Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν την είδηση για τον μεγαλοπρεπή τάφο της Αμφίπολης

Ο μεγαλοπρεπής αρχαίος τάφος ο οποίος έχει βρεθεί στην Αμφίπολη Σερρών και εικάζεται ότι ίσως είναι η τελευταία κατοικία του Αλεξάνδρου και της Ρωξάνης, άρχισε να απασχολεί έντονα τις ανταποκρίσεις των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων. Το Associated Press, το οποίο συμμερίζεται την άποψη του υπουργείου Πολιτισμού αναναφέρει ότι το συγκεκριμένο αρχαιολογικό εύρημα είναι «αξιόλογο», αν και προειδοποιεί και αυτό με τη σειρά του, ότι ενδεχομένως να μην είναι ο τάφος του μεγάλου Μακεδόνα βασιλιά.

Σε άρθρο του με τίτλο «Αρχαίος Τάφος στην Ελλάδα τροφοδοτεί πολλές συζητήσεις», το Associated Press αναφέρεται στον αρχαίο τάφο μήκους 498 μέτρων ο οποίος βρέθηκε στην Αμφίπολη Σερρών και είναι υπό ανασκαφή, ενώ παράλληλα αναφέρονται στο ενδεχόμενο να είναι η τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και της γυναίκας του Ρωξάνης και του νεαρού διαδόχου του. «Οι ελληνικές ιστοσελίδες, είναι ενθουσιώδεις από το γεγονός ότι μπορεί να βρέθηκε ο τάφος του βασιλιά- πολεμιστή Μεγάλου Αλεξάνδρου του 4ου αιώνα π.Χ, τον οποίον ψάχνουν για αρκετά χρόνια και θεωρούταν ότι βρίσκεται στην Αίγυπτο.

Θεσσαλονίκη: Δύο τραυματίες από εκρήξεις σε εργοστάσιο στο Καλοχώρι

Τουλάχιστον δύο εκρήξεις σημειώθηκαν, στις 9.30 το πρωί, σε εργοστάσιο επεξεργασίας ξυλείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Οι εκρήξεις, που έγιναν αισθητές σε μεγάλη ακτίνα της περιοχής, σημειώθηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε δεξαμενές υγραερίου.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, από το σημείο παρελήφθησαν δύο τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης.

Από τις εκρήξεις προκλήθηκε φωτιά και στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής.