Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στο μαντρί της ΝΔ και άλλοι τρεις διαγραφέντες

Επέστρεψαν μετά την..επιστολή «μεταμέλειας» που απέστειλαν

Αρης Ραβανός

Στο…μαντρί επέστρεψαν και τυπικά αργά το μεσημέρι της Παρασκευής και οι άλλοι τρεις διαγραφέντες της Ν.Δ., όπως είχε προαναγγείλει το «Βήμα» από την περασμένη Τετάρτη.

Με απόφαση του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά, στις τάξεις της Ν.Δ. επέστρεψαν, μετά από την…επιστολή «μεταμέλειας» και οι κκ. Κ. Παπασιώζος (Αρτας), Γ. Καρασμάνης (Πέλλας) και Γ. Βαγιωνάς (Χαλκιδικής).

Πηγή: Το Βήμα

Συμβούλιο Ευρώπης: '"Η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας απέτυχε παταγωδώς"

Η λύση της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα επιχειρείται μέσω της κατασκευής περισσότερων από τριάντα κέντρων κράτησης σε όλη τη χώρα. Είναι όμως σωστή η προσέγγιση αυτή για τη λύση του μεταναστευτικού προβλήματος;

Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα», θεωρεί ότι η λύση θα έπρεπε να δοθεί με διαφορετικό τρόπο. «Πρέπει να περιορίσετε στο ελάχιστο την χρήση κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών», λέει σε σημερινή συνέντευξή του, ο Τόμας Χάμαρμπεργκ.

Ο κ. Χάμαρμπεργκ, επιρρίπτει ευθύνες για την ένταση ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες «σε δυο κατευθύνσεις. Πρώτον, η παράνομη μετανάστευση πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ευρωπαϊκό ζήτημα και όχι να αναλαμβάνουν ολόκληρη την ευθύνη οι χώρες που λόγω γεωγραφικής θέσης υποδέχονται πρώτες τους μετανάστες στην Ευρώπη.

Δεκάδες μοναχοί στην υποδοχή-επιστροφή του ηγούμενου Εφραίμ στη Μονή Βατοπαιδίου

Έφθασε πριν από λίγη ώρα ο ηγούμενος Εφραίμ στο Αγιο Όρος, όπου οι μοναχοί του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο λιμανάκι των Καρυών.

Σε δήλωσή τους οι μοναχοί της Μονής Βατοπαιδίου αναφέρουν: «Ο ηγούμενος Εφραίμ και η αδελφότητα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου με τους 120 μοναχούς νιώθουν ανακούφιση και βαθιά ευγνωμοσύνη προς την Παναγία και ελπίζουν ότι ο Θεός θα δώσει όλα να έχουν ένα αίσιο τέλος».

Ο ηγούμενος Εφραίμ αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από απόφαση του συμβουλίου Εφετών και αφού κατέβαλε χρηματική εγγύηση.

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στην Χαλκιδική

Αποτελούταν από τρία άτομα, τα οποία δρούσαν από τις αρχές του 2012

Μανώλης Βάιας

Πλούσιο παρελθόν σε συλλήψεις για κλοπές είχαν οι τρεις κακοποιοί που ρήμαζαν από τις αρχές του 2012 τα εξοχικά και όχι μόνο σπίτια στην Χαλκιδική και άρπαζαν τις οικοσκευές και ό,τι άλλο έβρισκαν. Οι δράστες είναι κάτοικοι της περιοχής και οι υποψίες για τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων έπεσαν αμέσως πάνω τους.

Όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Κασσανδρείας έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι των τριών ομογενών ηλικίας από 27 έως 40 χρόνων, εκείνοι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν πώς βρέθηκαν στην κατοχή τους δεκάδες τηλεοράσεις, ηλεκτρονικές συσκευές, αποκωδικοποιητές, εργαλεία και είδη οικιακής χρήσης. Έτσι, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ο Δήμος Σιθωνίας συμμετέχει στο Συλλαλητήριο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας, ο Δήμος Σιθωνίας θα συμμετέχει στο Συλλαλητήριο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολύγυρο, τη Δευτέρα 2 Απριλίου, στις 10 το πρωί μπροστά στο Ηρώο της πόλης. Το Συλλαλητήριο διοργανώνουν από κοινού η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, το Εργατικό Κέντρο, Επιμελητήρια, Επιστημονικοί Σύλλογοι, η Ένωση Ιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σιθωνίας εξέδωσε σχετικό ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ
στήριξης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Χαλκιδικής και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιθωνίας

Συνεδρίασε σήμερα στο Δημαρχείο Σιθωνίας το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιθωνίας, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Τζίτζιου και την παρουσία των αρμοδίων αντιδημάρχων, των προέδρων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής και άλλων εμπλεκομένων εκπροσώπων φορέων, με θέμα την πρόληψη πυρκαγιών και θεομηνιών και το συντονισμό για την καταστολή τους, ενόψει θέρους.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της χερσονήσου της Σιθωνίας κατά την θερινή περίοδο και στην υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς που βρίσκεται η περιοχή κάθε καλοκαίρι, τονίζοντας ότι ο Δήμος Σιθωνίας θέτει σε προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου της περιοχής.

