Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Καρατζαφέρης: Φήμες τα περί επιστροφής μου στη Νέα Δημοκρατία


Διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να συζητά της επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης υποστηρίζοντας πως πρόκειται για φήμες που καλλιεργούν κάποιοι οι οποίοι, όπως είπε, διαπίστωσαν κάποια πράγματα και θα ήθελαν το κόμμα του να αναλαμβάνει ρόλους.

«Δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα από καμία πλευρά», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Σέρρες όπου και περιόδευσε το Σάββατο.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε και στον επικείμενο ρατσιστικό νόμο που συζητείται η ψήφισή του χαρακτηρίζοντας τον «ως ένα παιχνίδι που γίνεται μεταξύ Φ,Κουβέλη και Α. Σαμαρά, με τη ΔΗΜΑΡ, όπως τόνισε «να προσπαθεί να επιδείξει προς το ΣΥΡΙΖΑ, ότι για θέματα ιδεολογίας κρατάει άμυνες».

Αφγανός έριξε σε γκρεμό φοιτήτρια στην Κέρκυρα

Επίθεση πρωτοφανούς αγριότητας

Μια επίθεση πρωτοφανούς αγριότητας συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Τα ξημερώματα της Κυριακής νεαρός Αφγανός επιτέθηκε σε 20χρονη φοιτήτρια στην περιοχή Μουράγια της Κέρκυρας και την χτύπησε για να της αρπάξει την τσάντα.

Ο κακοποιός δεν ικανοποιήθηκε από το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει τα πολύτιμα αντικείμενα της κοπέλας αλλά προέβη σε μια αδιανόητη ενέργεια: Εριξε την κοπέλα στο κενό από ύψος οκτώ μέτρων!

Ο αδίστακτος Αφγανός πέταξε κυριολεκτικά την κοπέλα στο γκρεμό, αφού η 20χρονη έπεσε από ύψος οκτώ μέτρων. Η φοιτήτρια, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φέρει βαριές σωματικές κακώσεις αλλα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Οι 60 βουλευτές που έχουν άδεια οπλοφορίας

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Τουλάχιστον 60 άδειες οπλοφορίας έχουν εκδοθεί σε βουλευτές από τις αρμόδιες αρχές, σε μία… υπερκομματική λίστα. Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, βουλευτές απ' όλες τις πτέρυγες - από το ΚΚΕ μέχρι και τη Χρυσή Αυγή έχουν άδειες, ενώ στη λίστα περιλαμβάνεται ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Στην Αθήνα έχουν εκδοθεί 51 άδειες οπλοφορίας για όλους τους βουλευτές και άλλες 9 από Αρχές Ασφαλείας στην επαρχεία.

Από τη Νέα Δημοκρατία άδεια οπλοφορίας έχει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ελευθέριος Αυγενάκης, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Μανούσος Βολουδάκης, ο Μάκης Βορίδης,

Τουρκικό πολεμικό σε «ακτοπλοϊκό» δρομολόγιο στο Αιγαίο

Η τουρκική πυραυλάκατος «Ατάκ», από τις 7 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 14:25 περιέπλευσε οκτώ ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας:

«Η τουρκική ΤΠΚ "ATAK", προερχόμενη από τον λιμένα της Σμύρνης, εισήλθε την 26η Μαΐου (07:00) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μυκόνου και Ν. Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με Δυτική πορεία μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Σερίφου, με Βόρεια, Βόρειο-Ανατολική πορεία μεταξύ Ν. Κέας και Ν. Κύθνου και εξήλθε στις 14:25 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα).

Μαγνητική καταιγίδα θα «σαρώσει» την Ελλάδα στις 28 Μαΐου

Σε κατάσταση επιφυλακής (έχει σημάνει «πορτοκαλί» συναγερμός, μια κλίμακα κάτω από τον «κόκκινο») βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές αλλά και οι επιστήμονες για τη μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που αναμένεται να «σαρώσει» την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου, με πιθανότερη ημερομηνία αυτή της 28ης του ίδιου μήνα.

Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ενώ το φαινόμενο, όπως έχουν αποδείξει ανάλογες έρευνες, ενδεχομένως να επηρεάσει και την ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία.

Μιλώντας στην «Espresso» ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός, ανέφερε ότι η γεωμαγνητική καταιγίδα είναι πιθανό να επηρεάσει «τις τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις, να προκληθούν παρεμβολές στη ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας».