Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Είναι οι Σκουριές στη θάλασσα; Παραπληροφόρηση που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο (Video)

Αυτή η φωτογραφία σε ανάρτηση ενός blog κάνει το γύρο του διαδικτύου. Εκατοντάδες χρήστες την έχουν κάνει like και την έχουν αναρτήσει στους τοίχους τους στο facebook. Υποτίθεται ότι πρόκειται για τη θάλασσα στις...Σκουριές που έχει μολυνθεί από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες της El Dorado Gold. Οι εμπνευστές της ανάρτησης καλούν μάλιστα το κόσμο να δημοσιοποιήσει τη φωτογραφία έτσι ώστε αυτή να κάνει το γύρο του κόσμου, με προφανή στόχο να επηρρεάσει τη παγκόσμια κοινή γνώμη για να σταματήσει η δραστηριότητα της καναδικής εταιρείας στη Χαλκιδική.

Δυστυχώς η ευτυχώς η φωτογραφία είναι άκρως παραπλανητική. Πρώτον, οι Σκουριές δεν είναι στη θάλασσα. Δεύτερον, και όπως επισημαίνει το karfitsa.gr, η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε το… 2003 και απεικονίζει το Στρατώνι!

Ετοιμάζουν για τζαμί την Αγία Σοφία Τραπεζούντας

Αποφασισμένοι, καθώς φαίνεται, να καταργήσουν τη λειτουργία του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα και να τον μετατρέψουν σε τζαμί, είναι οι γείτονες στην Τουρκία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του μουφτή Τραπεζούντας, Βεϊσέλ Τσακί “συνεχίζονται οι προετοιμασίες στην Αγία Σοφία για να ανοίξει τις πύλες της στους πιστούς μουσουλμάνους που θα προσευχηθούν”.

Παράλληλα, ο μουφτής επισήμανε πως η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ήδη, έχει ορίσει ιμάμηδες για το συγκεκριμένο χώρο, ενώ πρόσθεσε ότι “τις ώρες της προσευχής οι τοιχογραφίες και τα μωσαϊκά θα καλύπτονται με κουρτίνες”.

Πέθανε η σπουδαία συνθέτης και τραγουδίστρια Νινή Ζαχά (Video)

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια, συνθέτις και στιχουργός Νινή Ζαχά, μια ξεχωριστή μορφή του ελαφρού τραγουδιού, σε ηλικία 82 ετών. Η Νινή Ζαχά ξεκίνησε την μουσική της πορεία σε ηλικία 7 ετών, ως παιδί-θαύμα στην θρυλική "Μάντρα" του Αττίκ.

Γεννήθηκε το 1931 στη Θεσσαλονίκη και ήταν κόρη του Κώστα Ζαχαρόπουλου ο οποίος την εμφάνισε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 1936 ενώ διάσημη έγινε από το 1938 όταν εμφανίστηκε στη μάντρα του Αττίκ. Στην πολύχρονη και πολύκροτη καριέρα της ερμήνευσε πολλά τραγούδια, ελληνικά και ξένα. Σύμφωνα με το Λεξικό της Ελληνικής Μουσικής του Τάκη Καλογερόπουλου, στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού της Βαρκελώνης (1963) το τραγούδι της «Μαρία-Μαρία» (σε στίχους Δανάης) ήρθε 5ο. Το 1964, το τραγούδι της «Στην Πάλμα», τραγουδισμένο από την ίδια και τον Τζίμη Μακούλη πήρε το Γ΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Πάλμας.

Πρόγραμμα κομποστοποίησης στον Δήμο Πολυγύρου

Ο Δήμος Πολυγύρου στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» υλοποιεί δράση για τη Διαχείριση των Αστικών Απορριμμάτων βάζοντας σε λειτουργία 1.700 κάδους κομποστοποίησης σε πάρκα, πλατείες και κατοικίες.

Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία, η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία, το κομπόστ. Είναι ένας πολύ άμεσος και σημαντικός τρόπος ανακύκλωσης. Έχει υπολογιστεί ότι το 35% των οικιακών απορριμμάτων μπορούν να κομποστοποιηθούν.

Όλα τα οργανικά υπολείμματα όπως κουρεμένο γρασίδι, φύλλα, κομμένα κλαδιά, χόρτα, μαραμένα λουλούδια, ροκανίδια, χώμα από γλάστρες, λαχανικά κουζίνας, άχυρα, τσόφλια από αυγά, κατακάθια του καφέ, φύκια θαλάσσης κλπ είναι η απαραίτητη τροφή για το χώμα.

Συνεχίζονται οι δράσεις για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

ΠΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

"ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ" ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ

Η τελευταία δράση πριν τις διακοπές του Πάσχα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στις 6.00 μ.μ.. Εθελοντές εκπαιδευτικοί θα διαβάσουν σε παιδιά της Ε και Στ τάξης του Δημοτικού Σχολείου κείμενα από το βιβλίο "Τα πάθη του Κυρίου" του Κάρολου Ντίκενς. Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές θα επιδοθούν σε πασχαλινές κατασκευές.

Ξεκίνησαν οι επισκέψεις σχολείων στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής πραγματοποιεί και φέτος επισκέψεις μαθητών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Το σχετικό πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαΐου.

Με τη βοήθεια επιμορφωμένων στη λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στελεχών του Δήμου Πολυγύρου οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια.
Στόχος είναι να συνεχιστεί το πολύ σημαντικό έργο, που υλοποιείται στον τομέα της κυκλοφοριακής αγωγής τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Πολυγύρου. Το πάρκο είναι διαμορφωμένο με πλατείες, δρόμους, νησίδες, ποδηλατοδρόμους και σήμανση.

NYT: Η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη

Η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη, υποστηρίζει σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα New York Times καλώντας παράλληλα τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να σταματήσει να εμμένει σε μέτρα λιτότητας και να συμβάλει στην αύξηση τη ζήτησης επιτρέποντας σε ασθενέστερες χώρες να εκδώσουν ομόλογα με την στήριξη της Ευρωζώνης.

 Η εφημερίδα αναφέρει ότι για περισσότερα από δύο χρόνια, οι ευρωπαίοι ηγέτες ασκούν πιέσεις για λιτότητα και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, υποσχόμενοι ότι τα εν λόγω μέτρα θα λειτουργήσουν ως τονωτική ένωση. Ωστόσο «όλα τα τεκμήρια καταδεικνύουν ότι το πικρό αυτό φάρμακο σκοτώνει τον ασθενή», σημειώνεται.

Τρομοκράτες έπνιξαν την Βοστώνη στο αίμα (Video)

Δύο βόμβες εξερράγησαν στη Βοστόνη των ΗΠΑ κοντά στη γραμμή του τερματισμού του ετήσιου μαραθωνίου της πόλης, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Υπάρχουν επισήμως δύο νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες.

Μία τρίτη έκρηξη πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη JFK της Βοστώνης ενώ δύο ακόμη βόμβες απενεργοποιήθηκαν. Βίντεο και φωτογραφίες απεικονίζουν σκηνές σύγχυσης, ματωμένους θεατές να μεταφέρονται σε υπαίθρια ιατρεία.

Την ώρα που τα σενάρια γύρω από τις εκρήξεις είναι πολλά τα διεθνή μέσα τολμούν να δώσουν τον πρώτο αριθμό νεκρών.