Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Ξεσκόνισαν τον δήμο οι ελεγκτές των Βρυξελλών

(Στο μέσον, ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής του κλιμακίου της Eurostat Λάζαρος Μακαρονίδης με δύο στελέχη της υπηρεσίας.)

Στις 11 χθες το πρωί το κλιμάκιο της Eurostat κατέφθασε στο νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Αρκετές ώρες μετά μετέβη και στη νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com
Φωτογραφίες: Σίσσυ Βασιλειάδη

Επί ώρες “ξεσκόνιζε” τα οικονομικά του δήμου και της νομαρχίας Θεσσαλονίκης το πενταμελές κλιμάκιο της Eurostat, που έφτασε χθες το πρωί στην πόλη.

Τα στελέχη της ευρωπαϊκής υπηρεσίας επικεντρώθηκαν στους δύο συγκεκριμένους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, εξαιτίας των “προβληματικών” στοιχείων που συναντούν στις καταγραφές τους και φαίνεται ότι προέρχονται από το σκάνδαλο με τη “μαύρη τρύπα” στον δήμο, αλλά και από τις απευθείας αναθέσεις έργων στη νομαρχία.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απαντάει στις προκλητικές δηλώσεις του κ. Μπουτάρη περί Κεμάλ Ατατούρκ και Κολοκοτρώνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23-10-2010

Τις εξής δηλώσεις έκανε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Κυριάκος Βελόπουλος του συνδυασμού <<Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις>> ερωτηθείς για τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Μπουτάρη περί Κεμάλ Ατατούρκ και Κολοκοτρώνη :

<< Για μια ακόμα φορά απέδειξε ο κ. Μπουτάρης ότι ισχύει το ρητό ,, ο πίνων μεθά, ο παίζων χάνει, και ο ομιλών εκτίθεται,,

Σε αποστροφή του λόγου του στη ΝΕΤ, σε πρωινή εκπομπή Σαββάτου, ανέφερε ότι

<<Η επίκληση στον Θ. Κολοκοτρώνη προκαλεί γέλιο. Του υπενθυμίζουμε ότι αν δεν ήταν ο Κολοκοτρώνης, δε θα ήταν σήμερα η Ελλάδα ανεξάρτητη και αυτός πλούσιος και ελεύθερος να λέει ότι του κατέβει χωρίς να σκέφτεται. Εδώ ρωτάμε τον κ. Μπουτάρη για άλλη μια φορά, διαφώνησε αυτός στην πρόταση μετονομασίας της οδού Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Αττατούρκ ; ναι ή όχι.

Αλβανός «τσεκούρωσε» Τσιγγάνο στον Πύργο Ηλείας


Στα χέρια πιάστηκαν Αλβανοί και τσιγγάνοι στην περιοχή μεταξύ των Βυτινεϊκων και των Λαστεϊκων στον Πύργο, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Παρασκευής. Ο καβγάς κατέληξε σε αιματηρό επεισόδιο με τρεις τραυματίες, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου υπάρχει καταυλισμός τσιγγάνων, παρόμοια περιστατικά δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Τελευταία ένας νεαρός τσιγγάνος, που πρόσφατα αποφυλακίστηκε, επέστρεψε στο «σπίτι» του. Στο παρελθόν έχει απασχολήσει πολλάκις την Αστυνομία με κλοπές και διαρρήξεις που είχε διαπράξει και που ήταν η αιτία και της τελευταίας επίσκεψής του στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τσιγγάνος ήταν μεθυσμένος, όταν πέρασε έξω από το σπίτι δύο Αλβανών και πάνω στο μεθύσι του, έριξε και δύο ντουφεκιές. Αυτοί εκνευρίστηκαν, προφανώς γιατί τα καμώματα των κατοίκων του καταυλισμού δεν ήταν και λίγα και χάραξαν πορεία προς τα εκεί. Όταν έφτασαν βρήκαν μπροστά τους τον συγκεκριμένο τσιγγάνο και σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών τον χτύπησε με ένα τσεκούρι στο κεφάλι.

