Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Μολότοφ κατά αστυνομικού τμήματος στα Εξάρχεια


Επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια, στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου. Ομάδα περίπου 30 ατόμων με κουκούλες επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα.

Οι κουκουλοφόροι βγήκαν από τη λαϊκή αγορά που γίνεται στην περιοχή και πέταξαν τις βόμβες μολότοφ κατά του αστυνομικού τμήματος, ρίχνοντας παράλληλα βενζίνη στο ρείθρο του πεζοδρομίου που στο σημείο αυτό είναι κατηφορικό και έβαλαν φωτιά. Ενώ αποχωρούσαν οι κουκουλοφόροι, μέσα από τη λαϊκή εκμεταλλευόμενοι τον πανικό, πέταξαν και μία βόμβα μολότωφ στη γωνία Καλλιδρομίου και Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καταστράφηκαν δύο αστυνομικά αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες που ήταν σταθμευμένα εξω από το αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου, ενώ τραυματίστηκε και μία γυναίκα η οποία βρισκόταν δίπλα από μία μοτοσυκλέτα της αστυνομίας που πήρε φωτιά μετά από ρίψη βόμβας μολότοφ.
Η  γυναίκα, που εργάζεται ως ανθοπώλης σε υπαίθριο πάγκο της λαϊκής αγοράς, φέρει ελαφρά εγκαύματα, ενώ άλλα δύο άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο "Γ. Γενημματάς".



Αντιδράσεις των κομμάτων


ΚΚΕ και Συνασπισμός αντέδρασαν άμεσα και καταδίκασαν την επίθεση, ωστόσο προειδοποίησαν για τις επιπτώσεις της. Ο ΣΥΝ τόνισε: «Ο δρόμος της βίας είναι η καλύτερη υπηρεσία σε όσους εχθρεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, σε όσους θέλουν να περιστείλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα. Τέτοιες επιθέσεις είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο, μαζικό λαϊκό κίνημα».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «ΚΚΕ Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την καταστολή, να φοβίσουν το λαό, για να εμποδίσουν τελικά την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος».

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: