Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Προσάραξε φορτηγό πλοίο στα Ν.Μουδανιά με 2.200 τόνους λίπασμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες αποκόλλησης φορτηγού πλοίου που μεταφέρει 2.200 τόνους λίπασμα και προσάραξε στην είσοδο του λιμανιού των Νέων Μουδανιών. Στο σημείο είχε σπεύσει ρυμουλκό που επιχειρεί να αποκολλήσει το πλοίο. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, το φορτηγό πλοίο “Suat Bey” με σημαία Παναμά, ξεκίνησε από το Αμπού Κιρ της Αιγύπτου με προορισμό τα Ν.Μουδανιά.

Καλά στην υγεία του είναι το πλήρωμα του πλοίου που αποτελείται από 15 Τούρκους υπηκόους.

Δελτίο Τύπου του ΣΧΕΔΙΟΥ Β: Η κυβέρνηση μοιράζει Iταλικά φρούτα σε Ελληνικά σχολεία


Η ΕΕ ξεπατώνει την αγροτική παραγωγή και η κυβέρνηση μοιράζει ιταλικά φρούτα σε Ελληνικά σχολεία. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό συνέβη σε πολλά σχολεία στο νομό Αττικής και στο νομό Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση αγνοεί και παραβλέπει ότι τα προϊόντα των Ελλήνων παραγωγών μένουν αδιάθετα και στέλνονται στην ανεργία χιλιάδες Έλληνες νέοι αγρότες. Το Σχέδιο Β καταδικάζει το γεγονός. Η στήριξη της ελληνικής αγροτιάς είναι απαραίτητος όρος για το ξεπέρασμα της κρίσης, για την παραγωγική ανασυγκρότηση και για άνοιγμα χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Επισκέψεις του συνδυασμού "Δημοκρατική Συνεργασία"

Νέα Μουδανιά, 15-5-2014

Δελτίο Τύπου

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Γκιλής και επικεφαλής του συνδυασμού "Δημοκρατική Συνεργασία" καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποίησε μαζί  με μέλη της ομάδας του ποικίλες επισκέψεις στο δήμο Ν. Προποντίδας.

Αρχικά συζήτησαν με τους καταστηματάρχες καθώς και με  τους παραγωγούς των  λαϊκών αγορών θέματα σχετικά με την τόνωση της αγοράς στη Ν. Καλλικράτεια, τη Ν. Τρίγλια και τα  Ν. Μουδανιά.   

Προεκλογικό πρόγραμμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου

Πολύγυρος 15 Μαΐου 2014

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Προεκλογικό πρόγραμμα
του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και εκ νέου υποψήφιος Ιωάννης Γιώργος με το συνδυασμό "Αλληλεγγύη" θα παρευρεθεί απόψε στις 20:00 στην πασχαλινή εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΑΠΗ Πολυγύρου στις Έξι Βρύσες και στις 22:00  θα παραχωρήσει συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην TV SUPER.

Οδηγός για τις Εκλογές: Πόσους σταυρούς θα βάλετε και πού ψηφίζετε

Μάθετε που ψηφίζετε, τι πρέπει να έχετε μαζί σας στο εκλογικό κέντρο, πόσους σταυρούς θα βάλετε στο ψηφοδέλτιο, αλλά και όσα θέλετε να γνωρίζετε για την εκλογική διαδικασία.

 Πόσους σταυρούς έχετε δικαίωμα να βάλετε στο ψηφοδέλτιο

Δημοτικές εκλογές

Κάθε συνδυασμός καταρτίζει ενιαία ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους κάθε πρώην δήμου (εκλογική περιφέρεια) ξεχωριστά και, επίσης, με τους υποψήφιους για τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Ο ψηφοφόρος μπορεί να βάλει από ένα μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους της εκλογικής του περιφέρειας και έναν (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο μιας άλλης εκλογικής περιφέρειας του δήμου του.

Σήμερα το νέο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την Κομισιόν - Ο Τσίπρας θα μιλήσει στα ελληνικά

Σήμερα, Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί το νέο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

 Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάρτιν Σουλτς, νυν πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Γκι Φέρχοφστατ, νυν επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και υποψήφιος του ίδιου κόμματος, η Σκα Κέλερ υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων και ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, θα αναπτύξουν τις θέσεις τους στην κεντρική τηλεμαχία, που διοργανώνεται από την EBU και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Πολύδωρας: Οι δημοσκόποι θα τρίβουν τα μάτια τους με τα ποσοστά μας

Οι δημοσκόποι θα τρίβουν τα μάτια τους την επομένη των εκλογών με το ποσοστό που θα συγκεντρώσει η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, λέει ο πρόεδρος του κόμματος, Βύρων Πολύδωρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Πολύδωρας λέει ότι υπάρχει «ένας αδιόρατος ξεσηκωμός» υπέρ του κόμματός του, το οποίο «έχει μακροπρόθεσμες προοπτικές», ενώ επισημαίνει ότι δεν τρέφει προσωπικές φιλοδοξίες, λέγοντας «είμαι χορτάτος απο αυτά». Στόχος του είναι «να μετρήσουμε τρόπους ανακούφισης του λαού για την επιβίωσή του, και όχι τις προγραμματικές μας διακηρύξεις» και επαναλαμβάνει τη θέση του, να διεκδικήσει η χώρα διαγραφή του χρέους και επιμήκυνση αποπληρωμής με ταυτόχρονη ρήτρα ανάπτυξης, όπως έκανε η Γερμανία με τη συνθήκη του Λονδίνου το 1953.

