Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τούρκοι έβαλαν στο μάτι τα... φιλέτα της Θεσσαλονίκης!

Τα «φιλέτα» της Θεσσαλονίκης έβαλαν στο μάτι Τούρκοι μεγιστάνες του πλούτου. Επιχειρηματίες της γειτονικής χώρας επισκέπτονται τη συμπρωτεύουσα και προχωρούν σε αγορές ακινήτων, ενώ στα σχέδιά τους βρίσκεται και το στολίδι του Θερμαϊκού, το «Μακεδονία Παλλάς».

Το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, μετά τον Λευκό Πύργο, που εκτός απροόπτου κατεβάζει ρολά στις 27 Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό με τη λιτή ανακοίνωση του ομίλου Δασκαλαντωνάκη που το διαχειρίζεται από το 1994, αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους των Τούρκων επιχειρηματιών.

Οπως είναι γνωστό, ήδη το ΙΚΑ, στο οποίο ανήκει το κτίριο, αναζητεί με διεθνή διαγωνισμό νέο μισθωτή και οι γείτονες δεν θέλουν να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τα λεγόμενα των υπαλλήλων της ιστορικής ξενοδοχειακής μονάδας.

Η επιχείρηση στον Γοργοπόταμο: Η κορυφαία πράξη της ελληνικής αντίστασης


Η ανατίναξη της γέφυρας απετέλεσε την κορυφαία πράξη της ελληνικής αντίστασης εναντίον των δυνάμεων του Αξονα 69 χρόνια πριν.


Τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942 μια φοβερή έκρηξη σε μια ήσυχη κοιλάδα της κεντρικής Ελλάδας έκοψε στη μέση την οδογέφυρα του Γοργοποτάμου, απ’ όπου περνούσε η σιδηροδρομική γραμμή που συνέδεε την Αθήνα με τον Βορρά. Τα εκρηκτικά τοποθέτησαν και πυροδότησαν Βρετανοί σαμποτέρ αφού προηγουμένως η από κοινού δράση ανταρτών του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ εξουδετέρωσε την ιταλική φρουρά.

Η σιδηροδρομική γραμμή βγήκε εκτός λειτουργίας για αρκετές εβδομάδες, προκαλώντας έλλειψη καυσίμων και διακοπές ρεύματος στην Αθήνα. Η κορυφαία αυτή πράξη της ελληνικής αντίστασης έκανε φανερή την ευάλωτη θέση του Αξονα στην Ελλάδα, η οποία εξαρτάτο από μια λεπτή λωρίδα σιδηροδρόμου και αυτοκινητοδρόμου, που κατέβαινε σαν φίδι κατά μήκος της ανατολικής ακτής της χώρας.

Ανακύκλωση ηλεκτρικών ειδών στον Δήμο Σιθωνίας

Δελτίο Τύπου - Καταγγελία του συνδιασμού "Αναπτύσσω - Δημιουργώ το μέλλον"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου για μεροληπτική αντιμετώπιση του συνδυασμού μας, διότι, με την αφελή δικαιολογία των προσωπικών δεδομένων, απέρριψε αίτησή μας με την οποία ζητούμε κοινοποίηση των καταλόγων με τους έχοντες δικαίωμα ψήφου, ως εκπρόσωποι εταιριών-μελών.

Η αιτιολόγηση της ανήκουστης αυτής απόφασης της Εκλογικής Επιτροπής έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το γράμμα και πνεύμα του Νόμου, αφού ο ίδιος ο Νομοθέτης προβλέπει για τη σύσταση τόσο των Προσωπικών όσο και των Κεφαλαιουχικών Εταιριών την υποβολή αυτών (και των εταίρων τους) στις διατυπώσεις της δημοσιότητας. Ειδικά δε στις Προσωπικές Εταιρίες το Καταστατικό Ίδρυσης και οι τροποποιήσεις αυτού, επί των οποίων μεταξύ άλλων αναφέρονται ρητώς τα ονόματα των εταίρων που συμμετέχουν σε αυτές, καταχωρούνται στα βιβλία Εταιριών των κατά τόπους Πρωτοδικείων, στα οποία έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε πολίτης.

