Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Bίντεο-Δηλώσεις Μαρκόπουλου-Κεδίκογλου

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Μαρκόπουλος, καταγγέλλει το νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού,Ιωάννη Καράκωστα, ότι ''ήταν και νομικός σύμβουλος της Siemens''. Άμεση ήταν η απάντη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος έκανε λόγο για απίστευτη αθλιότητα.

Δείτε τα video:

Δήλωση του Κώστα Μαρκόπουλου, για τον νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κώστας Μαρκόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα αναδεικνύεται από το νομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού ο οποίος με βάση τον ιστότοπό του φαίνεται ότι είναι και νομικός σύμβουλος  της Siemens.

Δηλαδή ο κ. Καράκωστας ήταν και νομικός σύμβουλος της Siemens στις προμήθειες με τις μίζες εναντίον του ελληνικού δημοσίου».

Πηγή: Ανεξάρτητοι Έλληνες

Όταν η Δούρου συνάντησε τον... Τσάβεζ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο εξωτικό Καράκας με αφορμή το Φόρουμ του Σαο Πάολο για την παγκόσμια αριστερά και επέστρεψε σήμερα.

Το Καράκας μετατράπηκε στην πρωτεύουσα της παγκόσμιας αριστεράς, με την συμμετοχή πάνω από 600 αντιπροσώπων, από 50 χώρες εξού και το ταξίδι της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων της κυρίας Δούρου ξεχώρισαν οι συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βολιβαριανής δημοκρατίας της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβεζ Φρίας.

Eλληνική γλώσσα: «νικήτρα του θανάτου»

«…όλα γίνονται στην Ελλάδα σα να μας κινεί ένα θανάσιμο μίσος για τη
λαλιά μας. Το κακό είναι τόσο μεγάλο, που μόνο σαν φαινόμενο ομαδικής ψυχοπάθειας θα μπορούσε κανείς να το εξηγήσει».

Γ. Σεφέρης

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός

Δάσκαλος, Κιλκίς

Είναι του Κωστή Παλαμά η φράση: «νικήτρα του θανάτου» η γλώσσα. Ωραιότατη, μοσχοβολά σαν τους στίχους των δημοτικών μας τραγουδιών. «Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να (την) φάνε και δεν μπορούνε· τρώνε… και μένει μαγιά». Η φωτιστική και αλιστική της ιδιότητα λάμπει εις τους αιώνας.

«Όπου γλώσσα πατρίς», έλεγε και ο Ελύτης. Μεγάλη κουβέντα κι αυτή. Είναι καταφύγιο ή γλώσσα μας.

Να ξεχάσει το Νικολόπουλο θέλει η κυβέρνηση

Θέλουμε μαχητές και όχι λιποτάκτες το μήνυμα του Μαξίμου

Ραβανός Αρης

«Τα δύσκολα είναι μπροστά. Είμαστε σε πόλεμο και χρειάζονται μαχητές και όχι…λιποτάκτες. Οι λαϊκιστές ας καθίσουν στην άκρη». Με αυτή τη βαριά έκφραση κεντρικό κυβερνητικό στέλεχος έδινε το στίγμα της επόμενης ημέρας από την παραίτηση του κ. Ν. Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας.

Παράλληλα κυρίαρχη είναι η άποψη εντός του υπουργικού συμβουλίου, ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίζει συχνά κρίσεις, που αποσυντονίζουν το κυβερνητικό σχήμα και στέλνουν λάθος μηνύματα, τόσο εντός, όσο και εκτός χώρας.

Διαψεύδει ο Γ. Παπανδρέου ότι είχε νέο ατύχημα με το ποδήλατο

Με ανακοίνωση από το πολιτικό του γραφείο, ο πρώην πρωθυπουργός Γιωργος Παπανδρέου διέψευσε πως είχε ατύχημα με το ποδήλατο του και χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ πρόκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς και να κάνει ακτινογραφία.

Ο πρώην πρόεδρος του μετέβει το Σάββατο στο ΚΑΤ προκειμένου να υποβληθεί σε ένα καθιερωμένο ιατρικό έλεγχο στη φτέρνα, εξαιτίας του τραύματος που είχε από παλιότερο ατύχημα με το ποδήλατο.

Στην ανακοίνωση μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου διαψεύδει και τα όποια σενάρια δημοσιεύονται αναφορικά με το πολιτικό του μέλλον.

Η ανακοίνωση του γραφείου του κ.Παπανδρέου:

Τιμήθηκε η μνήμη της Δόμνας Σαμίου στο Ηρώδειο

Άποψη του Ηρωδείου το βράδυ της Κυριακής λίγο πριν ξεκινήσει η συναυλία. Χαρακτηριστική εικόνα του γεμάτου άνω διαζώματος σε σχέση με το μισοάδειο κάτω ( Πηγή: Χάρης Ακριβιάδης)

Περισσότερος ήταν ο κόσμος στο άνω παρά στο κάτω διάζωμα λόγω τιμής

Είχε ενθουσιασμό, δεν βρήκε, όμως, το Ηρώδειο γεμάτο η συναυλία στη μνήμη της Δόμνας Σαμίου (1928 – 2012) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με τον τίτλο «Έχε γεια, πάντα γεια».

Το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο γέμισε περίπου κατά τα ¾ τη βραδιά της συναυλίας, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το γεγονός ότι οι θέσεις του άνω διαζώματος ήταν γεμάτες σε αντίθεση με το κάτω διάζωμα - προφανώς λόγω διαφοράς τιμής στα δύο εισιτήρια.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται με την παραίτηση του Νικολοπουλου

Με αφορμή την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος τύπου των ανεξάρτητων Ελλήνων ,Χρήστος Ζώης βάλει κατά της συγκυβέρνησης των τριών, με αφορμή την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας, λέγοντας ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα "ήταν ένα προεκλογικό παραμύθι "  και το κόμμα του είχε προειδοποιήσει τους Έλληνες προεκλογικά για αυτά που έρχονται .

Ολοκληρή η ανακοίνωση του Χρήστου Ζώη έχει ως εξής:  

Σήμερα συνέβη το αδιανόητο. Υπουργός της κυβέρνησης ψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της και αμέσως μετά παραιτείται ισχυριζόμενος την αδυναμία του να υπηρετήσει άλλα από αυτά που διακήρυττε ως τομεάρχης υπουργείου Εργασίας.

Σαντορίνη: Το Ακρωτήρι άνοιξε αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Ο οικισμός του Ακρωτηρίου Θήρας κάτω από το νέο στέγαστρο

Η εικόνα που βλέπει ο επισκέπτης είναι ταπεινωτική, λέει ο καθηγητής Χ.Ντούμας

Θερμού Μαρία

Περιορισμένο ωράριο λειτουργίας, ανεπαρκής αριθμός φυλακτικού προσωπικού, απουσία υπομνηματισμού των μνημείων με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να μην ξέρουν τι βλέπουν, ακόμη και έλλειψη ενός στοιχειώδους κυλικείου έστω για νερό.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, όπως καταγγέλλει ο καθηγητής κ. Χρίστος Ντούμας, επιστημονικός διευθυντής των ανασκαφών του Ακρωτηρίου.

Ενημερωτική εξόρμηση για τον HIV/AIDS

κλικ για μεγέθυνση

Δείτε το πρόγραμμα:

1ο Ανταλλακτικό παζάρι Στανού Χαλκιδικής


Πολιτιστικός Σύλλογος Στανού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο υπερκαταναλωτισμός των τελευταίων ετών με αποτέλεσμα την κατασπατάληση των πόρων του πλανήτη και την υποβάθμισή του σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση μάς αναγκάζουν  να αναθεωρήσουμε τον τρόπο ζωής που είχαμε υιοθετήσει μέχρι τώρα.

Συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα,  αμφισβητώντας τα καταναλωτικά -αναπτυξιακά πρότυπα της κοινωνίας,  αναλαμβάνουν δράσεις με απώτερο στόχο την αλληλεγγύη και την προώθηση οικολογικής και οικονομικής συνείδησης. Μία από τις πιο διαδομένες δράσεις είναι τα χαριστικά – ανταλλακτικά παζάρια.

Ο Ζαχόπουλος κηρύττει τώρα την αθωότητα του Θέμου Αναστασιάδη

Νέα τροπή έλαβε η εκδίκαση της υπόθεσης απόπειρας εκβίασης του Χρήστου Ζαχόπουλου μετά την δήλωση παραίτησης του από Πολιτική Αγωγή ως προς τον εκδότη της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" Θέμο Αναστασιάδη και το δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος με γραπτή δήλωσή του τη Δευτέρα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου αποσύρθηκε από πολιτική αγωγή για τους δύο δημοσιογράφους παραμένοντας πολιτικώς ενάγων για τους άλλους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση , Εύη Τσέκου και Χρήστο Νικολουτσόπουλο.

Στην δήλωση παραίτησης από πολιτική Αγωγή ο κ. Ζαχόπουλος φαίνεται να θεωρεί ότι ο εκδότης,