Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

 Εκδήλωση με θέμα τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, στις 7 το απόγεμα, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του ΝΟΗΣΙΣ με το ΑΠΘ θα συμμετάσχουν δύο καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλη της ομάδας μελέτης του Μηχανισμού.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Αστροφυσικής κ. Γιάννης Σειραδάκης θα παρουσιάσει τις κύριες πτυχές της μελέτης του Μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης προσπάθειας προσέγγισης του ναυαγίου των Αντικυθήρων από την Εφορία Ενάλιων Ανασκαφών του υπουργείου Πολιτισμού και του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Woods Hole των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ισραηλινές επιχειρήσεις «βάζουν στο μάτι» Κρήτη και βόρεια Ελλάδα


Ενδιαφέρον για έρευνες


Την ισραηλινή βούληση για στήριξη της Ελλάδας, προκειμένου να γίνει κόμβος μεταφοράς του αερίου προς την ΕΕ, μέσω αγωγού ή σε υγροποιημένη μορφή, εξέφρασε ο πρέσβης του Ισραήλ, Άρι Μέκελ.

Από το βήμα του διεθνούς ενεργειακού φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο κ. Μέκελ τόνισε πως η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ μπορούν να εξελιχθούν σε περιφερειακή δύναμη, που θα κατευθύνει τις υπόλοιπες χώρες στην περιοχή, ενώ τόνισε ότι ισραηλινές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για έρευνες όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα.

Μίλησε για «Νότια Κύπρο» μπροστά στη Μέρκελ ο Ερντογάν

«Δεν ήταν εκλογές στην Κύπρο, αλλά στη Νότια Κύπρο»

Για μια ακόμα φορά, και αφού με παλαιότερες δηλώσεις του, επεδίωξε να «σβήσει» την Κύπρο από το χάρτη, ο Τούρκος πρωθυπουργός επιχείρησε να αλλοιώσει τα ιστορικά δεδομένα για το «status quo» στο νησί.

Σε δηλώσεις του από κοινού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου για τις κυπριακές προεδρικές εκλογές, σχολίασε ειρωνικά: «Κατ' αρχάς να τα ξεχωρίσουμε. Δεν ήταν εκλογές στην Κύπρο, αλλά στη Νότια Κύπρο».

Στους δρόμους ξανά οι αγρότες

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

 Άκαρπη ήταν η συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για συνάντηση που έγινε «σε πολύ καλό κλίμα» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος τόνισε:

«Ακούσαμε όλα τα αιτήματα των αγροτών. Τους είπαμε ότι μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια οι δυνατότητες είναι μικρές.

ΕΠΑΛ Νέων Μουδανιών: Μαθητεία για απόφοιτους ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ


Δελτίο τύπου

Μαθητεία για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης
Ξεκίνησε ο Κύκλος επιλογής μαθητείας από αποφοίτους ΕΠΑ.Λ – ΕΠΑ.Σ


Το υπουργείο Παιδείας. στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Μαθητεία για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης’ καλεί τους απόφοιτουςτων τελευταίων 2-3 ετών από ΕΠΑΛ  και ΕΠΑΣ να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις προσφερθείσες θέσεις μαθητείας. Η προθεσμία ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣορίστηκε από 19-2-2013 έως και 8-3-2013

Από τις θέσεις μαθητείας που δηλώνονται από τις επιχειρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι καλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον, με ηλεκτρονική δήλωση, για έως τέσσερις (4) Θέσεις Μαθητείας.