Αναβολή των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του Κώστα Μπογδάνου στη Γαλάτιστα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ

Tα προγραμματισμένα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Γαλάτιστας, του Συνδυασμού «Δήμος Πολυγύρου Κίνηση Ενεργών Πολιτών» για την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, αναβάλλονται λόγω πένθους της τοπικής κοινωνίας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μπογδάνος και οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού, εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 στις 8:00 το απόγευμα.


Από το Γραφείο Τύπου

Χέρι χέρι με τον Αστέρη!


Του Kωνσταντινου Zουλα / zoulas@kathimerini.gr

Πίστευα ότι η οικονομική κρίση έχει περιορίσει κάπως τον λαϊκισμό. Οτι τουλάχιστον οι απλοί βουλευτές, συναισθανόμενοι την αγωνία μας για το τι μας ξημερώνει, θα καταλάβαιναν πια ότι τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν πείθουν. Με διέψευσε ο Αστέριος Ροντούλης. Δεν ξέρω αν μάθατε τι έκανε. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κάλεσε τους φωτογράφους και πήγε στο καφέ «Πόστο» του Βόλου, με σκοπό να ανάψει ένα πούρο και να διαπιστώσει αν η δημοτική αστυνομία εφαρμόζει τον αντικαπνιστικό νόμο.

Δεν είναι πλάκα. Αυτήν τη μέθοδο σκαρφίστηκε ο Αστέριος για να παίξει στα κανάλια, αδιαφορώντας για το αν τους νόμους οφείλουν πρωτίστως να τους τηρούν οι 300 που τους ψηφίζουν. Θα μου πείτε δεν φταίει ο Αστέριος, όταν κοτζάμ υπουργός κάνει προεκλογικό τουμπεκί για την εξευτελιστική καταστρατήγηση του νόμου.

Πευκοχώρι: Αλλοδαπή δολοφονήθηκε στο σπίτι της


Δολοφονική επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε μέσα στο σπίτι της, στη Χαλκιδική, 34χρονη γυναίκα από την Αλβανία, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή αργότερα, στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ηλικίας 33 ετών σύζυγός της τηλεφώνησε στο κέντρο υγείας και είπε στους γιατρούς ότι τη βρήκε χτυπημένη με μαχαίρι στο στήθος, στο σπίτι όπου διαμένουν στο Πευκοχώρι.

Η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε προτού προλάβουν να τη μεταφέρουν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ από την Ασφάλεια Πολυγύρου ανακρίνεται ο σύζυγός της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κλοπή Λεωφορείου από ΚΤΕΛ Κατερίνης


Χθές το βράδυ (22/10/2010) εκλάπει από το χώρο του ΚΤΕΛ Κατερίνης το εικονιζόμενο λεωφορείο μας στις 20:11. Πέρασε με teo-pass από τα Διόδια Μαλγάρων στις 20:41 με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.Θα παρακαλούσα όποιων μπορεί να βοηθήσει ή έχει δεί το λεωφορείο να με ενημερώσει στο 6979006210.

Τα στοιχεία του λεωφορείου είναι :
ΒΑΣΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΟΚΚΑΛΙ(ΜΠΕΖ)
ΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΡΙΓΑ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ
ΔΥΟ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΡΙΓΕΣ ΚΑΤΑΜΗΚΟΣ
ΕΩΣ ΠΙΣΩ ΖΙΚ-ΖΑΚ ΠΛΑΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 15εκ
MERCEDES TOURISMO
NMB61335813234992 ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
2003 ΧΡOΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
ΟΜ457LΑ11166 ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
ΚΝΗ 9544 ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Πηγή: tro-ma-ktiko

