότερα κατά περίπου 1,1 εκατομμύριο σε σχέση με το 2007), ενώ, παράλληλα, περίπου 265.000 πολίτες δεν είχαν επαρκή υδραυλική εγκατάσταση και περίπου 200.000 νοικοκυριά δεν διέθεταν επαρκή ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις συνθήκες στέγασης των ελληνικών νοικοκυριών το 2012 (εισοδήματα 2011).

Ειδικότερα:

Δημοσθένης Δαββέτας - Στον καθρέφτη του Ορφέα


Την Τρίτη 1 Απριλίου 2014, στις 20:00, στο Ρότα Art Coffee Community, Σόλωνος 124,  θα γίνει η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Δημοσθένη Δαββέτα «Στον καθρέφτη του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Suis Generis.

Η ποιητική αυτή συλλογή συνδυάζει την ονειρική διάσταση της πραγματικότητας το βιωματικό λόγο και τη στοχαστική ενατένιση. Ο τόπος εκκίνησης και ο τόπος άφιξης είναι η γλώσσα. Μέσα από τη γλώσσα ενσαρκώνονται τα πιο επώδυνα αλλά και ακραία οράματα του ποιητή. Ιστορία, γεωγραφία, μνήμη προσωπική και συλλογική εργάζονται μέσω της γλώσσας με στόχο την αυτογνωσία.