Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Σαμαράς: Προσκλητήριο ενότητας της Κεντροδεξιάς και του λαού για τη “Νέα Ελλάδα”

Προσκλητήριο ενότητας της κεντροδεξιάς και όλου του λαού για το κτίσιμο της Νέας Ελλάδας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του σήμερα το μεσημέρι στο κλείσιμο του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

«Η μάχη για τη νέα Ελλάδα έχει αρχίσει, θα την κερδίσουμε, σε αυτή τη μάχη μας στηρίζουν όλοι οι Έλληνες, σήμερα είναι η αρχή μίας νέας εποχής για την παράταξη και για τη χώρα» τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ στάθηκε όρθια, όταν κατέρρευσαν τα πάντα και αυτό έγινε γιατί οι ιδέες μας εκφράζουν τους Έλληνες. Η παράταξή μας διευρύνεται, μπαίνει μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα, σε μία χώρα που χρειάζεται να αφήσει πίσω το χθες. Έχουμε εθνικό καθήκον να παλέψουμε για τη Νέα Ελλάδα, είναι ανάγκη εθνική, γι αυτό προχθές απηύθυνε κάλεσμα σε όλους. Να υποδεχθούμε όσους θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας και διστάζουν να ενταχθούν. Δεν περισσεύει κανένας».

Δήμος Πολυγύρου: Την Τετάρτη 3 Ιουλίου το αφιέρωμα στον Σ. Κουγιουμτζή

κλικ για μεγέθυνση
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, (ΣΑΒΒΑΤΟ 29-6-2013) ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΟΝΤΑΖ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟ-ΠΟΙΗΤΗ ΛΑΚΗ ΤΕΑΖΗ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ΣΤΙΣ 9.30 μ.μ., ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Χαμένη πόλη των Μάγιας έρχεται στο φως

Τα γλυπτά και τα άλλα απομεινάρια της αλλοτινής δόξας της Τσακτούν κρύβονταν επί αιώνες μέσα στη ζούγκλα

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες που έχουν ανακαλυφθεί στη χερσόνησο του Γιουκατάν, καθώς υπογίζεται ότι φιλοξενούσε 30.000-40.000 κατοίκους

Φαφούτη Λαλίνα

Μία ολόκληρη αρχαία πόλη των Μάγιας με πυραμίδες, πλατείες, γήπεδα και γλυπτά, παρέμενε κρυμμένη επί αιώνες στα πυκνά τροπικά δάση του Ανατολικού Μεξικού. Οι αρχαιολόγοι που την έφεραν στο φως ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες που έχουν ανακαλυφθεί στη χερσόνησο του Γιουκατάν και της έδωσαν το όνομα Τσακτούν - Κόκκινος Βράχος ή Μεγάλος Βράχος.

Η προκολομβιανή πόλη βρέθηκε 120 χλμ. δυτικά του Τσετουμάλ και υπολογίζεται ότι φιλοξενούσε 30.000 ως 40.000 κατοίκους - οι ειδικοί θεωρούν ότι ήταν λίγο μικρότερη σε πληθυσμό από το Τικάλ (τη διάσημη μεγαλούπολη των Μάγιας που βρίσκεται στη Γουατεμάλα),

Επιστολή Νίκου Μπίστη με κατηγορίες εναντίον του Φ. Κουβέλη

Με επιστολή του προς την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ο Νίκος Μπίστης επισημοποιεί ουσιαστικά την αποχώρηση του από το κόμμα, κατηγορώντας ευθέως τον Φώτη Κουβέλη αλλά και άλλα στελέχη, για την στάση που τήρησαν στην πρόσφατη κρίση που οδήγησε σε αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική κυβέρνηση. Ο κ. Μπίστης προβλέπει στροφή της ΔΗΜΑΡ "προς τον ΣΥΡΙΖΑ", κάτι που θα την οδηγήσει-κατά τις εκτιμήσεις του- στην "μοίρα" του Καρατζαφέρη.

Αναλυτικά η επιστολή Μπίστη

"Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες , ευχαριστω για την πρόσκληση να παρευρεθώ στην ΚΕ. . Δυστυχώς για λόγους ανεξάρτητους της θέλησης μου δεν θα μπορέσω γιατί θα είμαι εκτός Αθηνών. Σας στέλνω την τοποθέτηση μου που σε γενικές γραμμές σας είναι γνωστή.