Στην πόρτα της εξόδου από τον ΛΑΟΣ ο κ. Μ. Βορίδης

«Περασμένα μεγαλεία» ανάμεσα στον Γ. Καρατζαφέρη και στον Μ. Βορίδη, οι σχέσεις των οποίων βρίσκονται- παρά τις διαψεύσεις- σε οριακό σημείο

«Εγώ ψήλωσα αυτή την κοντή λεμονιά. Γιατί να την ξανακοντύνω;» σχολίασε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, διαψεύδοντας τις φήμες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Α. ΡΑΒΑΝΟΣ

Σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη με τον βουλευτή του κόμματος κ. Μ. Βορίδη, παρά τις εκατέρωθεν διαψεύσεις ότι «δεν υπάρχει θέμα». Η προ ημερών κίνηση του κ. Καρατζαφέρη να αντικαταστήσει τον κ. Βορίδη από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να καταλάβει ο ίδιος τη θέση, θεωρήθηκε ενέργεια που είχε στόχο την αποδυνάμωση του βουλευτή, με τον οποίο «φλερτάρει» πολιτικά η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ υπάρχει και θετικό κλίμα για τον ίδιο στη ΝΔ.

Κέρκυρα: Άργησε 13 λεπτά ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ και αποκλείστηκε


Χωρίς υποψήφιο έμεινε το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Κέρκυρας, καθώς ο συνδυασμός του Χρύσανθου Σαρλή, που είχε το επίσημο χρίσμα από την Ιπποκράτους, υπέβαλε εκπρόθεσμα τον φάκελο της υποψηφιότητας.

Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, η απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας βασίστηκε στο αποδεικτικό παραλαβής από τη γραμματεία του δικαστηρίου, το οποίο ανέφερε ότι ο σχετικός φάκελος κατατέθηκε 13 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, δηαλδή, 13 λεπτά πέραν της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Πηγή: Το Βήμα

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Θωμά Καπλάνη στο Πολύγυρο


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΘΩΜΑΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ
25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΚΑΙ  ΩΡΑ  20:00  ΣΤΑ  ΕΓΚΑΙΝΙΑ  ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

(ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ-ΕΝΑΝΤΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ)

Eκδήλωση και επισκέψεις σε χωριά του Δήμου, της Κίνησης Πολιτών Αριστοτέλη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Αριστοτέλη, 23 Οκτωβρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Αριστοτέλη στη Μεγάλη Παναγία. Επισκέψεις σε χωριά του Δήμου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία -χθες- Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010 στο Δημοτικό Θέατρο Μεγάλης Παναγίας, η προγραμματισμένη εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Αριστοτέλη. Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού και ακολούθησε ζωντανή διεξοδική συζήτηση με τους φίλους και υποστηρικτές, πάνω στις θέσεις του προγράμματος, ζητώντας να προσθέσουν κι αυτοί με τη σειρά τους τις δημιουργικές τους επισημάνσεις.

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Κώστα Μπογδάνου στην Γαλάτιστα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Γαλάτιστας του Συνδυασμού «Δήμος Πολυγύρου Κίνηση Ενεργών Πολιτών» θα πραγματοποιηθούν στην Γαλάτιστα την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, στις 11:00 το πρωί.

Θα ακολουθήσει ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Πολυγύρου, Κώστα Μπογδάνου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος, κατά την ομιλία του, θα αναφερθεί στους κυρίως τομείς του προγράμματος του Συνδυασμού, που έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, και θα μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της προοπτικής για το νέο, μεγάλο και ισχυρό Δήμο Πολυγύρου.


Από το Γραφείο Τύπου

Αστέριος Ροντούλης: «Κάντε ό,τι θέλετε, εγώ θα καπνίσω» - Video


Στα παλαιότερα των υποδημάτων του έγραψε τον αντικαπνιστικό νόμο ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ και υποψήφιος Ππεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος κάθισε στον εσωτερικό χώρο καφετέριας στο Βόλο και άρχισε να φουμάρει…