Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Έκθεση γλυπτικής 9 - 18 Δεκεμβρίου στον Πολύγυρο

κλικ για μεγέθυνση

Συνελήφθη ο διευθυντής του Πόρτο Καρράς

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη σήμερα το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος του «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν εις βάρος του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Άγγελος Πράτσας και ο πρόεδρος Εργαζομένων του Ξενοδοχείου, Γιώργος Τούμπας, διεκδικώντας δεδουλευμένα ύψους 6.000 ευρώ (3.000 και 2.500 ευρώ αντίστοιχα).

Ο κ. Βασιλάκης αμέσως μετά την υποβολή των δύο μηνύσεων και την ώρα που εκδικαζόταν η υπόθεση των συλληφθέντων συνδικαλιστών- εργαζομένων του «Πόρτο Καρράς» , συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα πήρε τακτική δικάσιμο για τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι. Ωστόσο, σε ερώτηση της zougla.gr προς την αστυνομική διεύθυνση της Χαλκιδικής εάν όντως έχει αφεθεί ελεύθερος, δεν πήραμε κάποια σαφή απάντηση. «Δεν μπορούμε να σας πούμε περισσότερα», μας απάντησε το υπασπιστήριο.

Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Π.Κ.Μ. - Έργα ΕΣΠΑ στον τομέα υγείας - Σύσκεψη με υφ. Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο


Ευθύμιος Φωτόπουλος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση εργασίας, πραγματοποιήθηκε απόψε στα γραφεία της «Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής» Π.Κ.Μ. με θέμα: «Έργα υγείας του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Π.Κ.Μ., Διονύσης Ψωμιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Π.Κ.Μ, Ευθύμιος Φωτόπουλος και εκπρόσωποι της Ε.Δ.Α.- Π.Κ.Μ.

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που αφορούν σε επενδυτικές ενέργειες στον τομέα της Υγείας, έγινε καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και κατατέθηκαν προτάσεις για την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων για το σύνολο της Π.Κ.Μ.

Μανουσαρίδης: "Αυτός που κωλοβαράει είναι ο βιομήχανος Μπουτάρης"

Με το ίδιο νόμισμα πληρώνει το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηλίας Μανουσαρίδης για τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε κατά των εργαζομένων στην Καθαριότητα, κατηγορόντας τους ότι «κωλοβαράνε». Με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, o Η. Μανουσαρίδης επιστρέφει το χαρακτηρισμό στο δήμαρχο και «στους μεγαλύτερους κηφήνες, στην τάξη του, στους βιομήχανους», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Soul» αναφέρει μεταξύ άλλων πως «οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα κωλοβαράνε....Με 2.000 άτομα θα έπρεπε να είναι γλειμμένη η Θεσσαλονίκη, αλλά οι μισοί από αυτούς λείπουν διότι έχουν πάρει χαρτί από γιατρό».

Μπουτάρης: "Οι οδοκαθαριστές κωλοβαράνε! Κωλοβαράνε!"

Συνέντευξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη στο περιοδικό Soul της Θεσσαλονίκης. Τη συνέντευξη πήραν ο Στέφανος Τσιτσόπουλος και ο Δημήτρης Καραθάνος.

-Πέρασε ένας χρόνος από τις εκλογές του Οκτωβρίου. Πώς αξιολογείτε το διάστημα που μεσολά­βησε;

Πιστεύω πως, αν γινόταν τώρα μια δημο­σκόπηση, θα παίρναμε μεγαλύτερα νούμερα. Αυτό εισπράττω στον δρόμο. Ένα επαναλαμβανόμενο «βάστα, δήμαρχε, καλά τα πας». Και το ακούω σε απίστευτο βαθμό από νέους ανθρώπους. Η ώρα 12 το βράδυ, σου λένε «έλα να βγούμε φωτογραφία». «Με κοροϊδεύουν τώρα;» σκέφτομαι.

Χριστούγεννα στον Πολύγυρο 2011

κλικ για μεγέθυνση
9-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Έκθεση γλυπτικής του Παρασκευά Μάγειρα. Έναρξη Παρασκευή 9-12-2011 στις 7.00 το απόγευμα.
Οργάνωση: Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου.



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 7.00 μ.μ., ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Παρουσίαση βιβλίου Ομ. Καθ. Παιδιατρικής Ιωάννη Τσίκουλα «Η δική μου παιδιατρική, ιστορίες μιας ζωής».

Ετοιμάζονται για απεργία οι απλήρωτοι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ!

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις είναι οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ, αφού παραμένουν επί δύο μήνες απλήρωτοι, ενώ το μόνο που φαίνεται να είναι διασφαλισμένο από την Ιπποκράτους είναι το δώρο Χριστουγέννων, κι αυτό λόγω... αυτοφώρου.

Οι υπάλληλοι του κόμματος ενημερώθηκαν χθες από τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ και διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ότι το μόνο που μπορούν να θεωρούν σίγουρο είναι το δώρο, αφού ως γνωστόν, η μη καταβολή του σημαίνει αυτόφωρο, έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο που να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 25% του οφειλόμενου ποσού.

Η εικόνα, πάντως, να σηκώνονται πλακάτ από εργαζόμενους έξω από το κτίριο του (συγ)κυβερνώντος κόμματος αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον,

Τουρκική υπερπαραγωγή για την άλωση της Πόλης: 1453 Fetih (Video)

Τουρκικό blockbuster, Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή από την Aksoy Films, εταιρεία κιτς παραγωγών, με τίτλο 1453 Fetih.

Η «Αλωση 1453» θεωρείται η πιο ακριβή παραγωγή στην ιστορία του τουρκικού σινεμά

Νέα διόδια στην Εγνατία Οδό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα ο έκτος και προτελευταίος -με βάση το σχεδιασμό- σταθμός διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας οδού. Αυτήν τη φορά διόδια αρχίζουν να λειτουργούν στη δυτική πλευρά του άξονα, στα Τύρια Θεσπρωτίας.

Ο κύκλος της λειτουργίας νέων σταθμών διοδίων κατά μήκος του άξονα αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2012, οπότε και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα τεθεί σε λειτουργία ο έβδομος και τελευταίος σταθμός διοδίων στην Εγνατία οδό.

Από σήμερα, λοιπόν, κάποιος που διασχίζει όλο τον αυτοκινητόδρομο, συναντά έξι σταθμούς διοδίων. Οι πέντε έχουν ίδια τιμή και διαφοροποίηση υπάρχει μόνο στον έναν, αυτόν που βρίσκεται στα Μάλγαρα, ο οποίος είναι κοινός για τους χρήστες της Εγνατίας οδού, αλλά και του ΠΑΘΕ.

Έρχονται νέα προφυλακτικά στυτικής… ανάτασης

Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου, gdevetzoglou@dolnet.gr

Προφυλακτικά εμποτισμένα με μία ειδική γέλη (τζελ) που βοηθούν στη στύση και τη διατήρησή της, ετοιμάζει να θέσει σε κυκλοφορία μεγάλη εταιρεία. Τα νέα προϊόντα αφορούν δύο κατηγορίες ατόμων: αυτούς που χάνουν τη στύση τους όταν το φορούν και αυτούς που δεν έχουν καλή στύση.

Το προφυλακτικό περιέχει φάρμακο, για το οποίο μάλιστα έχει κατοχυρωθεί πατέντα, ώστε να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει άλλη εταιρεία. Η δραστική ουσία ονομάζεται ζανιφίλη, η οποία χρησιμοποιεί ως βάση την νιτρογλυκερίνη.

Η ουσία αυτή χρησιμοποιούνταν για την απαλοιφή του πόνου στο στήθος και την καρδιακή ανεπάρκεια κατά τον 19ο αιώνα.

Στο Καστρί διαβάζουν ανάποδα τις δημοσκοπήσεις και ο Γιώργος κρατάει τη σφραγίδα

Τη δημοσκόπηση της Pulse για το «Ποντίκι» όλοι και παντού τη διάβασαν ως ανατροπή των δεδομένων στην κούρσα της διαδοχής, στην οποία το κεφάλι το πήρε ο Αντρέας Λοβέρδος. Όλοι και παντού, εκτός από το Καστρί.

Στο Καστρί διάβασαν τα νούμερα συνδυαστικά: πρόσθεσαν αυτούς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να κρατήσουν ακόμα το Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (20%) σε αυτούς που δεν θα είχαν αντίρρηση σε ένα μοντέλο δυαρχίας με το Γιώργο πρόεδρο (17%) και έφτασαν στο 37%.

Αυτό το αντιπαρέβαλλαν στο 25% που τάχθηκε υπέρ του Λοβέρδου και χάρηκαν. Δια της αυθυποβολής πείστηκαν ότι τα κουκιά «βγαίνουν» και ότι ο πολύς κόσμο στο ΠΑΣΟΚ θέλει ακόμα Γιώργο. Ύστερα έδωσαν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο για την εξυπνάδα τους.

Παιδιά χωρίς εμβόλιο

Δωρεάν εμβολιασμοί θα γίνουν στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Περιστέρι

ΑΝΕΡΓΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Της Γ. ΔΑΜΑ

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ελληνικών οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Αλλοι γονείς είναι ανασφάλιστοι κι άλλοι δεν έχουν πλέον πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Στο Πέραμα και συγκεκριμένα στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εμβολιασμοί, στηρίζοντας παιδιά οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση κι έχουν χάσει το βασικότερο δικαίωμά τους: την πρόσβαση στην υγεία. 

«Στο Πολυϊατρείο του Περάματος προσέρχονται ήδη 70 οικογένειες για να πάρουν αναγκαία είδη διατροφής.

Οι πρώτες 250 προσλήψεις στα μεταλλεία Χαλκιδικής

Την πρόσληψη 250 εργατοτεχνιτών από το δήμο Αριστοτέλη με χρονικό ορίζοντα το επόμενο τρίμηνο ανακοίνωσε η Ελληνικός Χρυσός, καθώς η εταιρία ξεκινά την υλοποίηση της επένδυσης στη βόρεια Χαλκιδική.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρία η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με τα εξής κατά σειρά κριτήρια:

* Εντοπιότητα, με το 90% του προσωπικού να προέρχεται από το δήμο Αριστοτέλη.

* Εμπειρία σε υπόγειες εργασίες.

* Προσανατολισμός κατά την αίτηση σε υπόγειες εργασίες.

* Ηλικία, με ιδιαίτερη έμφαση στις ηλικίες από 25 – 35 ετών.

* Κοινωνική και οικογενειακή κατάσταση.

Πατριωτικό Μέτωπο: Κίνδυνος στη διατροφική αυτάρκεια της χώρας

Υλοποιούμε σήμερα λύσεις, για την μελλοντική σίτιση  της χώρας.

Απαντώντας στην αδιέξοδη πολιτική των πολυεθνικών, για πλήρη έλεγχο της διατροφής του Ελληνικού πληθυσμού, μέσω του μονοπωλίου των σπόρων, στη σπορά εκατοντάδων στρεμμάτων του παραδοσιακού σταριού Ζέα, προχώρησαν αγρότες-μέλη-φίλοι του Κινήματος μας στη Βόρεια Ελλάδα.

Με την επιμέλεια του γραφείου του Κινήματος στη Βόρεια Ελλάδα, έσπειραν εκατοντάδες στρέμματα με τον παραδοσιακό ελληνικό σπόρο σιτηρών Ζέα. Έναν σπόρο,  που έθρεψε γενιές και γενιές και θεωρείται μέγιστης θρεπτικής αξίας  τρόφιμο. Η σπορά του οποίου, αυτή τη στιγμή,  μεγαλώνει στη Μακεδονική γη.

5η Αγωνιστική Α' ανδρών basket - Βόρειος Όμιλος Χαλκιδικής


5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BASKET ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΡΝΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/12

ΩΡΑ 15.45

ΑΡΝΑΙΑ - ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: “Αντιαναπτυξιακός και κοινωνικά άδικος ο προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2012″

«Συζητήθηκε χθες ο Προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης του 2012, ένας προϋπολογισμός πολύ  ΜΙΚΡΟΣ, πολύ μικρότερος αναλογικά με τους προϋπολογισμούς Αθηνών και Πειραιά, ένας προϋπολογισμός χωρίς ΟΡΑΜΑ, χωρίς ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ένας προϋπολογισμός που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω στους τομείς του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το ΠΡΑΣΙΝΟΥ, της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ένας προϋπολογισμός που προβλέπει αθρόες ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ εργαζομένων, ένας προϋπολογισμός που σηματοδοτεί την ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ των παρεχομένων υπηρεσιών του Δ.Θ. προς τους συμπολίτες μας, ένας προϋπολογισμός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Μπουτάρη.

Διαβάζω στα προεκλογικά φυλλάδια του σημερινού Δημάρχου: «τους πρώτους έξη μήνες θα καθαρίσει η πόλη», «θα λειτουργήσουμε 15 δημοτικά ιατρεία στην πρώτη 4ετία», «θα δημιουργήσουμε νέους δημοτικούς χώρους στάθμευσης», «θα αναπτύξουμε δίκτυο ποδηλατοδρόμων 50 χιλ. σε όλη την πόλη», «θα κατασκευάσουμε πράσινα και έξυπνα σχολεία χωρίς διπλή βάρδια», «θα δημιουργήσουμε τοπικά δίκτυα πρασίνου στις γειτονιές», «θα λειτουργήσουμε 6 μικρά δημαρχεία στα διαμερίσματα» και άλλα παρόμοια!…

Ανδρέας Βάσιος & Νίντα Κανάκη - Σιγά ο Πολυέλαιος


To Opportunity βρήκε γύψο στον Άρη

Αυτές οι «λωρίδες» στον Άρη ίσως πιστοποιήσουν την ύπαρξη νερού στον πλανήτη στο παρελθόν.

To εύρημα θεωρείται η ισχυρότερη ένδειξη παρουσίας νερού στον πλανήτη

Θοδωρής Λαΐνας

Μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκανε το ρομπότ Opportunity που εξερευνά τον Άρη. Εντόπισε ένα υλικό που πιθανώς είναι γύψος η παρουσία του οποίου (αν τελικά επιβεβαιωθεί) θα αποτελεί την πλέον ισχυρή ένδειξη για την ύπαρξη νερού στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη στο παρελθόν.

Αρειανός γύψος

Το ρομπότ που εξερευνά εδώ και οκτώ χρόνια τον Άρη έχει προσφέρει πολλά στη μελέτη του.