Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Εικόνες από την κινητοποίηση των κατοίκων της Αρναίας στον Πολύγυρο







Οι κάτοικοι της Αρναίας είναι αποφασισμένοι να μη δεχτούν καμία έκπτωση μέσω του σχεδίου "Καλλικρατης" και θέλουν την Αρναία πρωτεύουσα του νέου δήμου που θα προκύψει. Διαδήλωσαν δυναμικά στον Πολύγυρο.

Δήλωση του Γιάννη Δριβελέγκα σχετικά με την διαδήλωση των Αρναιωτών στον Πολύγυρο


Δήλωση του Γιάννη Δριβελέγκα, σχετικά με την επίθεση που έγινε σήμερα Τετάρτη 21/4/10 στο πολιτικό του γραφείο στον Πολύγυρο.

Αφήνω στην κρίση του Λαού της Χαλκιδικής την επίθεση κατά του πολιτικού μου γραφείου, στον Πολύγυρο, από μια ομάδα κατοίκων της Αρναίας πρωτοστατούντος του κ. Λαζάρου, Δημάρχου της Αρναίας.

Η ιστορία και ο πολιτισμός, που επικαλούνται, αποτελούν έννοιες ασύμβατες με τέτοιου είδους ενέργειες.

Γιάννης Δριβελέγκας

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Ν. Χαλκιδικής

Κινητοποιήσεις της Αρναίας για Καλλικράτη


Στον Πολύγυρο διαδήλωσαν την Τετάρτη το πρωί 500 κάτοικοι του δήμου Αρναίας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σενάρια στο πλαίσιο του "Καλλικράτη" που θέλουν πρωτεύουσα του φερόμενου δήμου βορειας Χαλκιδικής, την Ιερισσό.

Οι κάτοικοι της Αρναίας πέταξαν αυγά, γιαούρτια, ντομάτες και μπογιές στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής Γιάννη Δριβελέγκα.

Τέσσερα λεωφορεία και 60 Ι.Χ. κατέφθασαν στις 11 το πρωί στον Πολύγυρο. Κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων από το δήμο Αρναίας συγκεντρώθηκαν αρχικά μπροστά στο διοικητήριο της νομαρχίας Χαλκιδικής και στη συνέχεια με πανό και συνθήματα κατευθύνθηκαν στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής Γιάννη Δριβελέγκα. Με το σύνθημα της επιτροπής αγώνα δεκάδες αυγά, ντομάτες και γιαούρτια εκσφενδονίστηκαν από το αγανακτισμένο πλήθος στα γραφεία του βουλευτή, ενώ κάποιοι άλλοι πέταξαν πράσινη μπογιά.

Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι κύκλοι του βουλευτή διέρρευσαν ότι ο δήμος που πρόκειται να γίνει στη βόρεια Χαλκιδική μέσω του σχεδίου «Καλλικράτης» θα έχει πρωτεύουσα την Ιερισσό και κατηγόρησαν τον βουλευτή για μεθοδεύσεις και παρασκηνιακές ενέργειες εις βάρος της Αρναίας. Αίσθηση προκάλεσε η δυναμική παρουσία παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ από την Αρναία που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις, όπως του Γιώργου Μανασσή και του Αστέριου Μπρούζου.


Στη συνέχεια οι κάτοικοι κατευθύνθηκαν στο γραφείο του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής Αργύρη Λαφαζάνη και φωνάζοντας συνθήματα ζήτησαν τη συμπαράσταση του βουλευτή στα αιτήματα της Αρναίας.

Ο κ.Λαφαζάνης σε δελτίο Τύπου αναφέρει: «Για μια ακόμα φορά θα επαναλάβω τα ίδια λόγια που είπα στους κυβερνητικούς παράγοντες, σε δημόσιες δηλώσεις μου, αλλά και σε πολλούς δημότες και στον Δήμαρχο Αρναίας: Η Αρναία είναι το παραδοσιακό, ιστορικό διοικητικό κέντρο της περιοχής, πρωτεύουσα της επαρχίας Αρναίας. Η Ιερισσός είναι το παραλιακό, τουριστικό αναπτυσσόμενο κέντρο της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει πρόβλημα με τον ορισμό της πρωτεύουσας. Δεν ήταν δική μου πρόταση επομένως ο ορισμός της πρωτεύουσας του Δήμου, άλλωστε είναι γνωστές οι απόψεις μου για λιγότερους και πιο ισχυρούς Δήμους.»

Επόμενη στάση της πορείας στους δρόμους του Πολυγύρου ήταν τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου επιδόθηκε ψήφισμα στον γραμματέα Γιώργο Παπαδόπουλο. Τέλος η επιτροπή αγώνα επέδωσε και ψήφισμα στους αντινομάρχες ζητώντας τους στήριξη.

Σε ψήφισμά της η επιτροπή αγώνα καταγγέλλει τον βουλευτή Γ.Δριβελέγκα και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι αποφάσεις σας για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» στο Νομό μας δεν αντέχουν σε δημόσια διαβούλευση. Είναι ανιστόρητες, άδικες και αντιαναπτυξιακές. Οι πέντε δήμοι δεν είναι εύρωστοι- λειτουργικού οργανισμοί που υποσχεθήκατε. Η μεταρρύθμισή σας είναι παρωδία. Οι πρωτοβουλίες σας χαρακτηρίζονται από τοπικισμό, μικρότητα και εμπάθεια». Οι κάτοικοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Γιάννης Δριβελέγκας τονίζει: «Αφήνω στην κρίση του Λαού της Χαλκιδικής την επίθεση κατά του πολιτικού μου γραφείου, στον Πολύγυρο, από μια ομάδα κατοίκων της Αρναίας πρωτοστατούντος του κ. Λαζάρου, Δημάρχου της Αρναίας. Η ιστορία και ο πολιτισμός, που επικαλούνται, αποτελούν έννοιες ασύμβατες με τέτοιου είδους ενέργειες».

Του Θοδωρή Δούκα

Πηγή: Τα Νέα της Χαλκιδικής

Δελτίο Τύπου του Αργύρη Λαφαζάνη για την έδρα του Δήμου Βορειοανατολικής Χαλκιδικής


Αργύρης Λαφαζάνης
Βουλευτής Ν. Χαλκιδικής

Γραφείο Πολυγύρου
Τρικούπη 9, 631 00 Πολύγυρος
23710 21313, 21314
FAX 23710 21315

Γραφείο Μουδανιών
Τζαβούρα 6, 632 00 Ν. Μουδανιά
23730 65413
FAX 23730 65413

Γραφείο Αθηνών
Μητροπόλεως 1, 105 57 Αθήνα
210 3709255
FAX 210 3709259

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (email)
info@alafazanis.gr

Ιστολόγιο (Blog)
argirislafazanis.blogspot.com

Πρός: ΜΜΕ

Ημερομηνία: 21/04/10

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Αρναίας για το ζήτημα της
πρωτεύουσας του Δήμου της Βορειοανατολικής Xαλκιδικής ο βουλευτής Αργύρης
Λαφαζάνης δήλωσε:

"Για μια ακόμα φορά θα επαναλάβω τα ίδια λόγια που είπα στους κυβερνητικούς παράγοντες, σε δημόσιες δηλώσεις μου, αλλά και σε πολλούς δημότες και στον Δήμαρχο Αρναίας:

Η Αρναία είναι το παραδοσιακό, ιστορικό διοικητικό κέντρο της περιοχής,
πρωτεύουσα της επαρχίας Αρναίας.

Η Ιερισσός είναι το παραλιακό, τουριστικό αναπτυσσόμενο κέντρο της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει πρόβλημα με τον ορισμό της πρωτεύουσας"
και ο βουλευτής κατέληξε:

Δεν ήταν δική μου πρόταση επομένως ο ορισμός της πρωτεύουσας του Δήμου, άλλωστε είναι γνωστές οι απόψεις μου για λιγότερους και πιο ισχυρούς Δήμους.