Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Στο Καστρί διαβάζουν ανάποδα τις δημοσκοπήσεις και ο Γιώργος κρατάει τη σφραγίδα

Τη δημοσκόπηση της Pulse για το «Ποντίκι» όλοι και παντού τη διάβασαν ως ανατροπή των δεδομένων στην κούρσα της διαδοχής, στην οποία το κεφάλι το πήρε ο Αντρέας Λοβέρδος. Όλοι και παντού, εκτός από το Καστρί.

Στο Καστρί διάβασαν τα νούμερα συνδυαστικά: πρόσθεσαν αυτούς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να κρατήσουν ακόμα το Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (20%) σε αυτούς που δεν θα είχαν αντίρρηση σε ένα μοντέλο δυαρχίας με το Γιώργο πρόεδρο (17%) και έφτασαν στο 37%.

Αυτό το αντιπαρέβαλλαν στο 25% που τάχθηκε υπέρ του Λοβέρδου και χάρηκαν. Δια της αυθυποβολής πείστηκαν ότι τα κουκιά «βγαίνουν» και ότι ο πολύς κόσμο στο ΠΑΣΟΚ θέλει ακόμα Γιώργο. Ύστερα έδωσαν συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο για την εξυπνάδα τους.

Το ένα δεδομένο λοιπόν παραμένει, ο Γιώργος θέλει να μείνει. Το δεύτερο δεδομένο είναι έχει αποφασίσει να αγνοεί τη συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΣΟΚων, που του δείχνει την έξοδο και είναι αποφασισμένος να γαντζωθεί από όπου μπορεί. Το τρίτο δεδομένο είναι, ότι θα προσπαθήσει να χτίσει συμμαχίες, κατά προτίμηση με εκείνους που στα καινούργια συστήματα που θα δημιουργηθούν εκ των πραγμάτων δεν θα έχουν ρόλο. Το τέταρτο και πιο σημαντικό, ότι θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο.

Όλοι περιμένουν την επόμενη εβδομάδα ο Γιώργοςνα δρομολογήσει τις διαδικασίες αλλαγής αρχηγού. Δεν είναι όμως ακριβώς αυτό που έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος. Από ότι είχε διαρρεύσει ως τώρα αυτό που θα κάνει, ως παραχώρηση στην εσωκομματική πίεση είναι να ανοίξει διάλογο για το μέλλον του κινήματος.

Πιθανόν μάλιστα, όπως επιμένουν κάποιες πληροφορίες να θελήσει να προχωρήσει και σε αντικατάσταση οργάνων με σκοπό να προσεταιριστεί κάποια στελέχη ειδικού βάρους. Ίδωμεν. Σε κάθε περίπτωση, θα θελήσει να μείνει, θέτοντας τους δελφίνους προ του διλλήματος, να γίνουν όλοι μαλλιά-κουβάρια και να τινάξουν στον αέρα την κυβέρνηση Παπαδήμου ή να περιμένουν.

Το δεύτερο μάλλον θα είναι μάταιο, ο Γιώργος δύσκολα θα παραδώσει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και όσο είναι αρχηγός, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να του την πάρουν. Να θυμηθούμε απλά, ότι ο Σοφοκλής Βενιζέλος κράτησε τη σφραγίδα του κόμματος των Φιλελευθέρων, του πιο ιστορικού κόμματος στην ελληνική πολιτική ιστορία ως το θάνατό του και σήμερα αυτή είναι στα χέρια του Νικήτα…

Θέμης Δαγκλής

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: