Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Πρόγραμμα επισκέψεων και ομιλιών του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου


Πολύγυρος 15 Οκτωβρίου 2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ ΥΠ. ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Χαλκιδική ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης ΓΙΩΡΓΟΣ επισκέπτεται όλους τους Δήμους και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως διαμορφώθηκαν από το σχέδιο «Καλλικράτης».

Το πρόγραμμα του κ. Γιώργου για αύριο Σάββατο 16 Οκτωβρίου έχει ως εξής:

Κλειστά τα Τέμπη - Αύριο θα γίνει επιθεώρηση


Κλειστή είναι η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών, μετά το περιστατικό που συνέβη σήμερα, όταν μικρός βράχος έπεσε στο οδόστρωμα, προκαλώντας ατύχημα με διερχόμενο φορτηγό.

Ύστερα από εκτίμηση της κατάστασης και για προληπτικούς λόγους λόγω και της συνεχούς βροχόπτωσης, αποφασίστηκε το κλείσιμο των Τεμπών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η "Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟ" επισημαίνει: «Ύστερα από την αρχική αξιολόγηση του συμβάντος και τα αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, διακόπτεται η κυκλοφορία εντός της κοιλάδας των Τεμπών, μέχρι να ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο διεξοδική επιθεώρηση της περιοχής από ειδικούς γεωλόγους-αλπινιστές».

Η κυκλοφορία επί της εθνικής οδού θα διεξάγεται και πάλι από παρακαμπτήριες οδούς.

Καταφθάνουν για διακοπές στη Ελλάδα οι Χιλιανοί μεταλλωρύχοι


Αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονται στις προσκλήσεις που έχουν γίνει προς τους 33 Χιλιανούς μεταλλωρύχους να επισκεφθούν διάφορες χώρες, ανάμεσα τους και την Ελλάδα. Σύμφωνα με σχετικές αναφορές, την πρόσκληση απηύθυνε η Ελληνική Μεταλλευτική Εταιρεία.

Ορισμένοι μάλιστα απεσταλμένοι ΜΜΕ τονίζουν στις ανταποκρίσεις τους ιδιαίτερα το γεγονός ότι η πρόσκληση από την Ελλάδα αφορά φιλοξενία με πλήρη κάλυψη των εξόδων, σημειώνοντας μάλιστα ότι οι Έλληνες φημίζονται για την φιλοξενία τους.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα: «Είναι μια θαυμάσια πρωτοβουλία, η οποία δείχνει ότι με σωστή διάθεση απέναντι σε τέτοια γεγονότα, η Ελλάδα μπορεί να έχει πολύ καλή προβολή».

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε επίσης ότι «αν συνεργαζόμαστε μπορούν να γίνουν πολλά», σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε να τα κάνει όλα το κράτος.

Αλβανοί από το χωριό Λαζαράτι άνοιξαν πύρ μέσα στην πόλη της Δερβιτσάνης


Αλβανοί από την μεγαλύτερη χασισοφυτεία της Αλβανίας, το χωριό Λαζαράτι, επισκέφτηκαν την κωμόπολη Δερβιτσάνη της Κάτω Δρόπολης και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως με τα όπλα τους σπέρνοντας τον πανικό μέσα στην πόλη και θέτοντας τους κατοίκους σε κίνδυνο.

Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ με δελτίο τύπου καταγγέλλει την ύποπτη ανοχή του αλβανικού κράτους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που στοχοποιούν επικίνδυνα τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα τη στιγμή που οι άγνωστοι πυροβολούσαν στην Δερβιτσάνη,  βρίσκονταν στο Αργυρόκαστρο, μετά τις επισκέψεις του νωρίτερα σε περιοχές της Ελληνικής Μειονότητας μεταξύ αυτών και της Δερβιτσάνης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην κωμόπολη μίλησε για την προτεραιότητα που έχει θέσει η κυβέρνηση του για την προστασία και την ανάπτυξη της Ελληνικής Μειονότητας.

Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη σήραγγα του κόσμου


Ένα γιγαντιαίο γεωτρύπανο έσπασε τα τελευταία μέτρα του βουνού στις ελβετικές Άλπεις ολοκληρώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα έργα στο κόσμο. Εργάτες, μηχανικοί και πολιτικοί ξέσπασαν σε ζητωκραυγές όταν το γεωτρύπανο με διάμετρο 10 μέτρων έσπασε τον τελευταίο βράχο δημιουργώντας μια σήραγγα μήκους 57 χιλιομέτρων!

Το έργο για την διάνοιξη της σιδηροδρομικής σήραγγας Γκοτάρντ ξεκίνησε πριν 14 χρόνια. Αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το 2016 όταν τα τρένα θα μπορούν να την διασχίσουν αναπτύσσοντας ταχύτητα 250 χλμ την ώρα.

Το ταξίδι μεταξύ Μιλάνου και Ζυρίχης θα μειωθεί κατά περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Το έργο κόστισε σχεδόν 10 δις. ευρώ. Για την κατασκευή του εργάσθηκαν 2.500 άνθρωποι. Οκτώ εξ΄αυτών έχασν τη ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα κατά την διάρκεια των τελευταίων 14 χρόνων.

Πτώση μικρού βράχου στα Τέμπη λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων


Καθησυχαστικές εμφανίζονται οι αρχές μετά την πτώση μικρού βράχου σήμερα το μεσημέρι στα Τέμπη λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων σε μακρινό όμως σημείο από την περιοχή όπου πέρυσι είχε σημειωθεί η γνωστή κατολίσθηση με αποτέλεσμα να κλείσει για μήνες ο δρόμος.

Από την πτώση του βράχου στο ύψος της γέφυρας Στομίου χτυπήθηκε ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα φορτηγό χωρίς όμως να σημειωθούν τραυματισμοί.

Η κυκλοφορία στα Τέμπη διεξάγεται κανονικά και παρότι η περιοχή θα ερευνηθεί από την κατασκευάστρια κοινοπραξία για προληπτικούς λόγους, οι αρχές καθησυχάζουν και κάνουν λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.

Πηγή: Το Βήμα

Διαγωνισμός για το νέο λογότυπο της ΟΝΝΕΔ


Γίνεται διαγωνισμός για το νέο λογότυπο της ΟΝΝΕΔ. Συμμετέχουν δημιουργοί με πολύ ωραία λογότυπα, όμως εμείς θα υποστηρίξουμε τον δικό μας δημιουργό από τον Πολύγυρο, τον Ξυδιά Αριστοτέλη.

Όχι μόνο από συμπάθεια και τοπικισμό, αλλά γιατί πραγματικά αυτό το λογότυπο αξίζει να γίνει το νέο έμβλημα της ΟΝΝΕΔ.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Φυσικά το ψηφίζουμε και προτρέπουμε τις φίλες και τους φίλους αναγνώστες, να πράξουν το ίδιο.

Μπορείτε να δείτε τα υπόλοιπα λογότυπα εδώ

Τη δημιουργία του συντοπίτη μας μπορείτε να τη δείτε εδώ, μαζί με τα σχόλια.

Ελεγχόμενη έκρηξη στην οδό Ρηγίλλης


Αναστάτωση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Ρηγίλλης καθώς εντοπίστηκαν δύο ύποπτες βαλίτσες.

Αμέσως αποκλείστηκε η περιοχή ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί  με το ειδικό ρομπότ προκειμένου να κάνουν ελεγχόμενες εκρήξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις βαλίτσες άφησε στην διασταύρωση των οδών Ρηγίλλης με Μιμνέρβου, ένας ταξιτζής.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία καλά φρουρούμενη περιοχή στην καρδιά της Αθήνας που εκτός από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται και πρεσβείες.

Πηγή: Star

Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Κώστα Μπογδάνου

κλικ στην πρόσκληση για μεγέθυνση

Ο Καραγκιόζης στην Eurovision

Ο Πανίκας στη Μεθώνη Πιερίας


Διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Βρετανικό μουσείο


Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου πραγματοποιείτε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Βρετανικό μουσείο στο Λονδίνο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου και το "Bring them back".

Ύστερα από συνεχόμενες επαφές με την Βρετανική αστυνομία καταφέραμε να μας δοθούν ακριβώς 40 λεπτά διαθέσιμα για την ενέργεια αυτή.

Όσοι Έλλαδίτες και Κύπριοι φοιτητές θα βρίσκονται στο Λονδίνο την ημέρα της εκδήλωσης θα ήταν σημαντικό αν έχουν χρόνο να δώσουν το παρόν στη προσπάθεια αυτή να ακουστεί το αίτημα όλων μας.

Σύγχρονοι Μοροζίνηδες καταστρέφουν 2.500 χρόνια Ιστορίας και Πολιτισμού


Ο υπουργός απλώς εκδίδει δελτία κλειστών μουσείων

της Σοφίας Βούλτεψη

Εικόνες δυσφήμησης και απίστευτης πολιτικής ανικανότητας έστειλε χθες η Ελλάδα στον κόσμο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι δίνει μάχη για να ξαναμπεί στις αγορές.

Ο νέος αποκλεισμός της Ακρόπολης από τους απλήρωτους επί 22 μήνες συμβασιούχους, αντιμετωπίστηκε με ξύλο και δακρυγόνα, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να δείξει την πυγμή της με φόντο τον Παρθενώνα.

Η «Ελεύθερη Ζώνη» επισήμανε εντόπισε χθες το πρόβλημα μιας χώρας που δεν είναι σε θέση να κρατήσει ανοιχτά τα μνημεία από τα οποία υποτίθεται ότι ελπίζει να αποκομίσει κάποια έσοδα.

Ρεζίλι σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη


Τον γύρο του κόσμου κάνει η πρωινή εξόρμηση των ΜΑΤ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης,  η χρήση χημικών και οι συμπλοκές με τους καταληψίες συμβασιούχους. Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι που μένουν απλήρωτοι αλλά και στην ατυχία των τουριστών που είδαν τον Παρθενώνα από ...απόσταση.