Παραίτηση στελέχους της ΝΔ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Είμαι μέλος του κόμματος και των οργανώσεων του από μαθητής.

Υπήρξα υπεύθυνος ΤΕΙ Καστοριάς της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ επί διετία. Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Καλαμαριάς με τον σύνδεσμο που υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία « ΄Ολοι για την Καλαμαριά».

Υπήρξα ένθερμος και ενεργός υποστηρικτής της ενδοκομματικής υποψηφιότητας του σημερινού Προέδρου.

Νέα δημοσκόπηση: Επτά κόμματα στη Βουλή- Μένει εκτός ο ΛΑΟΣ

Προβάδισμα 3,4% δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρουσιάστηκε από τον καθηγητή Στατιστικής του Πανεπιστημίου, κ. Κ. Πανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσμα της δημοσκόπησης, προκύπτει επτακομματική Βουλή ενώ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 18,4%
ΠΑΣΟΚ 15
ΣΥΡΙΖΑ 10,4%

Πόρισμα -παρωδία για την ΕΛΣΤΑΤ στην Εξεταστική: Το έλλειμμα αυξήθηκε... από μόνο του!

Χρήστος Μπόκας

Πόρισμα βγαλμένο από «θέατρο σκιών» και όχι από μια αντικειμενική, έρευνα αναμένεται να είναι το τελικό κείμενο που θα παραδώσει σήμερα ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την ΕΛΣΤΑΤ Χρήστος Πρωτόπαπας στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο καθώς θα αποφαίνεται ότι για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, την κρίση δανεισμού και την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ δεν ευθύνεται κανείς!

Συγκεκριμένα, θα αποδίδονται ήπιες πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών της ΝΔ Γιάννη Παπαθανασίου κυρίως για το γεγονός ότι «παρασύρθηκε» από τις «άστοχες εκτιμήσεις» του τότε προϊσταμένου της στατιστικής υπηρεσίες Μανώλη Κοντοπυράκη και θα «αναγνωρίζει» την συμβολή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην «ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας» των greek statistics.

Άγρια σύγκρουση Καμμένου- Λιάτσου για το «πάρτι» στο Χρηματιστήριο

Με σκληρή γλώσσα απάντησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος στην εφημερίδα «Παρασκευή +13» και σε δημοσίευμα της- που φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο, με τίτλο: «Π. Καμμένος: Επαιξε 9,5 δισ. δρχ. Κέρδισε 1 δισ. δρχ. στη Σοφοκλέους» και υπέρτιτλο «Την εποχή της μεγάλης ληστείας στο χρηματιστήριο».

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο κ. Καμμένος αγόρασε μετοχές ύψους 9,5 δισ. το 2000 και δύο χρόνια μετά, το 2002, με βάση το πόθεν έσχες του, εμφάνισε κέρδη 1 δισ. δραχμών.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στη σύζυγο του, κυρία Ελένη Τζούλη για την οποία υποστηρίζεται ότι «καταδικάστηκε για πλαστογραφία σε φυλάκιση 2 ετών»

Η αρχαία Ελεύθερνα αποκτά το δικό της μουσείο

Η μία όψη του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελεύθερνας όπως αναδύεται μέσα από το βράχο

Οι εργασίες ανέγερσης αρχίζουν άμεσα

Μαρία Θερμού

Η ανέγερση ενός νέου μουσείου αρχίζει! Στην Ελεύθερνα της Κρήτης, τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο με τα εκπληκτικά ευρήματα, που έχει φέρει στο φως ο καθηγητής κ. Νίκος Σταμπολίδης από τη Νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας, αρχίζει να κατασκευάζεται το μουσείο που θα τα στεγάσει.

Με εμβαδόν 1.630 τ.μ. αλλά απόλυτα ενταγμένο στο τοπίο, δίνοντας μάλιστα την αίσθηση ότι αναδύεται μέσα από τα σπλάχνα της κρητικής γης, το κτίριο έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα κ. Δημήτρη Κουτσογιάννη, ο οποίος άλλωστε έχει σχεδιάσει και το εξαιρετικής αισθητικής στέγαστρο του αρχαιολογικού χώρου.

Α.Ο.Π.: Αφιέρωμα στην χρονιά 2009-2010 3ο Πρωτάθλημα

κλικ για μεγέθυνση
Απονομή πρωταθλήτριας ομάδας Α' κατηγορίας ανδρών basket Χαλκιδικής - ΑΟ Πολυγύρου - Αφιέρωμα στην χρονιά 2009-2010 3ο πρωτάθλημα