Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στον Πολύγυρο


Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς,

θα μιλήσει στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009 ώρα 19:00

Συνέντευξη Αντώνη Σαμαρά στο Alter 9/11/2009





Διοικητικό πρόβλημα στη ΝΙΚΗ Πολυγύρου


Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στη ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ!

Μετά τα αγωνιστικά προβλήματα προέκυψαν και Διοικητικά. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί και χωρίς να γνωρίζει κανείς από το Διοικητικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της ομάδας, Βασίλης Καμπάνης, υπέβαλε "ραδιοφωνικά" την παραίτησή του στην εκπομπή του Ν. Ζέλιου και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου!

Χθες, Δευτέρα 9/11, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε για να αποφασίσει την πρόσληψη προπονητή! Αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να αναλάβει την ομάδα ο Φώτης Φλέσσας, στη συνέχεια και αφού συζητήθηκαν και άλλα θέματα της ομάδας έληξε η συνεδρίαση χωρίς να φαίνεται κανένα απολύτως πρόβλημα, αντίθετα το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο!

Το τι προέκυψε στη συνέχεια και οδήγησε στην παραίτηση του Προέδρου το γνωρίζουν πολύ λίγοι! Όταν μάθουμε θα σας ενημερώσουμε!

Πηγή: Ρεσπέντζα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Διευρυμένου Δήμου Πολυγύρου


Ο Σύλλογος Καρναβαλικών Εκδηλώσεων του Διευρυμένου Δήμου Πολυγύρου

καλεί όλα τα μέλη του την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 7:30 μ.μ.

στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για απολογισμό της προσωρινής Διοίκησης

και στην συνέχεια θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

VIDEO: Οι δηλώσεις Αβραμόπουλου - Σαμαρά




Πηγή videos: Taxalia

Ιδού ο εκλεκτός μου


Αβραμόπουλος υπέρ Σαμαρά και επισήμως, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις φαίνεται να ενσωματώνουν αντίστοιχη απόφαση των φίλων του στην «γαλάζια» βάση. Εμμεσες βολές για «παζάρια άλλων εποχών». Συνέδριο ως το Πάσχα υποσχέθηκε ο Αντ.Σαμαράς

Ο Δημ. Αβραμόπουλος με δημόσια τοποθέτησή του τάσσεται υπέρ του Αντ.Σαμαρά στην κούρσα για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις φαίνεται να έχουν ήδη ενσωματώσει την απόφαση των φίλων του στην «γαλάζια» βάση.

Ανέφερε μάλιστα ότι αρνήθηκε «παζάρια που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές», ενώ αργότερα εμμέσως αναφέρθηκε σε προβλήματα που ίσως αντιμετωπίσει στο μέλλον, αλλά αρνήθηκε «την ασφάλεια της ουδετερότητας».

Επιλογή διεύρυνσης και ενότητας

Στην συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης στο King George, ο πρώην υπουργός Υγείας στεκόμενος δίπλα στον «εκλεκτό« του υποψήφιο για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είπε ξεκάθαρα: Βρίσκομαι «στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, στηρίζω την υποψηφιότητά του».

«Η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά οδηγεί στη διεύρυνση και στην ενότητα, οδηγεί σε μία πορεία πιο μαχητική πιο εμπνευσμένη. Μπορεί στο όνομα της ενότητας να απέσυρα την υποψηφιότητά μου, δεν απέσυρα όμως τα πιστεύω μου. Αρνούμενος την ασφάλεια της ουδετερότητας καταθέτω την άποψή μου για το μέλλον της παράταξης».

«Η επιλογή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει να κάνει με παζάρια και συναισθηματισμούς», συνέχισε. «Είναι οφθαλμοφανές ότι κάποιοι πλήγωσαν με τη συμπεριφορά και τη στάση τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, τους πλήγωσαν πολύ και βαθιά. Όποτε η παράταξη αποδοκιμάστηκε και επικρίθηκε οφειλόταν στον ατομικισμό και στην αλαζονεία που επέδειξαν στελέχη της».

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ακόμη ότι «η επιλογή του αρχηγού της ΝΔ δεν έχει να κάνει με προσωπικά συναισθήματα και παζάρια που γυρίζουν σε άλλες εποχές».

«Πρέπει να αποδείξουμε ότι αλλάξαμε, ότι δεν τους αντιμετωπίζουμε ευκαιριακά, περιστασιακά και ως όπλο για την κατάκτηση της εξουσίας. Κάποιοι αισθάνονται αμήχανα όταν μιλάμε για διεύρυνση των μηχανισμών για άνοιγμα στη βάση», πρόσθεσε.

Σαμαράς: Κάναμε επανάσταση με το Δημήτρη

Ο Αντ.Σαμαράς που πήρε στη συνέχεια το λόγο υποστήριξε ότι η προσθήκη Αβραμόπουλου στο στρατόπεδό του εγγυάται τη μία πλευρά της «αμφίπλευρης διεύρυνσης». Αρχίζει από τώρα, όχι μόνο από τους δικούς μας ψηφοφόρους, αλλά και από τη μεγάλη δεξαμενή της αποχής, σημείωσε ο κ.Σαμαράς.

«Μαζί με το Δημήτρη κάναμε τη μεγάλη επανάσταση μέσα στο κόμμα, θα προχωρήσουμε να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία καλύτερη. Θα κάνουμε το κόμμα μας, πολύ σύντομα, μεγαλύτερο και ισχυρό ξανά».

«Είχα στο μυαλό του την αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος, αυτή η διεύρυνση αρχίζει από τώρα με τους απογοητευμένους ψηφοφόρους που μας γύρισαν την πλάτη», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι ο κ. Αβραμόπουλος εγγυάται περισσότερο αυτή την αμφίπλευρη διεύρυνση.

"Το συνέδριο θέσεων και αρχών που θα γίνει μέχρι το Πάσχα, θα μετατρέψει την ακτινοβολία των ιδεών σε πολιτική δύναμη".

Μια προεξαγγελθείσα συμφωνία

Μόλις χθες βράδυ, ο Αντώνης Σαμαράς σχολίαζε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «ο Δημήτρης ήταν ο πρωταγωνιστής στο να φύγει η εκλογή προέδρου από το συνέδριο και τους μηχανισμούς και να πάει στη βάση», γεγονός που συνδέθηκε με την αλλαγή των ισορροπιών. «Είναι ένα άτομο με ευρύτερη επιρροή, κατ' εξοχήν κεντροδεξιό λόγο, πολύ μεγάλες σχέσεις με το εξωτερικό. Οποια απόφαση κι αν πάρει θα είναι πολύ σημαντική», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο συνέδρων η Ντόρα Μπακογιάννη είχε επιδείξει από πολύ νωρίς 1.000 υπογραφές συνέδρων του έκτακτου συνεδρίου (που ο Κ.Καραμανλής σχεδίαζε να αποφασίσει για τον πρόεδρο, αλλά μετά τις πιέσεις αναγκάστηκε να μετατρέψει σε καταστατικό που επέτρεψε την εκλογή από τη βάση.

Πάντως, οι φίλοι του Δημ.Αβραμόπουλου στους οποίους απευθύνθηκε δεν θα πρέπει να περίμεναν την επίσημη ανακοίνωσή του για να πάρουν θέση, αν κρίνει κανείς από το εντυπωσιακό κλείσιμο της ψαλίδας Σαμαρά - Μπακογιάννη, που καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της GPO.

Πηγή: Έθνος

Στήριξη Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Αντώνη Σαμαρά


«Αρνούμαι την ασφάλεια της ουδετερότητας»

Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε επισήμως πριν από λίγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Στέκομαι στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, στηρίζω την υποψηφιότητά του», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος παρόντος του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ.

«Η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά οδηγεί στη διεύρυνση και στην ενότητα, οδηγεί σε μία πορεία πιο μαχητική πιο εμπνευσμένη», πρόσθεσε, έχοντας προηγουμένως καταδικάσει την απομόνωση της ΝΔ από την κοινωνική βάση.

«Μπορεί στο όνομα της ενότητας να απέσυρα την υποψηφιότητά μου δεν απέσυρα όμως τα πιστεύω μου», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος και τόνισε: «Αρνούμενος την ασφάλεια της ουδετερότητας καταθέτω την άποψή μου για το μέλλον της παράταξης».

«Η επιλογή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει να κάνει με παζάρια και συναισθηματισμούς…Πρέπει να επιλέξουμε αρχηγό με καθαρά πολιτικούς όρους», είπε.

«Είναι οφθαλμοφανές κάποιοι πλήγωσαν με τη συμπεριφορά και τη στάση τους οπαδούς της ΝΔ, τους πλήγωσαν πολύ και βαθιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε επίσης ότι όποτε η παράταξη αποδοκιμάστηκε και επικρίθηκε «οφειλόταν στον ατομικισμό και στην αλαζονεία που επέδειξαν στελέχη της».

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ακόμα ότι «η επιλογή του αρχηγού της ΝΔ δεν έχει να κάνει με προσωπικά συναισθήματα και παζάρια που γυρίζουν σε άλλες εποχές».

«Πρέπει να αποδείξουμε ότι αλλάξαμε, ότι δεν τους αντιμετωπίζουμε ευκαιριακά, περιστασιακά και ως όπλο για την κατάκτηση της εξουσίας. Κάποιοι αισθάνονται αμήχανα όταν μιλάμε για διεύρυνση των μηχανισμών για άνοιγμα στη βάση», πρόσθεσε.

Αντώνης Σαμαράς: Η αμφίπλευρη διεύρυνση αρχίζει από τώρα

Χαιρετίζω την απόφαση του Δημήτρη να στηρίξει την υποψηφιότητά μου, δήλωσε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στεκόταν στο πλάι του κ. Αβραμόπουλου. «Είναι απολύτως ακριβές αυτό που είπε», πρόσθεσε, «ότι στο συνέδριο αποδείξαμε ότι η ενότητα δεν κινδυνεύει».

«Είχα στο μυαλό του την αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος, αυτή η διεύρυνση αρχίζει από τώρα με τους απογοητευμένους ψηφοφόρους που μας γύρισαν την πλάτη», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι ο κ. Αβραμόπουλος εγγυάται περισσότερο αυτή την αμφίπλευρη διεύρυνση.

«Η εκλογή νέου προέδρου άνοιξε στην ευρεία βάση, πρέπει να τους φέρουμε ξανά δίπλα μας … Η ενότητά μας θα γίνει ακτινοβολία πέρα από τα όρια της παράταξής μας», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε:

«Μαζί με το Δημήτρη κάναμε τη μεγάλη επανάσταση μέσα στο κόμμα, θα προχωρήσουμε να κάνουμε τη ΝΔ καλύτερη… Θα κάνουμε το κόμμα μας πολύ σύντομα μεγαλύτερο και ισχυρό ξανά».

Το συνέδριο θέσεων και αρχών που θα γίνει μέχρι το Πάσχα, κατέληξε στις δηλώσεις του ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, θα μετατρέψει την ακτινοβολία των ιδεών σε πολιτική δύναμη.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πάει αλπού να κλέψ' τ' αρνίθια


Πάει αλπού μαρ' πάει αλπού

πάει αλπού να κλεψ' τ' αρνίθια

κι γυαλίζαν τα ματούδια τ'ς

κι ακουνίζει τα δουντούδια τ'ς

κι ακουνίζει τα νυχούδια τ'ς

Ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά σε Χαλάνδρι και Αθήνα


ΧΑΛΑΝΔΡΙ
18:30 Ομιλία σε φίλους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Κλειστό Γυμναστήριο κάτω Χαλανδρίου «ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ» (Σαρανταπόρου και Σοφ.Βενιζέλου)

ΑΘΗΝΑ
20:30 Ομιλία σε στελέχη της Α’ Αθηνών στο ξενοδοχείο "PARK" (Λεωφόρος Αλεξάνδρας)

Σαφής υπεροχή Σαμαρά


Δημοσκόπηση της GPO για το Mega δείχνει σαφέστατη υπεροχή Σαμαρά σε ποιοτικά στοιχεία, …:σε επίπεδα αξιοπιστίας, ενότητας, σαφούς πολιτικής ταυτότητας, στοιχεία τα οποία είναι πρώτα στην επιλογη του προέδρου από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, αλλά και στο επίπεδο της θετικής γνώμης.

