Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ιδού ο εκλεκτός μου


Αβραμόπουλος υπέρ Σαμαρά και επισήμως, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις φαίνεται να ενσωματώνουν αντίστοιχη απόφαση των φίλων του στην «γαλάζια» βάση. Εμμεσες βολές για «παζάρια άλλων εποχών». Συνέδριο ως το Πάσχα υποσχέθηκε ο Αντ.Σαμαράς

Ο Δημ. Αβραμόπουλος με δημόσια τοποθέτησή του τάσσεται υπέρ του Αντ.Σαμαρά στην κούρσα για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις φαίνεται να έχουν ήδη ενσωματώσει την απόφαση των φίλων του στην «γαλάζια» βάση.

Ανέφερε μάλιστα ότι αρνήθηκε «παζάρια που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές», ενώ αργότερα εμμέσως αναφέρθηκε σε προβλήματα που ίσως αντιμετωπίσει στο μέλλον, αλλά αρνήθηκε «την ασφάλεια της ουδετερότητας».

Επιλογή διεύρυνσης και ενότητας

Στην συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης στο King George, ο πρώην υπουργός Υγείας στεκόμενος δίπλα στον «εκλεκτό« του υποψήφιο για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είπε ξεκάθαρα: Βρίσκομαι «στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, στηρίζω την υποψηφιότητά του».

«Η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά οδηγεί στη διεύρυνση και στην ενότητα, οδηγεί σε μία πορεία πιο μαχητική πιο εμπνευσμένη. Μπορεί στο όνομα της ενότητας να απέσυρα την υποψηφιότητά μου, δεν απέσυρα όμως τα πιστεύω μου. Αρνούμενος την ασφάλεια της ουδετερότητας καταθέτω την άποψή μου για το μέλλον της παράταξης».

«Η επιλογή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει να κάνει με παζάρια και συναισθηματισμούς», συνέχισε. «Είναι οφθαλμοφανές ότι κάποιοι πλήγωσαν με τη συμπεριφορά και τη στάση τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, τους πλήγωσαν πολύ και βαθιά. Όποτε η παράταξη αποδοκιμάστηκε και επικρίθηκε οφειλόταν στον ατομικισμό και στην αλαζονεία που επέδειξαν στελέχη της».

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ακόμη ότι «η επιλογή του αρχηγού της ΝΔ δεν έχει να κάνει με προσωπικά συναισθήματα και παζάρια που γυρίζουν σε άλλες εποχές».

«Πρέπει να αποδείξουμε ότι αλλάξαμε, ότι δεν τους αντιμετωπίζουμε ευκαιριακά, περιστασιακά και ως όπλο για την κατάκτηση της εξουσίας. Κάποιοι αισθάνονται αμήχανα όταν μιλάμε για διεύρυνση των μηχανισμών για άνοιγμα στη βάση», πρόσθεσε.

Σαμαράς: Κάναμε επανάσταση με το Δημήτρη

Ο Αντ.Σαμαράς που πήρε στη συνέχεια το λόγο υποστήριξε ότι η προσθήκη Αβραμόπουλου στο στρατόπεδό του εγγυάται τη μία πλευρά της «αμφίπλευρης διεύρυνσης». Αρχίζει από τώρα, όχι μόνο από τους δικούς μας ψηφοφόρους, αλλά και από τη μεγάλη δεξαμενή της αποχής, σημείωσε ο κ.Σαμαράς.

«Μαζί με το Δημήτρη κάναμε τη μεγάλη επανάσταση μέσα στο κόμμα, θα προχωρήσουμε να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία καλύτερη. Θα κάνουμε το κόμμα μας, πολύ σύντομα, μεγαλύτερο και ισχυρό ξανά».

«Είχα στο μυαλό του την αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος, αυτή η διεύρυνση αρχίζει από τώρα με τους απογοητευμένους ψηφοφόρους που μας γύρισαν την πλάτη», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι ο κ. Αβραμόπουλος εγγυάται περισσότερο αυτή την αμφίπλευρη διεύρυνση.

"Το συνέδριο θέσεων και αρχών που θα γίνει μέχρι το Πάσχα, θα μετατρέψει την ακτινοβολία των ιδεών σε πολιτική δύναμη".

Μια προεξαγγελθείσα συμφωνία

Μόλις χθες βράδυ, ο Αντώνης Σαμαράς σχολίαζε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «ο Δημήτρης ήταν ο πρωταγωνιστής στο να φύγει η εκλογή προέδρου από το συνέδριο και τους μηχανισμούς και να πάει στη βάση», γεγονός που συνδέθηκε με την αλλαγή των ισορροπιών. «Είναι ένα άτομο με ευρύτερη επιρροή, κατ' εξοχήν κεντροδεξιό λόγο, πολύ μεγάλες σχέσεις με το εξωτερικό. Οποια απόφαση κι αν πάρει θα είναι πολύ σημαντική», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο συνέδρων η Ντόρα Μπακογιάννη είχε επιδείξει από πολύ νωρίς 1.000 υπογραφές συνέδρων του έκτακτου συνεδρίου (που ο Κ.Καραμανλής σχεδίαζε να αποφασίσει για τον πρόεδρο, αλλά μετά τις πιέσεις αναγκάστηκε να μετατρέψει σε καταστατικό που επέτρεψε την εκλογή από τη βάση.

Πάντως, οι φίλοι του Δημ.Αβραμόπουλου στους οποίους απευθύνθηκε δεν θα πρέπει να περίμεναν την επίσημη ανακοίνωσή του για να πάρουν θέση, αν κρίνει κανείς από το εντυπωσιακό κλείσιμο της ψαλίδας Σαμαρά - Μπακογιάννη, που καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της GPO.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: