Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Εντοπίστηκε «ιστός» σκοτεινής ύλης

H ερευνητική ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα αυτή την εικόνα που δείχνει τα δύο γαλαξιακά σμήνη να ενώνονται με κοσμικά νήματα τα οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες αποτελούνται κατά βάση από σκοτεινή ύλη

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν σαφείς ενδείξεις της παρουσίας της

Θοδωρής Λαΐνας

Μια εντυπωσιακή και άκρως σημαντική κοσμολογική ανακάλυψη πραγματοποίησε διεθνής ομάδα επιστημόνων η οποία όμως ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την ανακάλυψη του μποζονίου Χιγκς και βρέθηκε όπως είναι επόμενο σε δεύτερο πλάνο. Οι ερευνητές εντόπισαν ένα «νήμα» της μυστηριώδους σκοτεινής ύλης.

Εκθεση ζωγραφικής του Νίκου Κόκκαλη


Νεκρή σε τροχαίο η 23χρονη πρωταθλήτρια ποδηλασίας Αγγελική Κουτσονικολή!

Η 23χρονη Αγγελική Κουτσονικολή, μέλος της εθνικής ομάδας ποδηλασίας έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα, βυθίζοντας στο πένθος τον ελληνικό αθλητισμό.

Η αθλήτρια επέστρεφε οδικώς στην Αθήνα, μαζί με τον αδελφό και τον πατέρα της, όμως η Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στάθηκε μοιραί για την 23χρονη.

Οι δύο άνδρες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, χωρίς να αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

H Αγγελική Κουτσονικολή γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1989.

Ενα κιτρινισμένο χειρόγραφο αποκαλύπτει τα τελευταία χρόνια του Βυζαντίου

Ένα ξεχασμένο «κιτρινισμένο» χειρόγραφο βρέθηκε καταχωνιασμένο στο αρχείο του Παλατιού του Τόπκαπι με τον κωδικό CI3, έκρυβε ιστορικά γεγονότα για τα τελευταία χρόνια του Βυζαντίου.

Σε αυτό ο εξέχων Ιμβριώτης γαιοκτήμονας Κριτόβουλος, κατέγραψε τα όσα συνέβησαν τα δύο τελευταία χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δίνοντας σημαντικές πληροφορίες για την κατάκτηση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, βασιζόμενος στα προσωπικά του βιώματα αλλά και σε αφηγήσεις συγχρόνων του.

Δεν περιορίστηκε, όμως, μόνο σ' αυτά, αλλά συνέχισε να καταγράφει και τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τα πρώτα 17 χρόνια μετά την Άλωση, βασιζόμενος σε πληροφορίες που είχε λόγω της προσωπικής του σχέσης τόσο με τον Πατριάρχη Γεννάδιο όσο και με το νεαρό τότε Σουλτάνο Μώαμεθ τον Πορθητή.

Αποκαλεί "Ιστανμπούλ" την Κωνσταντινούπολη η Όλγα Κεφαλογιάννη;

Ρεσιτάλ τουρκολαγνείας από την υπουργό της "πατριωτικής" ΝΔ; Με την τουρκάλα ανταποκρίτρια της Hürriyet Daily News Barçın Yinanç  και στο βάθος η Βουλή σε μια συνέντευξη που αφήνει πολλά ερωτηματικά περί ραγιαδισμού...και υποτέλειας. Η νέα Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη , εκθειάζει το σύγχρονο τουρκικό κράτος και...καλεί τους Τούρκους να επισκεφθούν τη χώρα μας!

Μάλιστα, υπόσχεται "να απλοποιήσει τις διαδικασίες για την έκδοση βίζας", ενώ χαρακτηρίζει "λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας" την κατασκευή Μαρίνας στη Λέσβο από ελληνοτουρκική κοινοπραξία!
Δηλώνει πως "ακολουθεί τα χνάρια του Ελευθέριου Βενιζέλου" (!!!) και αποκαλύπτει πως επισκέφθηκε πολλές φορές την "Ιστανμπούλ"!!!

Ο Σαμαράς βάζει λουκέτο στο εστιατόριο του Μαξίμου

Κλείνει το εστιατόριο του Μεγάρου Μαξίμου μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Διαβάστε πόσο κόστιζε ετησίως η λειτουργία του

Μετά την κατάργηση όλων των αμοιβόμενων Επιτροπών και Ειδικών Γραμματειών που έχουν συσταθεί στα υπουργεία, ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φαίνεται πως οι περικοπές χτύπησαν και τη πόρτα του Μεγάρου, καθώς ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κλείσει το εστιατόριο.

Το εστιατόριο λειτουργούσε εδώ και χρόνια μέσω επιδοτήσεως,

Σαμαράς προς Τρόικα: Δεν βγαίνει το πρόγραμμα, θέλει αλλαγές

Πρώτη συνάντηση του ως πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των πιστωτών

Άρης Ραβανός

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά στη δημοσιονομική προσαρμογή, σεβόμενη και εφαρμόζοντας τα όσα έχουν συμφωνηθεί, τόνισε στους εκπροσώπους της τρόικας ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς.

Στην ωριαία συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια πρώτη αναγνωριστική συζήτηση, ο κ. Σαμαράς είχε την ευκαιρία να επισημάνει, αυτή τη φορά ως Πρωθυπουργός στους εκπροσώπους των πιστωτών, αυτό που έλεγε μονότονα και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και χρειάζονται αλλαγές.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Ημερίδα "ΕΣΠΑ - ΠΕΠ: Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων"

Πολύγυρος, 5 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ, συνδιοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 και ώρα 20.00 στο κλειστό θέατρο των Νέων Μουδανιών, επί της οδού Γεωργίου Παπανδρέου 12, όπου θα παρουσιαστεί το νέο επιδοτούμενο αναπτυξιακό πρόγραμμα

«ΕΣΠΑ – ΠΕΠ : ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»

Στην ημερίδα θα αναλυθούν από στελέχη της εταιρίας συμβούλων,

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Επίσκεψη των καθηγητών της Ελβετικής αντιπροσωπείας

Πολύγυρος, 5 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής επισκέφτηκαν την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012, καθηγητές από το Επαγγελματικό Λύκειο της Ζυρίχης της Ελβετίας “Baugewerbliche Berufsschule Zürich”  όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του κο Γκιλή Γεώργιο.

 Η αντιπροσωπεία που συνοδεύονταν από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Μουδανιών κο Ξενοφών Δημητριάδη και από άλλους καθηγητές του ΕΠΑΛ, αποτελούνταν από τους κ.κ. Arnold Bachmann,  Urs Meyer, Martin Steinmann, Bernhard Stierli και την κυρία Priscilla Otazo.

Η επίσκεψη των καθηγητών της Ελβετικής αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκπαιδευτικών επαφών με το ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών και προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο σχολείων.

Εισιτήρια ΟΓΑ για την πρώτη παράσταση του Φεστιβάλ Πολυγύρου - Τι ισχύει

Από τους οργανωτές του Φεστιβάλ Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι οι δικαιούχοι του ΟΓΑ, παρότι ο ΟΓΑ δεν έχει ανοίξει ακόμη το πρόγραμμα διανομής εισιτηρίων για τη θεατρική παράσταση της Παρασκευής 6 Ιουλίου 2012, «Τι βουλή θα παραδώσεις μωρή», μπορούν να προμηθεύονται μειωμένο εισιτήριο των 12 € είτε από το σημείο προπώλησης (Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, ισόγειο δημαρχείου) είτε στην είσοδο του θεάτρου με απλή επίδειξη του βιβλιαρίου τους.

