Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 2,7% σε νέα δημοσκόπηση

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΕΣ

Προβάδισμα 2,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "το ΒΗΜΑ της Κυριακής".

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,1%, η ΝΔ 20,4%, η Χρυσή Αυγή 10,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4% το ΚΚΕ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,8%.

Ωστόσο, το 42,5% θεωρεί καταλληλότερη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μια κυβέρνηση συμμαχική με κορμό τη ΝΔ έναντι 37,6% που θεωρεί καταλληλότερη μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Παναγούλης σε μνημονιακούς: "Να παρακαλάτε για ειδικό δικαστήριο και όχι εκτέλεση"




Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό,  προέβλεψε ειδικό δικαστήριο η λιντσάρισμα μέχρι θανάτου για  αυτούς που υπέγραψαν τα μνημόνια

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής κατά την διάρκεια της τοποθέτησής για τον κρατικό προϋπολογισμό σημείωσε ότι αν το πολιτικό σύστημα επιθυμεί να "βρει τα κλεμμένα" τότε "πρέπει να ψαχτούμε όλοι εμείς εδώ μέσα" και συμπλήρωσε πως όσοι έχουν υπογράψει τα μνημόνια πρέπει : "να παρακαλάτε να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη".

Όργιο λαθροϋλοτομίας στη Μακεδονία

Δέκα τόνοι ξύλα που άγνωστοι είχαν κόψει παράνομα στην αναδασωτέα περιοχή του Αγίου Βασιλείου, κατασχέθηκαν από το δασαρχείο Λαγκαδά.

Οι λαθροϋλοτόμοι εντοπίστηκαν από υπαλλήλους του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης οι οποίοι άκουσαν τον ήχο αλυσοπρίονων και έσπευσαν στο σημείο όπου αντιλήφθηκαν αγνώστους να ξυλεύουν παράνομα. Όταν όμως τους πλησίασαν, οι υλοτόμοι διέφυγαν αφήνοντας πίσω τους μια στοίβα με κομμένα ξύλα.

Οι υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης επικοινώνησαν άμεσα με το δασαρχείο Λαγκαδά και κλιμάκιο δασοφυλάκων μετέβη στο χώρο απ΄όπου κατέσχεσε 10 τόνους ξύλα ενώ όπως διαπιστώθηκε, στο σημείο δεν υπήρχε μηχανοκίνητο όχημα.

Η Ελληνίδα φωτογράφος Νelly's: Η πιο τολμηρή και κορυφαία όλων


Δήμητρα Δρακάκη

Η Ρωσίδα χορεύτρια Μόνα Πάεβα, πρώτη μπαλαρίνα της Opera Comique, ποζάρει γυμνή στην Ακρόπολη και κόβει την ανάσα της Ελλάδας του Μεσοπολέμου.  Η Ελληνίδα φωτογράφος Νelly's τολμά να τραβήξει αυτές τις φωτογραφίες όχι σήμερα, αλλά εν έτη 1929 καταφέρνοντας να σοκάρει το αθηναϊκό κοινό και να αποκτήσει -όχι άδικα- τη φήμη της πιο τολμηρής  και προχωρημένης φωτογράφου της εποχής! Σε λίγες μέρες έρχεται στην πρωτεύουσα  μια έκθεση που θα μας θυμίσει αυτήν την κορυφαία διεθνή στιγμή της ελληνικής φωτογραφικής τέχνης.

Με τον τίτλο «Un nouveau regard» (μία νέα ματιά) ξεκινάει η έκθεση φωτογραφίας στις 10 Νοεμβρίου στην γκαλερί ΑΔ. Θα παρουσιαστεί μια ενδεικτική συλλογή από το πλήρες έργο της διάσημης ελληνίδας φωτογράφου Nelly's μαζί και μια επιλογή πορτραίτων, τοπίων και φωτογραφιών της από τα μνημεία της Ακρόπολης.

Η οικουμένη του Αλέξανδρου

Διεθνές συνέδριο στην αρχαία Μίεζα θα αναδείξει τη συνολική εικόνα της έρευνας για τον Μακεδόνα στρατηλάτη σε διάφορες περιοχές του κόσμου μέχρι το Αφγανιστάν και το Τουρκμενιστάν

ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

Από το Ζεύγμα στη σημερινή Τουρκία και την Αλεξάνδρεια ώς το Αφγανιστάν και τον ποταμό Οξο στο Τουρκμενιστάν, ο κόσμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αχανής ακόμη και με τα σημερινά μέτρα αντίληψης της υδρογείου, θα ξεδιπλωθεί σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο, που διοργανώνει η ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων / Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών.

Τούρκος και μουσουλμάνος από την Ξάνθη ξυλοκόπησαν τον Ιμάμη της Ρόδου

Οι παρακρατικοί της Θράκης υποδαυλίζουν καταστάσεις και μειονοτικά ζητήματα στη Ρόδο

Σοβαρό επεισόδιο σε βάρος του νέου Ιμάμη της Ρόδου κ. Καρά Αλή Χασάν εκτυλίχθηκε στο Τέμενος Ιμπραήμ Πασά όπου μετέβη για την τέλεση της καθιερωμένης καθημερινής προσευχής.

Ο Ιμάμης, που μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε στην Μουφτεία Διδυμοτείχου και διορίστηκε από την ελληνική Πολιτεία για να υπηρετήσει το φιλόθρησκο κοινό των μουσουλμάνων της Ρόδου.. δέχτηκε επίθεση από δύο άτομα τα οποία τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν!

Πρόκειται για ένα 49χρονο υπήκοο Τουρκίας που διαμένει μόνιμα στη γειτονική χώρα και ένα 42χρονο ημεδαπό, μόνιμο κάτοικο Εχίνου Ξάνθης,

Καρατζαφέρης: Ο Παττακός είναι απένταρος γιατί η Δημοκρατία του έκοψε τη σύνταξη

Ευχές για τα εκατοστά του γενέθλια έστειλε στον Στυλιανό Παττακό μέσα από την εκπομπή του ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στη διάρκεια της εκπομπής του ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Διάβασα κάπου ότι ο Παττακός έγινε 100 ετών εχθές. Χρόνια του πολλά. Εκείνος έκανε το μεγάλο λάθος να εγκλωβιστεί σε μία Δικτατορία, αλλά έκανε κι άλλο ένα λάθος για τον εαυτό του: Ότι δεν έκλεψε. Και 100 ετών βγαίνει έξω και πουλάει τα βιβλία του για να ζήσει. Απένταρος! Απένταρος! 100 ετών χωρίς σύνταξη, γιατί του την κόψαμε εμείς η πανίσχυρη Δημοκρατία» .

Πηγή: NewPost