Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

FT Deutschland: «Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα ελέγξει τη νομιμότητα της Χρυσής Αυγής»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ «ΒΟΜΒΑ» ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ο Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νίλς Μούιζνιεκς ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει ως επικεφαλής αντιπροσωπείας στην Αθήνα, προκειμένου να ελέγξει τη νομιμότητα της Χρυσής Αυγής, μιας «φασιστικής οργάνωσης», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα FT Deutschland.

Η αυξανόμενη εχθρότητα εναντίον των μεταναστών δεν έχει κινητοποιήσει μόνο το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ήδη έχει προηγηθεί η έκθεση του Human Rights Watch (HRW), η οποία απηύθυνε σοβαρές κατηγορίες εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας για ανοχή της ρατσιστικής βίας στη χώρα.

Να υποχρεωθεί η τρόικα σε αυτοαξιολόγηση και αυτοκριτική!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν υπάρχει τίποτε πιο εύκολο από τον… εύκολο στόχο.

Και «εύκολος στόχος» εδώ και πάνω από δυο χρόνια είναι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, η περίφημη τρόικα.

Στην αρχή, μέσα στην γενική αμεριμνησία μας – ήταν πρόσφατο και το «λεφτά υπάρχουν» - τους αντιμετωπίσαμε στο γνωστό πλαίσιο του life style: Πού πάνε, πού τρώνε, πού νοικιάζουν…

Μετά, άρχισε να μας ενοχλεί το ύφος τους, ο τρόπος που έμπαιναν σε υπουργεία και υπηρεσίες, οι ειρωνείες, τα χαμόγελα, τα υπονοούμενα.

Έτσι, βάλαμε απέναντι τρία άτομα και αρχίσαμε να… εκτονωνόμαστε!

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στον Πηνειό ποταμό στα Τρίκαλα (Video)

Τεράστια οικολογική καταστροφή σημειώθηκε στον Πηνειό ποταμό στα Τρίκαλα.

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στις όχθες του Πηνειού ποταμού.

Η κάμερα του trikalaola.gr βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σημείο και καταγράφει...
απίστευτες εικόνες. Το νερό είναι κατάμαυρο και φαίνεται ότι έχουν πέσει μέσα πολλά λήμματα.

Όπως καταγγέλλουν ερασιτέχνες ψαράδες, το πρόβλημα εστιάζεται στην περιοχή από την περασμένη Πέμπτη και ιδίως το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής: Εκδήλωση μνήμης στα θύματα του Όσλο

Πολύγυρος, 17 Ιουλίου 2012

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

22 Ιουλίου 2012 – Εκδήλωση μνήμης στα θύματα του Όσλο

Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Marketing Ν.Χαλκιδικής
σας προσκαλεί στην εκδήλωση μνήμης των θυμάτων της Ουτόγια-Όσλο
την Κυριακή 22 Ιουλίου, ώρα 20.00 μ.μ.
στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών.
Τα παιδιά θα ανάψουν ένα κερί για καθένα από τα 77 θύματα υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ν. Μουδανιών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κος Ιωάννης Γιώργος, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κος Γρηγόρης Τάσιος,
ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κος Δαμιανός Ιορδανίδης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού-Αθλητικού Οργανισμού Νέας Προποντίδας
κος Αναστάσιος Χατεδάκης θα τιμήσουν την εκδήλωση.

Γρηγόρης Τάσιος
Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού

Πέθανε ο Γιώργος Μούτσιος

Ο Γιώργος Μούτσιος με τη Λυδία Αγγελοπούλου στην παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Το φιόρο του Λεβάντε» στο Θέατρο Ακροπόλ

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 17.30 από το Νεκροταφείο Ζωγράφου

Ζουμπουλάκης Γιάννης, Λοβέρδου Μυρτώ

Για ένα μεγάλο μέρος του κοινού, ο Γιώργος Μούτσιος παραμένει μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές «κακών» του λαϊκού ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960.