Και στις θετικές γνώμες μέσα στα υπόλοιπα κόμματα υπερτερεί ο Σαμαράς, δείγμα του ότι αυτός έχει μεγαλύτερη εν τέλει παρέμβαση στο υπόλοιπο πολιτικό χάρτη και ότι αυτός εκφράζει τη πραγματική ευρύτητα του κόμματος.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρόεδρος της ΝΔ, οι ψηφοφόροι του κόμματος απαντούν: σε ποσοστό 43,7% η Ντόρα Μπακογιάννη, σε ποσοστό 43% ο Αντώνης Σαμαράς και σε ποσοστό 6,2% ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Το 1,1% απαντά άλλος, το 4,1% κανένας και 1,9% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Το σύνολο των ψηφορόρων στο ίδιο ερώτημα απαντά σε ποσοστό 40,7% ο Αντώνης Σαμαράς, σε ποσοστό 35,7 την Ντόρα Μπακογιάννη και σε ποσοστό 9,7% τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Στην ερώτηση «Ποιος θα θέλατε να γίνει πρόεδρος της ΝΔ», στους ψηφοφόρους της ΝΔ η κ. Μπακογιάννη συγκντρώνει 42,8%, ο κ. Σαμαράς 42,7%, ο κ. Ψωμιάδης 9,4%, 0,4% απαντά άλλος, 1,6% απαντά κανένας και 3,1% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων η κ. Μπακογιάννη συγκεντρώνει 29,5%, ο κ. Σαμαράς 39,1%, ο κ. Ψωμιάδης 13,9%, άλλος απαντά το 2,1%, Κανένας το 8,7%, δεν γνωρίζω/δεν απαντώ 6,7%.

Στο επόμενο ερώτημα «Ανάμεσα στην Ντ. Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά ποιον θέλετε για πρόεδρο;» στους ψηφοφόρους της ΝΔ περνάει οριακά μπροστά ο κ. Σαμαράς. Συγκεκρεμένα, συγκεντρώνει 46,8%, έναντι 46,5% της αντιπάλου του. Ποσοστό 3,6% απαντά Κανένας και 3,1% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων, ο κ. Σαμαράς διευρύνει το προβάδισμά του: Συγκεντρώνει 51,2%, έναντι 39,1% της κ. Μπακογιάννη.

Στην παράσταση νίκης, τόσο το σύνολο των ψηφοφόρων όσο και οι ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν με διαφορά πως η νικήτρια θα αναδειχθεί η κ. Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, στους ψηφοφόρους της ΝΔ συγκεντρώνει 64,9% έναντι 24% του κ. Σαμαρά και 0,6% του κ. Ψωμιάδη.

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση συμμετοχής στη διαδικασία εκλογής προέδρου και συγκεκριμένα στο ερώτημα «Πρόκειται να γραφτείται μέλος για να ψηφίσετε για νέο πρόεδρο» οι ψηφορόροι της ΝΔ απαντούν «Είμαι ήδη μέλος και ναι και μάλλον ναι» σε ποσοστό 50,6%, «όχι και μάλλον όχι» σε ποσοστό 45,8%, ενώ δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 3,6%.

Στην ίδια ερώτηση οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ απαντούν «Είμαι ήδη μέλος και ναι και μάλλον ναι» σε ποσοστό 19,8% και «όχι και μάλλον όχι» σε ποσοστό 80,2%.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων «Είμαι ήδη μέλος και ναι και μάλλον ναι» απαντά το 21%.

Στο ερώτημα «Πόσο σας ενδιαφέρει το θέμα της εκλογής προέδρου στη ΝΔ» οι ψηφοφόροι της ΝΔ απαντούν «Πολύ και αρκετά» σε ποσοστό 79,7%, «Λίγο και καθόλου» σε ποσοστό 19,2%, ενώ «Δεν γνωρίζει/δεν απαντά» το 1,1%.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων «Πολύ και αρκετά» απαντά το 50,6%, «Λίγο και καθόλου» το 49% και «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» το 0,4%.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα της έρευνας, διεξήχθη σε πανελλαδικό δείγμα 2.400 ατόμων, από το Σάββατο 7/11 έως τη Δευτέρα 9/11, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

Δείτε τους πίνακες εδω: http://troktiko.blogspot.com/2009/11/gpo-mega.html

Πηγή: AntiNews