Σάββατο 14 Μαΐου 2011

"Ανακαλύψαμε τον τάφο της Μόνα Λίζα" ισχυρίζονται Ιταλοί


Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανακάλυψαν στην Ιταλία τον τάφο της γυναίκας, που ποζάρει για τον πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Τζοκόντα», γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

 Ο τάφος ανακαλύφθηκε από εμπειρογνώμονες στην Ιερά Μονή της Αγίας Ορσούλας στη Φλωρεντία. Όπως πιστεύεται, η «Τζοκόντα» είναι το πορτρέτο της Λίζας Γκεραρντίνι, γυναίκας του εμπόρου μεταξωτών Φραντσίσκο ντελ Τζοκόντο. Ωστόσο αυτή η διαδεδομένη εκδοχή ως σήμερα δεν έχει αποδειχτεί.

Η κρύπτη ανακαλύφθηκε μετά από έρευνα δύο εβδομάδων σε  ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι από εμπειρογνώμονες που χρησιμοποίησαν αρχαίους χάρτες και έγγραφα. Οι ερευνητές αφού αφαίρεσαν το τσιμέντο έφεραν στο φως ένα στρώμα αρχαίων τούβλων.

Μολότοφ κατά αστυνομικού τμήματος στα Εξάρχεια


Επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια, στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου. Ομάδα περίπου 30 ατόμων με κουκούλες επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα.

Οι κουκουλοφόροι βγήκαν από τη λαϊκή αγορά που γίνεται στην περιοχή και πέταξαν τις βόμβες μολότοφ κατά του αστυνομικού τμήματος, ρίχνοντας παράλληλα βενζίνη στο ρείθρο του πεζοδρομίου που στο σημείο αυτό είναι κατηφορικό και έβαλαν φωτιά. Ενώ αποχωρούσαν οι κουκουλοφόροι, μέσα από τη λαϊκή εκμεταλλευόμενοι τον πανικό, πέταξαν και μία βόμβα μολότωφ στη γωνία Καλλιδρομίου και Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καταστράφηκαν δύο αστυνομικά αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες που ήταν σταθμευμένα εξω από το αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου, ενώ τραυματίστηκε και μία γυναίκα η οποία βρισκόταν δίπλα από μία μοτοσυκλέτα της αστυνομίας που πήρε φωτιά μετά από ρίψη βόμβας μολότοφ.

Μεϊμαράκης: Δεν έκανα άσεμνη χειρονομία. Με το κομπολόϊ έπαιζα! (Video)


Ποιόν να πιστέψεις: Τον Γιώργο Καρατζαφέρη που καταγγέλει ότι προ λίγων ημερών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που έχει ανοίξει μεγάλη κόντρα με το ΛΑ.Ο.Σ για το θέμα των υποβρυχίων, χειρονόμησε, πιάνοντας τα γεννητικά του όργανα ή τον πρώην υπουργό που δηλώνει ότι απλώς έπαιζε με το κομπολόι στη τσέπη του;

Ιδού το δίλημμα! Καρατζαφέρη ή Μεϊμαράκη; Φανταστείτε το σκηνικό όπως το περιγράφει ο πρώην υπουργός στο «Βήμα FΜ», και στην εκπομπή των Β. Χιώτη- Ν. Παπαδόπουλου:

«Περπατούσα μόνος μου στο διάδρομο της Βουλής και περπατούσε μόνος του και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Κάποια στιγμή αισθάνθηκα πως ήθελε να μου πει καλημέρα και να μου χαμογελάσει. Τότε εγώ γύρισα από την άλλη πλευρά. Εκείνη τη στιγμή, είχα το χέρι στη τσέπη και έπαιζα με το κομπολόι. Αν αυτός νόμιζε κάτι άλλο, μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται».

Δήλωση της Γραμματέως Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ. κας Φ. Πιπιλή


Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα τραγικά και θλιβερά γεγονότα που συνταράσσουν το κέντρο της Αθήνας, η Βουλευτής Α’ Αθήνας και Γραμματέας Μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κα Φωτεινή Πιπιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάνω έκκληση προς όλους, Πολιτεία και κοινωνία, να μην επιτρέψουμε με καμία πρόφαση ή δικαιολογία να απλωθεί το μαύρο πέπλο της βίας, της αναρχίας και του ρατσισμού και να καλύψει το ένα και μοναδικό αιτούμενο: σκληρά και αποτελεσματικά μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας, τη λαθρομετανάστευση και την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, που είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη».