Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ανακαλύφθηκε νέος τύπος αστεριών

Οι μετρήσεις, που έγιναν με το σχετικά μικρό τηλεσκόπιο 1.2 μέτρων του παρατηρητηρίου, βασίζονται σε μετρήσεις φωτεινότητας περίπου τριών χιλιάδων αστεριών στη συστάδα NGC-3766 σε μια περίοδο επτά χρόνων.

 Αστρονόμοι του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου του νότιου ημισφαιρίου (ESO) στο La Silla της Χιλής, ανακάλυψαν ένα  νέο τύπο μεταβλητών αστέρων, καθώς παρατηρούσαν τις μεταβολές στην εκπομπή ακτινοβολίας σε μια ομάδα άστρων που ανήκει σε έναν μεγαλύτερο σχηματισμό αστέρων, στον αστερισμό του Κενταύρου, σε απόσταση 1700 παρσέκ (5500 έτη φωτός) από το ηλιακό μας σύστημα.

Οι παρατηρήσεις αυτές θέτουν σε αμφισβήτηση την υφιστάμενη κατηγοριοποίηση των αστέρων, καθώς αποκαλύπτουν άγνωστες μέχρι σήμερα ιδιότητες για την προέλευση των μεταβολών στους αστέρες αυτούς.

Βουλευτής ΝΔ σε Χρυσή Αυγή: Αν βγω έξω θα σας γ@μ... όλους!

Άλλο ένα χυδαίο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι στη Βουλή με τους βουλευτές για ακόμη μια φορά να δείχνουν εκτός τόπου και χρόνου.

Το περιστατικό εξελίχθηκε στο περιθώριο της συζήτησης της Ολομέλειας για την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη  μετά από σχετική μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους  ο  Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο τελευταίος ζητούσε επίμονα τον λόγο από τον πρόεδρο της Βουλής παρόλο που του είχε τονιστεί ότι δεν τον δικαιούται. Τότε από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος απευθυνόμενος στην ΚΟ της Χρυσής Αυγής φώναξε: «αντε και γαμ… Μας έχετε ζαλίσει τα αρχ…!».

Διαφωνεί ο Χρυσοχοϊδης με ΠΑΣΟΚ για ΕΡΤ


Κίνδυνος ρήγματος στο ΠΑΣΟΚ


Διαχωρίζει την στάση του ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και δεν υπογράφει την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς «Περί μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου», ώστε να ακυρωθεί το κλείσιμο της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν έχει υπογράψει την πρόταση νόμου στην οποία έχουν ήδη βάλει τις υπογραφές τους οι 14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Κατά πληροφορίες τον κ. Χρυσοζοϊδη αναζητούσε από το πρωί και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Αμοιρίδης χωρίς αποτέλεσμα.

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Σαμαράς

Σοβαρές εξελίξεις - Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Σπύρος Γκουτζάνης

Ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή έχει αποφασίσει να ζητήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Με τον τρόπο αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει την άρση του διαφαινόμενου αδιεξόδου που δημιουργήθηκε έπειτα από την άρνηση των κυβερνητικών του εταίρων να στηρίξουν την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να απαντήσει στην πρόταση νόμου που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ώστε να ακυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Ξηρός πάγος ο «γλύπτης» στον Αρη

Οι αυλακώσεις μήκους 2 χλμ που υπάρχουν στον κρατήρα Russell στον Αρη και τις οποίες κατέγραψε ο δορυφόρος MRO είναι προϊόν της πτώσης μεγάλων κομματιών ξηρού πάγου από την κορυφή του

Εσκαβε τις πλαγιές των κρατήρων και των αμμόλοφων στον Κόκκινο Πλανήτη

Θοδωρής Λαΐνας

Νέα μελέτη υποδεικνύει τον ξηρό πάγο (παγωμένο διοξείδιο του άνθρακα) ως υπεύθυνο για τη δημιουργία των εντυπωσιακών αυλακώσεων που υπάρχουν σε ορισμένους αμμόλοφους και κρατήρες στον Αρη.

Το φαινόμενο

Ο στόλος των δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Αρη έχει στείλει τα τελευταία χρόνια φωτογραφίες από κρατήρες και μεγάλους αμμόλοφους οι πλαγιές των οποίων είναι «σκαμμένες» από βαθιές αυλακώσεις

Αυτό είναι το νομοσχέδιο για την ίδρυση της νέας ΕΡΤ

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Στη δημοσιότητα δόθηκε για δημόσια διαβούλευση στις 11 το πρωί από την κυβέρνηση το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το νομοσχέδιο για την νέα ΕΡΤ.

Το πλήρες σχέδιο νόμου περιλαμβάνει 17 άρθρα που αφορούν στον τρόπο, τον σκοπό και τους πόρους της νέας ΕΡΤ και θα εξεταστεί κατά την απογευματινή συνεδρίαση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΚΕΝΕ).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, «συνιστάται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την ελληνική ραδιοφωνία, διαδίκτυο (ίντερνετ) και τηλεόραση που λειτουργεί με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας και  έχει έδρα την Αθήνα.

Βάρκες της Εποχής του Χαλκού στη Βρετανία

Μια λέμβος είναι διακοσμημένη με σταυρούς, οι ειδικοί όμως δεν γνωρίζουν αν το σύμβολο είχε κάποια ιδιαίτερη σημασία

Οκτώ προϊστορικές λέμβοι μπαίνουν στο ψυγείο για να συντηρηθούν

Φαφούτη Λαλίνα

Οκτώ λέμβοι της Εποχής του Χαλκού που βρέθηκαν κοντά στο Πιτερμπόρο της Ανατολικής Αγγλίας μπήκαν σε ειδικό... ψυγείο προκειμένου να συντηρηθούν. Οι λέμβοι, οι οποίες είναι κατασκευασμένες από «μασίφ» κορμούς δέντρων, δεν είναι οι πρώτες αυτής της εποχής που ανασκάπτονται στη Βρετανία. Είναι όμως η πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος αριθμός προϊστορικών σκαφών έρχεται στο φως στο ίδιο σημείο.

Εμπορικός Σύλλογος Νέων Μουδανιών - Ματαίωση της σημερινής εκδήλωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η σημερινή εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών, στο πλαίσιο του Summer Shopping Festival, που θα γινόταν στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία των Ν. Μουδανιών, αναβάλλεται λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Σας περιμένουμε όλους την επόμενη Τετάρτη να διασκεδάσουμε με μουσική και χορο.

Εκ του Συλλόγου

Ένταση έξω από το κτίριο της ΕΡΤ 3

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι έξω από το κτίριο του ραδιοφώνου της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, όταν άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ που περνούσε εκείνη τη στιμή από το σημείο.

Από την επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές στο λεωφορείο. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ συνεχίζεται με τον κόσμο να συρρέει για να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, ενώ υπάρχει μια σχετική αναστάτωση.

Πηγή: NewPost