Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Νέα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ


Επέστρεψαν οι διαδηλωτές

Με κανόνια νερού οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους απομακρύνουν, την ώρα που ο Ερντογάνπαραλληλίζει τις διαδηλώσεις στη χώρα του με αυτές στη Βραζιλία

Στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη επέστρεψαν σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές, αιφνιδιάζοντας αρχικά τις αστυνομικές που αυτή την ώρα επιχειρούν να τους απομακρύνουν χρησιμοποιώντας κανόνια νερού και έχοντας τα τεθωρακισμένα σε ετοιμότητα γύρω από την πλατεία.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση των τελευταίων ημερών, έπειτα από τα βίαια επεισόδια που κόστισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

«Φλέγεται» η Αττική- Απειλούνται σπίτια σε Μαρκόπουλο και Θρακομακεδόνες

ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΙ ΚΟΡΩΠΙ- ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τέσσερα μέτωπα μαίνονται αυτή την ώρα στην Αττική, με τους ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Πανόραμα Πάρνηθας στην περιοχή των Θρακομακεδόνων, όπου σπεύδουν 13 οχήματα της πυροσβεστικής και 30 πυροσβέστες, ενώ από αέρως επιχειρούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πευκενέας, στα Μέγαρα Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζόπορο τμήμα και δύο αεροσκάφη, ενώ η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 1,1% για ΝΔ

Καθίζηση για ΠΑΣΟΚ (4%) και ΔΗΜ.ΑΡ (3%)

Η ΝΔ οριακά μπροστά με ποσοστό 1,1%, ενώ σημαντική πτώση εμφανίζουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ σε δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής»

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και καθίζηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ καταγράφει δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής». Η νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από 18-20 Ιουνίου, δείχνει ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ. βρίσκονται οριακά εντός Βουλής.

Για πρώτη φορά, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 4%, ενώ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, καταγράφει ποσοστό 3%.

ΣτΕ: Αμεση λειτουργία της Δημόσιας τηλεόρασης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Με την απόφαση αναστέλλει εν μέρει την Κοινή Υπουργική Απόφαση

Παπαδάκου Γιάννα

Υπέρ της αρχής της συνεχούς λειτουργίας της ΕΡΤ τάχτηκε την Πέμπτη, το Συμβούλιο Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, που συνεδρίασε αυθημερόν και υπό την προεδρία του αποχωρούντος σε επτά ημέρες προέδρου της Κωνσταντίνου Μενουδάκου. Με μια απόφαση-σταθμό το ΣτΕ ανέστειλε εν μέρει την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ΕΡΤ, που ξεσήκωσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων και διέρρηξε τη συνοχή της κυβέρνησης. Η απόφαση αναστολής τάχτηκε εναντίον του μαύρου και επιχείρησε να διαφυλάξει τα δικαιώματα ανθρώπων και άψυχων αντικειμένων ενός φορέα της ΕΡΤ Α.Ε, ο οποίος θεωρείται από το ΣτΕ ως καταργημένος. Στέλνουν και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην εκτελεστική εξουσία, αφού απαιτούν άμεση λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.