Ο Γιώργος Μούτσιος, που γεννήθηκε στην Καλαμάτα τον Ιανουάριο του 1932, ήταν ένα πολύπλευρο ταλέντο: είχε σπουδάσει μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη σχολή του Εθνικού Ωδείου, ενώ μετά την αποστράτευσή του πήγε στη Βιέννη για ανώτερες σπουδές φωνητικής, θεάτρου και σκηνοθεσίας (οι αδελφές του ήταν οι σολίστες της Λυρικής Σκηνής Σοφία και Μαρία Μουτσίου).

Βύρων Πολύδωρας: Γρηγορείτε Συνέλληνες

Συνέχεια στο ζήτημα που προκλήθηκε με τους φθόγγους και τα φωνήεντα στο βιβλίο Γραμματικής της Ε' και ΣΤ' τάξης του δημοτικού δίνει ο βουλευτής της ΝΔ.

Με ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός, ο οποίος έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, απαντά στην επιστολή των 140 πανεπιστημιακών που ισχυρίστηκαν ότι υπήρξε παρανόηση βασικών κανόνων της Γραμματικής και χαρακτήριζαν «πέραν πάσης αμφιβολίας επιστημονικά ορθή» την παρουσίαση των φωνηέντων της Νέας Ελληνικής στο νέο βιβλίο. Ο κ. Πολύδωρας κάνει λόγο για προμελέτη και... πόλεμο.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωσή του αναφέρει:

Στα Σκόπια για την ονομασία και ο Νίμιτς

Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, κατά την επίσκεψη του στα Σκόπια στις 25 Ιουλίου, στο πλαίσιο περιοδείας του στα Δυτικά Βαλκάνια, θα συνοδεύεται από τον ειδικό απεσταλμένο του για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

Από την υπηρεσία ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών, ανέφεραν στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ», ότι είναι λογικό ο κ. Μπαν Κι Μουν να συνοδεύεται από τον κ. Νίμιτς. «Ο κ. Νίμιτς είναι ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ και είναι λογικό να τον συνοδεύει. Ωστόσο ο γγ του Οργανισμού δεν έρχεται μόνο για το όνομα, αλλά ταξιδεύει σε αρκετές χώρες της περιοχής», ανέφεραν στην εφημερίδα, από την υπηρεσία ενημέρωσης του ΟΗΕ.

Τα «πήρε» ο Σαμαράς με τους απρόθυμους υπουργούς για τις περικοπές των 11,5 δισ.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Διαχείριση εσωτερικών κρίσεων στην κυβέρνηση προβλέπεται για το επόμενο 24ωρο και μέχρι την αυριανή συνάντηση των πολιτκών αρχηγών στο Μαξίμου.

Οι πρώτες επαφές του υπουργού Οικονομικών και των επιτελών του με τους ομολόγους τους των «μνημονιακών» υπουργείων, ανέδειξαν ενδοκυβερνητικές δυσλειτουργίες αλλά και απροθυμία συνεργασίας κυρίως όπως φαίνεται λόγω της παλαιοκομματικής αντίληψης που επικρατεί σε κάποια από τα κυβερνητικά στελέχη.

Σε κάποιες από τις τακτικές επικοινωνίες του με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών συνόψισε, κατά πληροφορίες, τα όσα αντιμετώπισε, διεκδικώντας την πολιτική στήριξη του Αντώνη Σαμαρά.

Μέρκελ: «Χρειάζεται κι άλλη ύφεση σε Ελλάδα και Ισπανία»

Νέα πρόκληση από τη Γερμανίδα Καγκελάριο

Την άποψη πως η περαιτέρω συρρίκνωση των οικονομιών της Ελλάδας και της Ισπανίας είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αντιμετώπισης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων των δύο αυτών χωρών εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στη γερμανική Βουλή αλλά κατόπιν και σε συνέδριο στο Βερολίνο, η «σιδηρά Καγκελάριος» τόνισε ότι η εξυγίανση των προβληματικών κρατών, δηλαδή της Ελλάδας και της Ισπανίας, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη συρρίκνωση των οικονομιών τους. Αντέκρουσε μάλιστα για πολλοστή φορά τις εκκλήσεις όλων των υπολοίπων Ευρωπαίων αλλά και πολλών ειδικών για άμεση υιοθέτηση αναπτυξιακών πολιτικών προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να συζητά η Ευρώπη μέτρα ανάπτυξης που θα στηρίζονται σε δανεικά και στη δημιουργία νέων χρεών».