Ημερίδα Προληπτικής Ιατρικής στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής, το Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και Πολιτιστικούς Φορείς του Δήμου διοργανώνει Ημερίδα Προληπτικής Ιατρικής, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, στις 7.00 το απόγευμα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

• «Καρδιο-Θωρακοχειρουργική: Μύθοι του παρελθόντος και η σύγχρονη πραγματικότητα»
Δρ. Τσακιρίδης Κοσμάς, Καρδιο-ΘωρακοΧειρουργός, Διδάκτορας Πανεπιστημίου

• «Η σημασία της πρόληψης στις παθήσεις του θυρεοειδή αδένα»
Δρ. Παζαίτου Παναγιώτου Καλλιόπη, Ενδοκρινολόγος – Ογκολόγος, Διευθύντρια Ενδοκρινολογικής – Ογκολογικής Κλινικής Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», Διδάκτορας Πανεπιστημίου

Με αγωγή ο Σημίτης διεκδικεί ιδιωτική παραλία στον αιγιαλό των Αγίων Θεοδώρων!


Το ησυχαστήριο του Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας επεκτάθηκε ξαφνικά, αφού ο πρώην πρωθυπουργός περιέφραξε ένα μεγάλο τμήμα του αιγιαλού που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το σπίτι του, αποκτώντας ουσιαστικά τη δική του ιδιωτική παραλία.

Αυτοπροσώπως, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε καταθέσει αίτηση το προηγούμενο διάστημα στο αρμόδιο τμήμα Κορινθίας για ιδιωτικοποίηση του συγκεκριμένου θαλάσσιου χώρου, στον οποίο ουκ ολίγες φορές έχει απολαύσει τα καλοκαιρινά του μπάνια μετά της συζύγου του Δάφνης.

Το θέμα αποκάλυψε με δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πολίτης της Κορινθίας». Αρχικώς το αίτημα του Κώστα Σημίτη δεν έγινε δεκτό, αφού η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στο δημόσιο.

Albrecht Ritschl: "Εάν οι Έλληνες θυμηθούν τις πολεμικές αποζημιώσεις ... θα μας πάρουν ακόμη και τα σώβρακα"

«Έξω από τα δόντια» μίλησε ο καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας, Albrecht Ritschl, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό «Spiegel» αναφορικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας, την οικονομική βοήθεια από τις ευρωπαϊκές χώρες καθώς και τις πολεμικές αποζημιώσεις που ουδέποτε καταβλήθηκαν στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει ο Albrecht Ritschl, η Γερμανία είναι «ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα» καθώς έχει χρεοκοπήσει τουλάχιστον τρεις φορές, ενώ την οικονομική της ευμάρεια τη χρωστάει στις ΗΠΑ που παραιτήθηκαν του δικαιώματος για τεράστιες χρηματικές αποζημιώσεις μετά τους 2 παγκόσμιους πολέμους.

Αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας, ο καθηγητής θεωρεί λογικό η Γερμανία να πληρώσει τα περισσότερα από τα χρήματα που οι πιστωτές έχουν δανείσει στην χώρα μας, καθώς το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας, όπως λέει, βασίζεται στη μη πληρωμή των αποζημιώσεων.

Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 4 Μαρτίου

Από την ημέρα που οι Eυρωπαίοι ανακοίνωσαν ότι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης μετατίθεται για τα τέλη Ιανουαρίου, το πολιτικό προσωπικό της χώρας κατάλαβε ότι η συμφωνία για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, πήγε… περίπατο.

Η «ταφόπλακα» στην πιθανότητα να στηθούν κάλπες στην ημερομηνία που πρωτοσυμφωνήθηκε, μπήκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο. Μια προσεκτική ματιά στο χρονοδιάγραμμα, πείθει και τον πλέον κακόπιστο: Στις 12 Δεκεμβρίου περίπου, θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για το νέο οικονομικό πρόγραμμα που προκύπτει από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Το τι μέλλει γενέσθαι, λογικά θα το γνωρίζουμε πριν από τα Χριστούγεννα- θα είναι σαν μποναμάς ένα πράμα.

Η ψήφιση της δανειακής σύβασης θα ολοκληρωθεί περί τις 20 Ιανουαρίου, άντε στα τέλη του μήνα αν κάτι δεν πάει καλά και τον Φεβρουάριο θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.

"Γαλάζιες"... αποχωρήσεις από το υπουργικό

"Μη φοβάσαι, Θόδωρε, ο σκύλος δεν δαγκώνει", θα μπορούσε να λέει ο Δ. Αβραμόπουλος στον Θ. Πάγκαλο, λίγο πριν μπουν στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, χθες το μεσημέρι. Για τους μη γνωρίζοντες, πριν από κάθε συνεδρίαση του υπουργικού, ο χώρος ελέγχεται από σκύλο για τυχόν τοποθέτηση εκρηκτικών...

Συνέβη στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και, φυσικά, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο -ιδίως από τα "πράσινα" κυβερνητικά στελέχη. Τι ακριβώς; Οτι όταν η συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο έφτασε στα θέματα του προϋπολογισμού του 2012, δύο "γαλάζιοι" -και κορυφαίοι- υπουργοί, ο Δ. Αβραμόπουλος και ο Στ. Δήμας αποχώρησαν από την αίθουσα ο ένας μετά τον άλλο.

«Καμπανάκι» για τον κίνδυνο νέων πλημμυρών, στο δήμο Βόλβης


Τον κίνδυνο νέων πλημμυρών από ενδεχόμενη σφοδρή βροχόπτωση αντιμετωπίζει η περιοχή του Δήμου Βόλβης, αν δεν καθαριστούν τα ρέματα που γέμισαν με φερτά υλικά στις πλημμύρες που σημειώθηκαν πριν από δύο μήνες.

«Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι, τότε, πολλά ρέματα γέμισαν με φερτά υλικά και μέχρι σήμερα δεν έχουν καθαριστεί, καθώς η διαδικασία απαιτεί την άρση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων ώστε να γίνουν οι σχετικές μελέτες σε εύθετο χρόνο.

Μέχρι σήμερα δεν ελήφθη αυτή η απόφαση, καθώς υπήρχε διχογνωμία για το αν ανήκει η σχετική αρμοδιότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ή στην αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν σπίτια και ανθρώπινες ζωές από νέες πλημμύρες», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης.

«Αντισυνταγματικά τα φωτοβολταϊκά στην Πεντέλη»

Από το διευθυντή του γραφείου Επικοινωνίας, Τύπου και Ενημέρωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρη Κονιδάρη λάβαμε απαντητική επιστολή, σχετικά με το δημοσίευμα της «Ε» (φύλλο 9/11), με τίτλο «Εγκληματική η εμμονή της Εκκλησίας - Οχι σε πάρκο φωτοβολταϊκών στην Πεντέλη».

Συγκεκριμένα, για το ρεπορτάζ «το οποίο αποτελεί προδήλως προϊόν ελλιπούς ή ανακριβούς πληροφόρησης, σημειώνουμε προς ενημέρωσή σας τα ακόλουθα:

1 Το όλον σχέδιο δεν αποσκοπεί στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό Ορος, αλλά αποτελεί ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη παρέμβαση για τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος με την οργανωμένη και επιστημονικά σχεδιασμένη άμεση αναδάσωση περιβαλλοντικά κατεστραμμένων καμένων εκτάσεων, που εδώ και πολλά χρόνια θυμίζουν κυριολεκτικά, σε όποιον κάνει τον κόπο να τις επισκεφθεί, κρανίου τόπο.

Κάλπες τον Μάρτη και βλέπουμε

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

Μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνονται όλο και πιο πολύ οι εκτιμήσεις ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, όπως είχαν συμφωνήσει αρχικώς τα κόμματα που συγκυβερνούν, αλλά θα μετατεθούν τουλάχιστον για τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό συνάγεται και από την ενημέρωση που έκανε χθες στο υπουργικό συμβούλιο τόσο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος όσο και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση και για το «κούρεμα» του χρέους.

Δεύτερη αναδίπλωση Σαμαρά

Χθες ο Αντ. Σαμαράς έδωσε εντολή να σταλεί το μήνυμα ότι η ΝΔ δεν είναι άτεγκτη στο θέμα του χρόνου των εκλογών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Παράθυρο για παράταση του χρόνου θητείας της κυβέρνησης για 3 με 4 εβδομάδες ανοίγει η ΝΔ. Για μεγαλύτερη παράταση μιλούν μετριοπαθή στελέχη

Ενα βήμα πίσω και σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών κάνουν τα στελέχη της ΝΔ, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι της κυβέρνησης Παπαδήμου μέχρι τη 19η Φεβρουαρίου.