Όπως σημειώνει το Associated Press, δεκάδες απορημένοι τουρίστες παρακολουθούσαν την αντιπαράθεση αστυνομίας-υπαλλήλων "τραβώντας που και που κάποια φωτογραφία".

Όραμα & μύθο, κόντρα στον κυνισμό!


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πληροφορήθηκα ότι ξάφνιασε πολλούς γνωστούς και άγνωστους το κείμενό μου στα αγαπημένα μου blogs με τίτλο «Αποχή, Άκυρο, λευκό; Θρίαμβος του Συστήματος!...»

Αναρωτιέμαι, γιατί ξάφνιασε;

Πριν 2 χρόνια, στο βιβλίο μου «ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ» έγραψα «βρισκόμαστε, σαν έθνος και κοινωνία στο μάτι ενός κυκλώνα με εμφανή κατάρρευση παραδοσιακών προτύπων συμπεριφοράς και πλαισίων αναφοράς και προβάλλει επιτακτική η ανάγκη για κάποια ψυχοκοινωνική αξιολόγηση των δεδομένων δίχως φόβο και πάθος.

Μήπως, λοιπόν, θάπρεπε να μιλάμε για το τέλος της ιδεολογίας, για βάναυση κατακρεούργηση της ουτοπίας;  Η μήπως αυτά αποτελούν πικρόχολες διαπιστώσεις πίσω από τις οποίες κρύβονται μικροπολιτικές σκοπιμότητες;»

Καστροπολιτεία Ρεντίνας

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΡΕΝΤΙΝΑΣ

Ο όμορφος οικισμός της Ρεντίνας, στην αριστερή πλευρά του Ρήχιου ποταμού, εξακολουθεί να κρατά τα κλειδιά του περάσματος, όπως άλλοτε ,και να χαίρετε τα υπέργηρα πλατάνια της, μέσα στις κουφάλες των οποίων φιλοξενούνται οι νυχτερίδες που έρχονται από τη Ρωσία και την Ουκρανία για την αναπαραγωγή τους.

Στο ανατολικό άκρο της λίμνης Βόλβης στο στενό πέρασμα που δημιουργούν οι ακτές της και οι παρυφές του Χολωμόντα και των Κερδυλίων βρίσκεται ένα στενό πέρασμα, αλλά ζωτικής σημασίας για την επικοινωνία από παλαιότερα μέχρι και σήμερα.

Αυτό το στενό πέρασμα εξυπηρετούσε στρατεύματα, ταξιδιώτες, εμπόρους από την εποχή της καθόδου του Ξέρξη και του ανταγωνισμού μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών για την κατάκτηση της Αμφίπολης και του χρυσοφόρου Παγγαίου.

Elvis Presley - Love Me Tender

A.Λοβέρδος: "150 εκατ. ευρώ το χρόνο για περίθαλψη λαθρομεταναστών"!


Ενώ τα γεροντάκια πεινάνε με άθλιες συντάξεις, τα μαχητικά δεν πετάνε λόγω έλλειψης καυσίμων και η ανεργία αισίως έφτασε το 12%, η νοσοκομειακή περίθαλψη των μη νόμιμων μεταναστών που ζουν στη χώρα μας κοστίζει περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο (!) ενώ σχεδόν άλλα τόσα το δημόσιο φαίνεται να αγνοεί που δαπανούνται.

Ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος δήλωσε από το βήμα της Βουλής, το ποσό πιθανολογείται ότι αποτελεί ένα μέρος του ελλείμματος των 400 εκ. ευρώ, που έχει προκύψει και δεν μπορεί να διαπιστωθεί από πού προέρχεται.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αδ. Γεωργιάδη, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η πρόβλεψη για το 2010 είναι πως οι δαπάνες των νοσοκομείων θα φτάσουν τα 2,6 δισεκ. ευρώ, ενώ -εξ αυτών- τα 400 εκ. είναι «αγνώστου προελεύσεως».

Περί Μουσταφά Σαρνίτς και "Κοσσοβοποίησης Θράκης"


ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ  

Υπάρχουν κοινές παράμετροι στον γνωστό πρόξενο κι εκεί ενεργοποίησε τουρκική Τράπεζα και δραστηριοποίησε επιχειρηματίες, οργάνωσε πολιτιστικές θρησκευτικές κι άλλες εκδηλώσεις

Δέκα χρόνια πριν η Τουρκία διαμόρφωνε το κλίμα χειραγωγώντας μειονοτικούς πληθυσμούς, μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες…

Συνήθως οι δημοσιογράφοι και δημοσιολόγοι όταν αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θράκη από τη συμπεριφορά εξωθεσμικών κέντρων της αλλοδαπής που ασκούν επιθετική πολιτική προπαγάνδας και πολυεπίπεδης δολιοφθοράς, διατυπώνουν τον όρο "Κοσσοβοποίηση" εννοώντας μάλλον το αποτέλεσμα παρά την διαδικασία που οδήγησε στην απόσχιση τμήματος (στρατηγικού) της σερβικής επικράτειας.