Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση για την ομαλή λειτουργία της Σχολής Τυφλών


Σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού Β. Όλγας στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν για περίπου μιάμιση ώρα τρόφιμοι και εργαζόμενοι της Σχολής Τυφλών διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή.

Άτομα με προβλήματα όρασης μαζί με τις οικογένειές τους ανταποκρίθηκαν, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στο κάλεσμα της Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Λουδοβίκος Μπράιγ» ζητώντας, μεταξύ των άλλων, τη μετατροπή του ιδρύματος σε δημόσιο φορέα, την άμεση εξόφληση του ελλείμματος και την εξασφάλιση του προνοιακού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα του ιδρύματος.

Χάρτης Υποψηφίων στη Χαλκιδική



Καλή επιτυχία Θωμά.
Τα Ανήλια.

Με Κυριάκο Βελόπουλο στην Κεντρική Μακεδονία ο ΛΑΟΣ


Με τον Κυριάκο Βελόπουλο για την Κεντρική Μακεδονία και τον Αδωνι Γεωργιάδη για την Αττική κατέρχεται στις περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο ΛΑΟΣ. Ο δεύτερος ανακοινώθηκε χτες επίσημα, ενώ όλα δείχνουν ότι ο πρώτος έχει κλείσει και θα ανακοινωθεί την προσεχή Τρίτη με την άνοδο του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε συνέντευξη Τύπου, σημείωσε: «Σε αυτές τις εκλογές το κόμμα κατέρχεται χωρίς αντιπαλότητα και δογματισμό, με πρωταρχικό στόχο να εξυπηρετηθεί η πατρίδα». Προέβλεψε ότι ο ΛΑΟΣ θα είναι το κόμμα που θα γελάει στις 7 Νοεμβρίου, καθώς ήδη κέρδισε την πρώτη μάχη, αυτήν του Τύπου, αφού -όπως είπε- όλοι ασχολούνται με τις επιλογές του κόμματος.

Παιδιά και Δάσκαλοι «Καλή Χρονιά»!...

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δευτέρα, 13 του Σεπτέμβρη με τον καθιερωμένο σχολικό Αγιασμό έρχονται στο προσκήνιο χτυποκάρδια, αγωνίες, χαρές και προσδοκίες με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και φέτος την ίδια μέρα αρχίζουν για τα “πρωτάκια” της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι εγγραφές στα οικεία τμήματα.

Βάζω υπότιτλο Απογαλακτισμός, Δικαιοσύνη, Υπομονή, Αγάπη και ως συνταξιούχος πλέον Πανεπιστημιακός δάσκαλος καταθέτω από το blog συμβουλές σε παιδιά, γονείς, συγγενείς και συναδέλφους στο ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς.

Ομολογώ ότι για τα «πρωτάκια» και τους γονείς  τα χτυποκάρδια έχουν μέσα τους την ανυπέρβλητη γοητεία και δυσκολία του πώς θα αποχωρισθεί η μανούλα τον κανακάρη ή την κανακάρισσα της, πώς θα φανεί στα παιδιά ο κόσμος του σχολείου όπου θα πρέπει να υποταχθούν  σε νέους κανόνες, να μάθουν να συνυπάρχουν με ένα τσούρμο άλλα παιδάκια να δεχθούν ότι δεν είναι ΟΛΑ δικά τους, ότι στο σχολείο ΔΕΝ πρόκειται να ικανοποιηθούν όλες οι επιθυμίες τους όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στο σπίτι τους;

ΛΑ.Ο.Σ.: Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ο Αδωνις Γεωργιάδης


Με τον Άδωνι Γεωργιάδη υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής κατέρχεται στις περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης έβαλε τον πήχη για το υποψήφιο του κόμματος στην περιφέρεια Ατικής στο 14%, ποσοστό που είχε συγκεντρώσει ο κ. Γεωργιάδης ως υποψήφιος δήμαρχος.

Είμαστε ένα κόμμα με καταγεγραμμένο ένα ποσοστό στο 6,8% αλλά το ενδιαφέρον των ΜΜΕ αντανακλά ένα κόμμα εξουσίας, σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.