Βενιζέλος: Με επηρέασε η κόρη μου και όχι ο Μπαρόζο

Ισχυρίστηκε ότι το βράδυ των Καννών η κόρη του τον προέτρεψε να πάρει θέση κατά του δημοψηφίσματος και συνεπώς να «ρίξει» τον Παπανδρέου...

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη που αγγίζει τα όρια της ιλαροτραγωδίας προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος.

Ο άνθρωπος που ήθελε (σ.σ. και ονειρεύεται ακόμα) να γίνει  πρωθυπουργός, το Νο 2 της σημερινής κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη αποκάλυψε πως μετά τη σύνοδο των Καννών έλαβε μήνυμα από την κόρη του που τον προέτρεπε για τις επόμενες κινήσεις του.

Το καρτουνίστικο σποτ της ΟΝΝΕΔ για τις ευρωεκλογές


Επισκέψεις Γιώργου Γκιλή σε Τοπικές Κοινότητες

Νέα Μουδανιά, 15-5-2014

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζοντας την προεκλογική περιοδεία του στις Τοπικές Κοινότητες Νέας Προποντίδας, ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Γιώργος Γκιλής επισκέφθηκε το Ζωγράφο, τον Άγιο Παντελεήμονα, το Ροδόκηπο, τα Σύλλατα και την Τένεδο.
Ο κύριος Γκιλής παρουσίασε το αναλυτικό πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιήσει κατά την εκλογή του. Στη συνέχεια συζήτησε με τους δημότες και απάντησε στα ποικίλα ερωτήματα που του έθεσαν.

Στη Γαλάτιστα σήμερα ο Αστέριος Ζωγράφος - Ανοιχτή ομιλία στις 8.00 μ.μ.


Προεκλογικές ομιλίες του υποψηφίου Δημάρχου Σιθωνίας, Ιωάννη Τζίτζιου

Δελτίο Τύπου

Προεκλογική ομιλία στη Σάρτη με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων πραγματοποίησε την Τετάρτη το απόγευμα  ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυνατή Σιθωνία».

Ο κ.Τζίτζιος αναφέρθηκε στο έργο που υλοποιήθηκε κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο και τόνισε ότι η Σάρτη μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο, ευρωπαϊκό οικισμό. Παράλληλα ανέπτυξε το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο συνδυασμός «Δυνατή Σιθωνία» για την επόμενη δημοτική περίοδο.

Όπως είπε ο κ.Τζίτζιος, θα ολοκληρωθούν οι αναπλάσεις στη Σάρτη με παρεμβάσεις στον κεντρικό δρόμο και δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου.

Επιστολή Αστέριου Ζωγράφου, υπ. Δημάρχου Συνδιασμού "Ισχυρός Δήμος", προς τους κατοίκους της Ορμύλιας για τα Μεταλλεία

Φίλες και φίλοι

Ήρθε, νομίζω, η ώρα να πούμε αλήθειες. Ήρθε η ώρα ο Λαός της Ορμύλιας να μάθει για το «παιχνίδι» που έστησαν στην πλάτη του κάποιοι με αφορμή το θέμα του μεταλλείου στις «Σκουριές».
Ένας ολόκληρος μηχανισμός καταστροφολογίας, παραπληροφόρησης, τρομολαγνείας και διασποράς του φόβου στήθηκε και λειτούργησε στην Ορμύλια με μοναδικό σκοπό κάποιοι να «ξανάρθουν στα πράγματα», κάποιοι να μοιράσουν τις καρέκλες του Δημαρχείου, άλλοι να αυξήσουν τα ποσοστά του κόμματος τους και άλλοι να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους.

Δήλωση Γιάννη Ιωαννίδη για την κατασκευή τζαμιού στη Θεσσαλονίκη

 Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «Αντέννα» και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, είπε, μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Διαβάζω σε μία συνέντευξη που είχε δώσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην «Καθημερινή» ότι θα ήταν σύμφωνος με την κατασκευή και λειτουργία ενός τζαμιού στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέντευξη του αυτή ο Τζιτζικώστας, συγχαίρει τον Γιάννη Μπουτάρη για τις προσπάθειές του να γίνει το τζαμί και προσθέτει ότι αυτό θα βοηθούσε στην ανάπτυξη του τουρισμού. Θέλω να τον ρωτήσω ευθέως σήμερα: έχει αλλάξει θέση; Επιμένει να θέλει να φτιάξει τζαμί στη Θεσσαλονίκη; Επιμένει να κάνει αυτός κάτι στο οποίο ο Μπουτάρης απέτυχε; Οφείλει να ξεκαθαρίσει τη στάση του ενόψει των εκλογών. Ο πολίτης δικαιούται να ξέρει».

"Νέα Γενιά - Νέα Πορεία" Δημήτρης Τσούφης - Επισκέψεις και ομιλία Τετάρτης 14 Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σειρά επισκέψεων στα Νέα Μουδανιά πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 14 Μαΐου ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» Δημήτρης Τσούφης.

Αρχικά, ο κ. Τσούφης επισκέφθηκε το Αμαξοστάσιο, όπου συζήτησε με εργαζομένους του Δήμου και το Λιμάνι της πόλης, όπου και συζήτησε με τους λιμενεργάτες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το δημοτικό παιδικό σταθμό, το Κ.Ε.Π. και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ακολούθως, ο κ. Τσούφης και οι συνεργάτες του βρέθηκαν στο Δημαρχείο Νέων Μουδανιών, αλλά και στο Σώμα Πολιτών Υποστήριξης και Βοήθειας Δήμου Νέας Προποντίδας, όπου συζήτησαν για το σπουδαίο έργο που επιτελείται.