Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η υποδοχή του Ηγουμένου Εφραίμ στο Βατοπαίδι (ΦΩΤΟ)

Με δάκρυα στα μάτια και αναμμένες λαμπάδες οι πατέρες της Ιεράς Μονής Βατοπαίδιου, υποδέχθηκαν πριν από λίγο τον Πνευματικό τους πατέρα και Ηγούμενο Γέροντα Εφραίμ.

Ο Ηγούμενος έγινε δεκτός από την αδελφότητα, καθώς και από εκατοντάδες προσκυνητές.

Οι προσκυνητές έτρεχαν να πάρουν την ευλογία του γέροντα, ο οποίος φανερά συγκινημένος τους ευλογούσε.

Στην είσοδο της Μονής τελέστηκε η επίσημη η υποδοχή του Ηγούμενου, στον οποίο ο γέρων Γερμανός του παρέδωσε τον σταυρό ευλογίας και την πατερίτσα.

Ο Υπ. Δήμαρχος του ΛΑ.Ο.Σ. στην Θεσσαλονίκη προσχώρησε στη Ν.Δ..!

ΜΑΖΙ ΤΟΥ και Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΘΩΜΑΣ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΛΑΟΣ...

Η επερχόμενη εκλογική συντριβή του ΛΑΟΣ φαίνεται ότι δεν έχει...πάτο...!!!
Ο υπ. Δήμαρχος του ΛΑΟΣ στην Θεσσαλονίκη Μάκης Στεργίου στον οποίον είχε πολλά επενδύσει ο Καρατζαφέρης, αποχώρησε και αυτός από το ΛΑΟΣ,

και σύμφωνα με πληροφορίες μας οδεύει πρός Σαμαρά, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Προέδρου της Ν.Δ. και ενισχύοντάς τον, στη εκλογική αναμέτρηση.

Επίσης ο Δικηγόρος Θωμάς Ακριβόπουλος από τα ιδρυτικά στελέχη του ΛΑΟΣ και από τούς πρώτους πού συμμετείχαν στην 1η Κ.Ε. καί Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος με τον Στεργίου απέστειλε επιστολή--καταπέλτη στον Καρατζαφέρη με την αποχωρησή του...

Τριγυρνώντας στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης

Photo: Anaximandros (Flickr)
του Γιώργου Κόκουβα

Θεσσαλονίκη χωρίς την Άνω Πόλη είναι σαν σπίτι χωρίς μπαλκόνι. Αλλά, για να είμαστε πιο ακριβείς, η περιοχή που εκτείνεται γύρω από τα Κάστρα της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε να ονομάζεται Άλλη Πόλη. Γιατί είναι. Θα το διαπιστώσετε αν δείτε την αεροφωτογραφία της πόλης: Από το λιμάνι ως ένα σημείο κυριαρχεί το μπετόν της πολυκατοικίας, ενώ στα Κάστρα το τοπίο αλλάζει, και κυριαρχούν τα παλιά καλά κεραμίδια.

Θα το διαπιστώσετε επίσης αν ανοίξετε έναν χάρτη της Θεσσαλονίκης και παρατηρήσετε την ρυμοτομία των δρόμων κάτω από την οδό Κασσάνδρου και πάνω από αυτή – η κεντρική Θεσσαλονίκη μοιάζει με αυστηρό κλασικό σταυρόλεξο, ενώ η Άνω Πόλη με εκείνο το παιχνίδι-λαβύρινθο που σου ζητά να μαυρίσεις τα κομμάτια με τις κουκίδες για να εμφανιστεί ένα σχέδιο.

Εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου

Η Γραμματεία Οργανωτικού και ο Τομέας Κυπριακού Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνουν, την Κυριακή 1η Απριλίου, εκδήλωση τιμής και μνήμης για την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα Κήπου της Ρηγίλλης 18.

Θέμα: «Ο Απελευθερωτικός Αγώνας της ΕΟΚΑ 1955- 1959 και οι διαμορφωθείσες μέχρι σήμερα εξελίξεις».

Ομιλητές θα είναι:

Κινηματογραφική βραδιά στην Αρναία

H ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΡΝΑΙΑΣ

σας προσκαλεί

σε μια πρωτότυπη ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ το Σάββατο 07 Απριλίου 2012 και ώρα 19.30 στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΝΑΙΑΣ.

Θα προβληθούν 1. Το Ντοκυμαντέρ SATSANG 2. Η ταινία μηκρού μήκους ROSMARINUS OFFICINALIS και 3. Τα ΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, για την χαμένη τέχνη της τυπογραφίας.

Τις ταινίες , που είναι βραβευμένες στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ, θα προλογίσουν οι σκηνοθέτες τους Ανδρέας Σιαδήμας και Γιάννης Αγγελάκης.

Έκθεση-κόλαφος της Κομισιόν: Αύξηση 25% στους άστεγους

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση της απασχόλησης στην Ελλάδα, η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι ότι οι άστεγοι αυξήθηκαν κατά 25% τη διετία 2009-2011.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, αποτέλεσμα της μεγάλης ύφεσης στην Ελλάδα, η οποία το 2011 έφτασε το 6,8% και το 2012 αναμένεται να είναι 4,7% είναι η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 15% συνολικά από την αρχή της κρίσης.

Τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2011, χάθηκαν 370.000 θέσεις εργασίας, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στη μείωση των μισθών κατά 22% γενικά και κατά 32% για τους νέους.

Η Ιερισσός έζησε μια νύχτα κόλασης

του Θοδωρή Δούκα
Βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει η Ιερισσός και το πρώτο φως της ημέρας ανέδειξε το μέγεθος των χθεσινοβραδινών αναταραχών και επεισοδίων. Αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα, κάδοι απορριμμάτων κατεστραμμένοι, υπολείμματα φωτιάς και στάχτες…

Η απογευματινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αριστοτέλη έληξε άδοξα και κατέληξε με την Ιερισσό να μετρά τις πληγές της. Η παράταξη του Μιχάλη Βλαχόπουλου ζήτησε την παραίτηση του αντιδημάρχου Βασίλη Μοσχόπουλου, γιατί στα γεγονότα των Σκουριών εμφανιζόταν «ως εκπρόσωπος της εταιρείας και των εργαζομένων και όχι ως αντιδήμαρχος».

Ο δήμαρχος Χρήστος Πάχτας κάλυψε τον αντιδήμαρχό του και είπε στη συνεδρίαση ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ο κ.Μοσχόπουλος και ότι τον έστειλε ο ίδιος για να παρέμβει στις Σκουριές εκ μέρους του δήμου.

Το περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων για πρώτη φορά σε... απαρτία!

Στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων είναι αφιερωμένη η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για το 2012. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί το σύνολο σχεδόν των αρχαιοτήτων, οι οποίες ανελκύσθηκαν, κατά τα έτη 1900-1901 και 1976, από το περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, νοτίως της Πελοποννήσου.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, την Ομάδα Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ) και θα διαρκέσει από 6 Απριλίου 2012 έως 28 Απριλίου 2013.

Το ναυάγιο χρονολογείται στο 60-50 π.Χ. περίπου, ενώ το φορτίο του χρονολογείται από τον 4ο έως και τον 1ο αιώνα π.Χ. Η μελέτη του φορτίου θα προσθέσει μια σημαντική μαρτυρία για το θαλάσσιο εμπόριο και τη διακίνηση έργων ελληνικής τέχνης στο τέλος της ελληνιστικής εποχής και της δημοκρατικής περιόδου της Ρώμης.

Υπό τους ήχους της Κομμουνιστικής Διεθνούς κηδεύτηκε ο Γ. Μπανιάς

Δεκάδες φίλοι και συναγωνιστές του είπαν το «τελευταίο αντίο» στο ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς

«Ημουν Κομμουνιστής» έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα

Τραγουδώντας την Κομμουνιστική Διεθνή, με συνοδεία βιολιού, είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου το τελευταίο «αντίο» στον ιστορικό ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς, Γιάννη Μπανιά, εκατοντάδες φίλοι και συναγωνιστές του στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Στην πολιτική κηδεία του Γιάννη Μπανιά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 73 του χρόνια την περασμένη Πέμπτη, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κ. Στεφανόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Απ. Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,

1400 χρόνια πριν τον Κολόμβο οι Έλληνες στην Αμερική !

Αφιερωμένη στην παγκόσμια κίνηση στήριξης της Ελλάδας «Είμαστε όλοι Έλληνες», είναι η νέα έρευνα του ερευνητή αιγαιακών γραφών δρ. Μηνά Τσικριτσή, η οποία αποδεικνύει με τη χρήση των νέων τεχνολογιών ότι οι προϊστορικοί Έλληνες είχαν επισκεφτεί τη Βόρεια Αμερική πολύ πιο πριν την ανακαλύψει ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Η έρευνα του κ. Τσικριτσή βασίστηκε στο κείμενο του Πλουτάρχου «Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης», όπου στις παραγράφους 941Α-942, περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο η οποία βρίσκονταν «δυτικά των τριών νησιών και βορειοδυτικά της Βρετανίας».

Ο ερευνητής εντόπισε και απέδειξε μέσα από προγράμματα με Η/Υ την αποκατάσταση μιας λησμονημένης ιστορικής πραγματικότητας,

Σοβαρά επεισόδια για τα μεταλλεία χρυσού στην Ιερισσό

Συγκρούσεις με μολότωφ, δακρυγόνα και πετροπόλεμο από κατοίκους που αντιδρούν στην επένδυση

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής έξω από το δημαρχείο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική από κατοίκους που αντιδρούν στην επένδυση των μεταλλείων χρυσού στην Ιερισσό. Οι συγκρούσεις κορυφώθηκαν τα ξημερώματα με μολότοφ, δακρυγόνα και πετροπόλεμο.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας δήλωσε ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης των μεταλλείων χρυσού, παρά τις αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το δημαρχείο και όσο ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από κατοίκους που αντιδρούν στην επένδυση μεταλλείων χρυσού.