Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Οι πρώτες 250 προσλήψεις στα μεταλλεία Χαλκιδικής

Την πρόσληψη 250 εργατοτεχνιτών από το δήμο Αριστοτέλη με χρονικό ορίζοντα το επόμενο τρίμηνο ανακοίνωσε η Ελληνικός Χρυσός, καθώς η εταιρία ξεκινά την υλοποίηση της επένδυσης στη βόρεια Χαλκιδική.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρία η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με τα εξής κατά σειρά κριτήρια:

* Εντοπιότητα, με το 90% του προσωπικού να προέρχεται από το δήμο Αριστοτέλη.

* Εμπειρία σε υπόγειες εργασίες.

* Προσανατολισμός κατά την αίτηση σε υπόγειες εργασίες.

* Ηλικία, με ιδιαίτερη έμφαση στις ηλικίες από 25 – 35 ετών.

* Κοινωνική και οικογενειακή κατάσταση.

Σύμφωνα με την τελευταία αναθεωρημένη πρόβλεψη τα συνολικά αποθέματα χρυσού στην περιοχή είναι της τάξεως των 23,8 εκατ. ουγκιών. Η εταιρία προγραμματίζει να επενδύσει περίπου 300 εκατ. δολάρια για την παραγωγή χρυσού από τα μεταλλεία των Σκουριών και 165 εκατ. δολάρια για τη δραστηριότητα στην Ολυμπιάδα.

Κατά την κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν πρωτογενώς 1.500 εργαζόμενοι και περίπου 5.000 άτομα δευτερογενώς. Σύμφωνα με την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, η ολοκλήρωση του έργου και η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων θα εισφέρουν στα δημόσια ταμεία από μισθούς, φόρους και προμήθειες 200 με 300 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σημειώνεται ότι τα Μεταλλεία Κασσάνδρας ελέγχονται κατά 95% από τη European Goldfields Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, ενώ το υπόλοιπο 5% κατέχει η Ελλάκτωρ, που μετά τη συμφωνία με το Κατάρ (το Εμιράτο συμφώνησε να συμμετάσχει και να χρηματοδοτήσει την επένδυση) συμμετέχει με 12,2% στη European Goldfields.

Δεν υπάρχουν σχόλια: