Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Σκληρές μάχες στο Κραματόρσκ

REUTERS/MARKO DJURICA
Ένοπλος φιλορώσος αντάρτης περιπολεί σε σημείο ελέγχου κοντά στην ουκρανική αεροπορική βάση στο Κραματόρσκ την Παρασκευή.

«Δεν πρόκειται για εξέγερση, είναι κανονικός πόλεμος», σημειώνει Ουκρανός αξιωματούχος

 Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ουκρανίας δήλωσε το Σάββατο το μεσημέρι ότι στο Κραματόρσκ, στα ανατολικά της χώρας, έχουν ξεσπάσει σκληρές μάχες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και ενόπλων φιλορώσων αποσχιστών.

Το Κραματόρσκ βρίσκεται νοτίως του προπυργίου των φιλορώσων Σλαβιάνσκ.

Γεώργιος Χρυσίδης

Η σημαία της Χαλκιδικής στην Εθνεγερσία του 1821
Ο Γεώργιος Χρυσίδης ή Χρυσηίδης του Μιχαήλ (1799 - 1873) ήταν Μακεδόνας λόγιος και πολιτικός.

Βιογραφία

Γεννήθηκε το 1799 στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής. Συμμετείχε στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 ως πληρεξούσιος της Μακεδονίας και της περιοχής Μαντεμίου (Βόρειος Χαλκιδική) στις εθνοσυνελεύσεις Ερμιόνης (Γ΄) 1827, Τροιζήνας (Γ΄) 1827 και Άργους (Δ΄) 1829. Χρημάτισε επίσης γραμματέας των Εθνοσυνελεύσεων Ερμιόνης και Τροιζήνας.

Διατέλεσε εφημεριδογράφος και διευθυντής της Γενικής Εφημερίδος της Ελλάδος από το 1827 έως τις 31 Δεκεμβρίου του 1831 καθώς και της Εθνικής Εφημερίδος το 1832-1833.

Ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας, Δημήτρη Τσούφη, στην Πορταριά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» Δημήτρης Τσούφης πραγματοποίησε χθες ομιλία στην Πορταριά.

Μπροστά σε ένα πολυπληθές και δυναμικό ακροατήριο, ο κ. Τσούφης αναφέρθηκε στα χρόνια άλυτα προβλήματα της περιοχής. Δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να λυθούν, με γνώμονα την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου.

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Δυνατή Σιθωνία» στη Νικήτη

 Nικήτη 03 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Δυνατή Σιθωνία» στη Νικήτη, του υποψηφίου Δημάρχου Σιθωνίας Ιωάννη Τζίτζιου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα παρουσία υποψηφίων δημοτικών και τοπικών Συμβούλων και κόσμου. 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην κρισιμότητα αυτών των εκλογών. «Ο Δήμος Σιθωνίας πρέπει να συνεχίσει τη θετική πορεία των προηγούμενων ετών. Στην εποχή της αβεβαιότητας και της κρίσης, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε.  Δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσουμε όσα πολλά και σημαντικά έχουμε πετύχει.

Πόσο διαρκεί η μέρα σ' έναν εξωπλανήτη;

Αν αισθάνεστε ότι δεν σαν φτάνουν οι ώρες της ημέρας, υπάρχουν και χειρότερες περιπτώσεις από τη Γη.

Ολλανδοί επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να μετρήσουν πόσο γρήγορα περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του ένας εξωπλανήτης και έτσι να υπολογίσουν τη διάρκεια της «μέρας» του, η οποία είναι εντυπωσιακά σύντομη - μόλις οκτώ ώρες.

Ο Βήτα Οκρίβαντος b (Βeta Pictoris b), που έχει ηλικία μόλις 20 εκατομμυρίων ετών (έναντι 4,5 δισεκατομμυρίων ετών της Γης), ανακαλύφθηκε το 2008.

Κινείται σε τροχιά γύρω από ένα νεαρό άστρο, διπλάσιο σε μάζα και δεκαπλάσιο σε λαμπρότητα από τον Ήλιο μας,