Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πύργος: Οι "παπαροκάδες" εξομολόγησαν την 43χρονη παπαδιά

Οι σκέψεις του Αρχιμανδρίτη Ν. Μουλατσιώτη για την υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα

Μόλις δέκα λεπτά κράτησε η εξομολόγηση της 43χρονος παπαδιάς που κατηγορείται για το φόνο του 52χρονου ιερέα συζύγου της, στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι τρεις μοναχοί που εξομολόγησαν την παπαδιά, δεν ήταν άλλοι από τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη και τους συνεργάτες του από την Ιερά Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, περιοχή που λειτουργούσε ο 52χρονος ιερέας.

Οι τρεις μοναχοί μπήκαν στο χώρο που κρατείται ακόμα στον Πύργο η 43χρονη παπαδιά – αφού ακόμα στον Κορυδαλλό δεν υπάρχει ακόμα θέση.

Συμφωνία του Ευρ. Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης στην ΕΕ

Στρασβούργο, 11 Σεπτεμβρίου 2012

«Λιγότερο φιλόδοξη αλλά με αυξημένη ευελιξία εφαρμογής για τα κράτη μέλη» δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρ. Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η συμφωνία που επετεύχθη σε πρώτη ανάγνωση μεταξύ Ευρ. Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ενεργειακή απόδοση.

Οι αλλαγές που εισήγαγε το Συμβούλιο αυξάνουν το επίπεδο ευελιξίας για τα κράτη μέλη, τη βιομηχανία και τους δημόσιους φορείς, αλλά ταυτόχρονα μειώνουν σημαντικά τους στόχους του σχεδίου, ιδίως όσον αφορά στην ανακαίνιση ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων και την εξοικονόμηση ενέργειας από τις εθνικές εταιρείες κοινής ωφελείας.

Νέα σχολική χρονιά στο Δήμο Σιθωνίας

Νικήτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα για εκατοντάδες μαθητές  στις σχολικές μονάδες του Δήμου Σιθωνίας. Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος παρέστη το πρωί στον Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Συκιάς και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Συκιάς.

Απευθυνόμενος σε μαθητές, γονείς  και εκπαιδευτικούς  ο κ.Τζίτζιος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και τόνισε  ότι ο Δήμος Σιθωνίας έχει μεριμνήσει ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα κατά τη φετινή σχολική περίοδο.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρει σε μήνυμά του:

Μνημόσυνο για τα θύματα του σινούκ

Νικήτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μνημόσυνο για τα θύματα  από τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου σινούκ στις 11 Σεπτεμβρίου 2004 τελέσθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο του μνημείου στο Πόρτο Κουφό του Δήμου Σιθωνίας.

Το μνημόσυνο τελέστηκε οκτώ  ακριβώς χρόνια από την ημέρα της τραγωδίας, όπου έχασαν τη ζωή τους ο  Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Πέτρος και άλλοι 16 συνάνθρωποί μας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και συγγενείς των θυμάτων.

Ηλίας Κουσκουβέλης: Η Τουρκική πολιτική μηδενικών προβλημάτων έχει εξαϋλωθεί

Ο Ηλίας Κουσκουβέλης
Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων
Συνέντευξη στον Φιλελεύθερο, 10.09.2012

ΕΡ: Σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο διαπιστώνεται μια κινητικότητα σε σχέση με τις προσπάθειες για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Υπάρχουν δυνατότητες ανατροπών; Δυνατότητες για βελτίωση της κατάστασης;

ΑΠ: Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ζούμε στον αιώνα των ανατροπών.  Προφανώς, όμως, ζούμε σε μία περίοδο αλλαγής αυτών που είχαμε συνηθίσει.  Εξ αυτού και λόγω της κινητικότητας που έχει αναπτυχθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), εκτιμώ πως αλλαγές θα υπάρξουν ως προς την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από την ΕΕ που θα ωφελήσουν και την Ελλάδα.  Ήδη καταγράφεται μία σημαντική αλλαγή στην πολιτική τής Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ήδη περισσότερες χώρες αντιμετωπίζουν την ύφεση, ήδη οι πολιτικοί συσχετισμοί στο εσωτερικό των κρατών και εξ αυτού στο επίπεδο της ΕΕ μεταβάλλονται, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να ομιλούν για την ανάγκη τής ανάπτυξης. Στα θετικά είναι και η αλλαγή τού τρόπου αντιμετώπισης της χώρας μας από τους εταίρους και η αυξανόμενη πεποίθηση περί της ανάγκης για επιμήκυνση του απαιτούμενου χρόνου εκπλήρωσης των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της Ελλάδας.  Σε κάθε περίπτωση, η όποια βελτίωση θα προέλθει από εμάς.

Δήμος Πολυγύρου: Διήμερη Αναστολή λειτουργίας 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ:
ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 12 ΚΑΙ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Σε υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, μετά τις νέες περικοπές κατά 30% στους ήδη μειωμένους κατά 60% πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Πολυγύρου προχωρά σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας του, αύριο Τετάρτη 12 και μεθαύριο Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας καθαριότητα, ύδρευση, βοήθεια στο σπίτι, στήριξη ΑΜΕΑ, παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

2η Γιορτή Κτηνοτροφίας - Γαλάτιστα 7-8-9 Σεπτεμβρίου 2012 - Οι συνταγές "Γαλάτιστας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο νέες συνταγές δημιούργησε ομάδα έξι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας για τη Γαλάτιστα, με τοπικά προϊόντα, στο πλαίσιο της 2ης Γιορτής Κτηνοτροφίας. Και οι δύο συνταγές παρουσιάστηκαν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μ. Χαρακόπουλου, του Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Ε. Καρανάσιου, του Δημάρχου Πολυγύρου κ. Α. Ζωγράφου, εκπροσώπων της Τ.Α., φορέων και συλλόγων της περιοχής και πλήθους κόσμου.

Τη «σαλάτα Γαλάτιστας» δοκίμασε πρώτος ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος έδειξε ενθουσιασμένος από τη δημιουργία των καταξιωμένων σεφ και τους συνεχάρη τονίζοντας τη σπουδαιότητα χρήσης τοπικών προϊόντων για την παρασκευή των συνταγών.