Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η Αλλη Γη, στο Α του Κενταύρου

Καλλιτεχνική απεικόνιση του εξωπλανήτη α Cen Bb, πλάι στους δύο ήλιους του, με τον δικό μας Ηλιο στο φόντο

Νέες μετρήσεις δείχνουν ότι το όνειρο ίσως δεν είναι μακριά απ’ την πραγματικότητα

Καφαντάρης Τάσος

Το Αλφα του Κενταύρου μια νυχτιά
με το παλλινώριο πήρα κάτου
Μου 'πες με φωνή ετοιμαθανάτου
Να φοβάσαι τ' άστρα του Νοτιά.

Ν. Καββαδίας, «Σταυρός του Νότου», 1947

Ας υποθέσουμε ότι όλα πάνε καλά: η ανθρωπότητα ευημερεί, χωρίς πολέμους και απειλές από κλιματική αλλαγή ή οτιδήποτε άλλο, με αφθονία ενεργειακών πόρων, νερού και τροφίμων. Τι είναι αναπόφευκτο να συμβεί στα «αγαπημένα πλάσματα του Θεού»;

Καπερνάρος, Κικίλιας, Ρεπούση ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό

ΥΠΟΙΚ: «ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ»

Τα ονόματα των τριών βουλευτών που ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό έδωσε στη δημοσιότητα με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων (24.710 περιπτώσεις) βρέθηκαν 3 βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ. κ. Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου.

«Οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει επίσης ότι

Η γυναίκα του έπιασε τον 90χρονο Γιαρουζέλσκι στο κρεβάτι με τη νοσοκόμα [εικόνες]

Η 84χρονη Μπάρμπαρα Γιαρουζέλσκι δήλωσε σε εφημερίδα της Πολωνίας πως έπιασε τον άνδρα της «κάτω από την κουβέρτα του» να κάνει σεξ με τη νοσοκόμα που τον προσέχει καθημερινά εδώ και πέντε χρόνια.

Όπως λέει η σύζυγος του τελευταίου κομμουνιστή ηγέτη της Πολωνίας, του ανθρώπου που «κατέπνιξε» με στρατιωτικό νόμο το κίνημα Αλληλεγγύης, ο άνδρας της έχει ξετρελαθεί με την 55χρονη νοσοκόμα, την Dorota W., γιατί εκείνη του δίνει λιχουδιές και φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια.

«Περίμενε να φύγω και αμέσως έτρεχε στο δωμάτιο του συζύγου μου κι έχωνε το κεφάλι της κάτω από την κουβέρτα» είπε η 84χρονη, κατηγορώντας την 55χρονη νοσοκόμα πως μεγαλοποίησε τη φτώχεια της για να πείσει τον Γιαρουζέλσκι να μοιραστεί μαζί της τη σύνταξή του, αλλά και πως είναι αλκοολική.

Οι Αιγύπτιοι "εξαφάνισαν" το Καστελόριζο από την ελληνική ΑΟΖ δημιουργώντας "τουρκοαιγυπτιακά σύνορα"

Έντονη ανησυχία προκαλεί το "σβήσιμο" του Καστελόριζου από τον χάρτη ως ελληνικό έδαφος στα αιγυπτιακά σχέδια για χωροθέτηση της ΑΟΖ που "κουμπώνουν" με οικόπεδα που αυθαιρέτως έχει προκηρύξει η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο, δημιουργώντας ουσιαστικά τουρκοαιγυπτιακά "σύνορα" στην περιοχή, σύμφωνα με το Βήμα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως το Κάιρο έλαβε υπόψη την Άγκυρα στην δημοπράτηση των οικοπέδων και στη χάραξη της ΑΟΖ του χωρίς να υπολογίσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ότι η θέση αυτή μάλιστα κατέστη σαφής στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, από τον μεταβατικό πρόεδρο της Αιγύπτου Αντλί Μανσούρ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του δεύτερου στην Αθήνα.

Γεωργιάδης προς Τζιτζικώστα: Μη δημιουργούμε προβλήματα στον Σαμαρά

Panayiotis Tzamaros © FOSPHOTOS
Προειδοποίηση του υπουργού Υγείας στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας να αποσύρει την υποψηφιότητά του

Κάλεσμα προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα να σεβαστεί την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για τον υποψήφιο της ΝΔ στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι στα κόμματα υπάρχει ιεραρχία και η απόφαση Σαμαρά να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια ο Γιάννης Ιωαννίδης πρέπει να γίνει σεβαστή.

«Την εποχή αυτή δεν πρέπει να δημιουργούμε προβλήματα στον πρωθυπουργό, πρέπει να τον διευκολύνουμε» εξήγησε ο υπουργός Υγείας,

Απύθμενο θράσος: Οι Βρετανοί ονομάζουν τα ελγίνεια "βρετανικά μάρμαρα" και επιτίθενται εναντίον του Τζορτζ Κλούνει

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Βρετανοί. Όχι μόνο αναφέρονται στην κλεμμένη ζωφόρο του Παρθενώνα ως «Βρετανικά Μάρμαρα» (!) αλλά αμφισβητούν ακόμη και το ότι τα έκλεψε ο Λόρδος Έλγιν!

Με αφορμή την ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση του George Clooney για την επιστροφή τους στην Ελλάδα, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου στο φεστιβάλ του Βερολίνου, βγάζουν όλη τους την χολή με δηλητηριώδη σχόλια για όποιον τολμά να αμφισβητεί την ξεκάθαρη κλοπή.

«Ο George Clooney πιστεύει πως η Βρετανία πρέπει να χάσει τα Μάρμαρά της» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας Independent.

13,6 ετών το αρχαιότερο άστρο

Αυστραλοί αστρονόμοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα άστρο πραγματικό «μαθουσάλα», που εκτιμάται ότι έχει ηλικία περίπου 13,6 δισεκατομμυρίων ετών.

Θεωρείται το αρχαιότερο που έχει ποτέ βρεθεί στο σύμπαν.

Η ανακάλυψη θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τη «βρεφική» φάση του σύμπαντος, λίγο μετά την «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ) της δημιουργίας του.

Οι ερευνητές της Σχολής Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου στην Κανμπέρα, με επικεφαλής τον Στέφαν Κέλερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature",

Ενοχλημένη η τουρκική κυβέρνηση με τη στάση της Κομισιόν

Η τουρκική κυβέρνηση είχε εξετάσει προσεκτικά τις πρακτικές που ακολουθούνται στην Ευρώπη, πριν σχεδιάσει τον νέο νόμο για το Διαδίκτυο, είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου και διαμαρτυρήθηκε για την αποδοκιμασία του νόμου από όργανα της ΕΕ.

«Το νομοθέτημα είναι διαχειριστικό και όχι περιοριστικό και αυταρχικό», όπως καταγγέλλουν ορισμένοι, δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου στην τουρκική τηλεόραση, την παραμονή σημαντικών επαφών που θα έχει στις Βρυξέλλες. «Η ΕΕ αποφάνθηκε για τον νόμο περί του Διαδικτύου χωρίς να έχει εξετάσει όλα τα δεδομένα», υποστήριξε ο κ Νταβούτογλου.

Νωρίτερα, σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Μεβλούτ Τσαβούζογλου, ο νέος –από τον Ιανουάριο του 2014– υπουργός αρμόδιος για τα θέματα της ΕΕ, τόνισε ότι «από την αρχή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου συναντήθηκα με τον επίτροπο

Εισαγγελέας - διαπραγματευτής εισάγεται στο ποινικό σύστημα

Τα πάνω κάτω στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης φέρνει η αναμόρφωση του κώδικα ποινικής δικονομίας, το οριστικό σχέδιο του οποίου κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Του Κώστα Καντούρη

Η θεσμοθέτηση της ποινικής συνδιαλλαγής κατηγορούμενου - εισαγγελέα με ορισμό ποινής, πριν να φτάσει η διαδικασία στο ακροατήριο, κατά τα πρότυπα άλλων χωρών, όπως ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γερμανία, αποτελεί την πλέον πρωτοποριακή διάταξη του νέου κώδικα, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι καταργούνται τα πενταμελή εφετεία κακουργημάτων, όπως και ότι όλα τα πλημμελήματα θα δικάζονται σε πρώτο βαθμό από τα μονομελή πλημμελειοδικεία.

Ανάλυση των νέων ρυθμίσεων που προτείνονται και συζήτηση επί των νέων διατάξεων έγινε σε συνέδριο που οργάνωσαν η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και ο δικηγορικός σύλλογος,

«Φρένο» στη μαζική μετανάστευση βάζουν οι Ελβετοί

«Ναι» στην επιβολή περιορισμών στη μετανάστευση είπαν τελικά οι Ελβετοί, αν και με οριακή πλειοψηφία 50,3%.

 Ενώ τα γαλλόφωνα καντόνια της δυτικής Ελβετίας τάχθηκαν εναντίον της πρότασης να επιβληθούν περιορισμοί στους μετανάστες από τα κράτη μέλη της Ε.Ε., το γερμανόφωνο τμήμα της χώρας στα ανατολικά τάχθηκε μαζικά υπέρ της.

Το αποτέλεσμα αυτό ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπλοκές στις σχέσεις της χώρας με τις Βρυξέλλες, ενώ θέτει εν αμφιβόλω μια σειρά διμερών συμφωνιών κι ενδέχεται να προκαλέσει έντονη ενόχληση στις πολυάριθμες πολυεθνικές εταιρείες που εδρεύουν στο ελβετικό έδαφος.

Διαδηλώσεις για τον ΤΑΡ στη Βόρεια Ελλάδα

Περισσότεροι από δυόμιση χιλιάδες πολίτες, αγρότες, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και σωματείων και σύσσωμες οι τοπικές της Περιφέρειας ΑΜΘ, της Καβάλας, της Δράμας και των Σερρών εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους στον επιχειρούμενο σχεδιασμό της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline) μέσα από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις του κάμπου της Νέας Καρβάλης, της εύφορης πεδιάδας των Τενάγων στην περιοχή των Φιλίππων και στην κατασκευή σταθμού συμπίεσης αερίου του ίδιου αγωγού κοντά στην πόλη των Σερρών και μέσα σε πυκνό δίκτυο οικισμών.

Από νωρίς χθες το πρωί, αγρότες των περιοχών της Καβάλας και της Δράμας είχαν παρατάξει τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαιολογικού θεάτρου των Φιλίππων όπου πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο, στο οποίο μίλησαν μέλη της οργανωτικής επιτροπής όπως

Προσαγωγές για τα επεισόδια στη Μαλακάσα

EUROKINISSI/ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
Στιγμιότυπο από τα χθεσινά επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας.

 Στην Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής προσήχθησαν ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, δύο αντιδήμαρχοι και πέντε ακόμη άτομα. Όλοι τους εξετάζονται στο πλαίσιο της προανάκρισης για τα χθεσινά επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας.

Το δημαρχείο Ωρωπού θα μείνει σήμερα κλειστό σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους προσαχθέντες. Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου γίνετια λόγος για «σύλληψη - δίωξη των εκλεγμένων αιρετών οργάνων του δήμου καθώς και δημοτών του, οι οποίοι αγωνίζονται και διεκδικούν το αυτονόητο για τον τόπο τους».

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα φορολογικά μέτρα έχουν σήμερα εκπρόσωποι των αγροτών, ενώ αναμένουν την απάντηση του Γ.Στουρνάρα από τον οποίο έχουν ζητήσει συνάντηση.

Τη Δευτέρα οι αγρότες σχεδιάζουν να ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του κάθε μπλόκου.

Στις Σέρρες, αγρότες πραγματοποιούν το πρωί της Δευτέρας με τα τρακτέρ τους συμβολικό αποκλεισμό του καταστήματος της πρώην ΑΤΕbank.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στον κόμβο της Νίκαιας,

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Τριτέκνων Δήμου Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου μας το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα αρχικά έγινε ενημέρωση για  τρέχοντα θέματα που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες, αναπτύχθηκαν οι δράσεις του Συλλόγου και έγινε διοικητικός  απολογισμός. Εκφράστηκαν επίσης  ευχαριστίες σε όλους όσους  βοήθησαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας και η εκδήλωση συνεχίστηκε με βράβευση των παιδιών τρίτεκνων οικογενειών που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς επίσης και όσων οικογενειών  απέκτησαν το τρίτο  τέκνο εντός του 2013. Έπειτα έγινε κλήρωση πάρα πολλών δώρων.