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 50
63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

ΠΛΗΡ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ
ΤΗΛ.: 23710 21420
ΦΑΞ: 2371350783
ΚΙΝ.: 6977 007729
www.polygyros.gr
e-mail: info@poligiros.gr

Αναγνωρίστηκαν 28 κουκουλοφόροι που ρήμαξαν την Αθήνα

22 Έλληνες, πέντε Αλβανοί και μία Ουκρανή

Νέο, ισχυρό χτύπημα της αστυνομίας στους κουκουλοφόρους - μπαχαλάκηδες που κατά την διάρκεια των επεισοδίων του Φεβρουαρίου πυρπόλησαν και λεηλάτησαν δεκάδες καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Εις βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για μεγάλο αριθμό σοβαρών αδικημάτων....

Ταυτοποιήθηκαν είκοσι οχτώ (28) άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, βανδαλισμούς, φθορές, λεηλασίες και συναφή αδικήματα στο κέντρο της Αθήνας την 12.02.2012

Χρυσή Αυγή: Ανεπιθύμητη η τρόικα (Video)

Δεν είναι καλοδεχούμενη η τρόικα. Δεν είναι οι τρεις μάγοι με τα δώρα. Αντίθετα είναι αυτοί που φέρνουν φτώχεια, δυστυχία κι εξαθλίωση. Τους θεωρούμε ανεπιθύμητους όπως κι ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός και δεν θέλουμε καμμία συνάντηση μαζί τους.

Το Ελληνικό Έθνος δεν έχυσε το αίμα του για να κυβερνάται από επιτρόπους και μάλιστα Γερμανικής προέλευσης.

Δήλωση Βουλευτή Επικρατείας Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά

Με την κλεμμένη Καρυάτιδα αντιδρούν οι Έλληνες στις «απελάσεις» του Κάμερον

Με σκληρές ανακοινώσεις αλλά και χιούμορ απάντησαν οι Έλληνες στις προκλητικές δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού για επικείμενες απελάσεις Ελλήνων. Από τη μια κυβέρνηση και πολιτικοί εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους, από την άλλη οι έλληνες χρήστες του Internet κυκλοφόρησαν φωτογραφία της Καρυάτιδας που ζητά να απελαθεί απο τη Βρετανία...

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα του euobserver.com όπου ο Ντέιβιντ Κάμερον εμφανιζόταν να μιλάει για το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορά της η Βρετανία στους Ελληνες και να προχωρήσει σε απελάσεις.

Στις προκλητικές δηλώσεις του κ. Κάμερον απάντησε η πολιτική ηγεσία, το υπουργείο Εξωτερικών, το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γ. Χατζημαρκάκης, που είπε σκωπτικά οτι πριν κλείσει η Βρετανία τα σύνορά της στους Έλληνες, «φαντάζομαι πως θα φροντίσει να απαλλαγεί έγκαιρα από κάθετι ελληνικό, επιστρέφοντας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα».

Ξεκινά αύριο το κεντρικό πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Πολυγύρου

Ξεκινά αύριο, Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012, το κεντρικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Πολυγύρου, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, με την θεατρική παράσταση «Τι βουλή θα παραδώσεις μωρή;» σε κείμενα των Α. Παναγιωτοπούλου, Α. Καλλίτση και Μ. Θεοχάρη.

Θεατρική παράσταση με τους Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Ρώπα, Αντώνη Καφετζόπουλο, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Γιώργο Γαλίτη. Δηλώνουν αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να κινητοποιήσουν, σε πανελλαδικό επίπεδο, όλους τους Έλληνες με γέλια, γέλια, γέλια, μπρίο και τρελό κέφι!!! Συμμετέχουν η Άννα Μονογιού, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, ο Γιώργος Τσούρμας, η Κατερίνα Δημάδη.

Ο Δημαράς αποχώρησε από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη (Βίντεο)

Τα αίματα «άναψαν» σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 με έντονη λογομαχία ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τον Γιάννη Δημαρά με αποτελέσμα ο τελευταίος να αποχωρήσει έξαλλος από την εκπομπή.

Όλα άρχισαν όταν ο Γιώργος Παπαδάκης μίλησε εκ νέου για τον πρώην βουλευτή κ. Δελημήτσου, ο οποίος για τέσσερα χρόνια θητείας στη Βουλή, παίρνει 1,400 ευρώ σύνταξη και ταυτόχρονα διεκδικεί αναδρομικά.

Ο Γιάννης Δημαράς υποστήριξε, τότε, πως ο νόμος του 1990 δεν ισχύει πλέον, κάτι που ο παρουσιαστής αρνούνταν να δεχθεί.

"Το ελαιόλαδο και η φέτα θα σώσουν την Ελλάδα" γράφουν οι New York Times

Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που κάποιος είπε κάτι θετικό για την ελληνική οικονομία, αναφέρουν οι New York Times σε χθεσινό τους δημοσίευμα και προσθέτουν: "H χώρα διαθέτει δύο «άσσους» στο μανίκι της, την φέτα και το ελαιόλαδο."

Παρόλα αυτά, η εφημερίδα αναφέρει ότι, αν και τα δύο ελληνικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή,  η Ελλάδα κατέχει μόνο το 28% της παγκόσμιας αγοράς όσον αφορά την φέτα και το 4% του μεριδίου της διεθνούς βιομηχανίας ελαιολάδου.

Επισημαίνει μάλιστα πως αν και η φέτα θεωρείται προστατευμένο προϊόν από την ΕΕ, εν τούτοις υπάρχουν ξένες εταιρείες σε διάφορες χώρες που παραβιάζουν τον κανονισμό αυτό και κατασκευάζουν δική τους φέτα.

Θύμα κλοπής ο Χρήστος Σταϊκούρας

Τουλάχιστον περίεργη η διάρρηξη αυτή, στο γραφείο του Σταϊκούρα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Τέταρτο κρούσμα κλοπής εγγράφων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αυτή την φορά με «θύμα» τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προ ημερών άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του καθώς και άλλα δυο γραφεία του κτηρίου του Γενικού Λογιστηρίου επί της οδού Πανεπιστημίου και πήραν μεταξύ άλλων, το διπλωματικό του διαβατήριο, καθώς και φακέλους με έγγραφα τα οποία είχε μεταφέρει στο υπουργείο από το πολιτικό του γραφείο που διατηρούσε ως βουλευτής.

Η επιστροφή Σαμαρά στο Μαξίμου

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Δύο εβδομάδες πέρασαν από την ημέρα που ο πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο δεξί του μάτι και σήμερα επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου. Χθες το βράδυ ο θεράπων ιατρός του, Παναγιώτης Θεοδοσιάδης, τον επισκέφθηκε στο σπίτι του στην Κηφισιά, προκειμένου να ελέγξει την μετεγχειρητική πορεία της υγείας του. Όλα εξελίσσονται ομαλά και ο Αντώνης Σαμαράς σταδιακά θα επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του.

Στις 10:00 ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο προεδρικό Μέγαρο για να παραστεί στην ορκωμοσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υφυπουργού Επικρατείας – κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου αλλά και του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα απόδημου ελληνισμού, Κώστα Τσιάρα.

Παραβίασαν τους όρους αποφυλάκισης και καταζητούνται Μαζιώτης και Ρούπα

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις ελληνικές αρχές η εξαφάνιση τις τελευταίες έξι ημέρες του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Παναγιώτας Ρούπα, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στη δίκη που διεξάγεται τους τελευταίους μήνες στο Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της πολυετούς δράσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν έχουν εμφανιστεί στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου –η δεύτερη χθες (Τρίτη), ενώ δεν έδωσαν και το παρόν την 1η Ιουλίου στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, ως όφειλαν βάσει των περιοριστικών όρων που τους επιβλήθηκαν μετά την αποφυλάκισή τους.