Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ρεζίλι σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη


Τον γύρο του κόσμου κάνει η πρωινή εξόρμηση των ΜΑΤ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης,  η χρήση χημικών και οι συμπλοκές με τους καταληψίες συμβασιούχους. Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι που μένουν απλήρωτοι αλλά και στην ατυχία των τουριστών που είδαν τον Παρθενώνα από ...απόσταση.

Όπως σημειώνει το Associated Press, δεκάδες απορημένοι τουρίστες παρακολουθούσαν την αντιπαράθεση αστυνομίας-υπαλλήλων "τραβώντας που και που κάποια φωτογραφία".


Το BBC  μεταφέρει την άποψη του Ainhoa Garcia ενός ισπανού τουρίστα που λέει: "Γνωρίζουμε ότι οι εργάτες έχουν το δικαίωμα να απεργούν, αλλά δεν είναι δίκαιο για  τον κόσμο που έρχεται από όλα τα μέρη του κόσμου να μην μπρεί να δει την Ακρόπολη".


Το Reuters  μεταδίδει την επίθεση των ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων και τονίζει ότι υπέστησαν ζημιές οι φωτογραφικές τους μηχανές και οι κάμερες. Παραθέτει την άποψη της Susan Alworth μιας αμερικανίδας τουρίστριας που δηλώνει: "Σχεδιάζαμε αυτό το ταξίδι για πέντε ολόκληρα χρόνια. Ήταν πολύ απογοητευτικό. Η Ακρόπολη είναι παγκόσμιο σύμβολο".

Πηγή: Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: