Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Στην πόρτα της εξόδου από τον ΛΑΟΣ ο κ. Μ. Βορίδης

«Περασμένα μεγαλεία» ανάμεσα στον Γ. Καρατζαφέρη και στον Μ. Βορίδη, οι σχέσεις των οποίων βρίσκονται- παρά τις διαψεύσεις- σε οριακό σημείο

«Εγώ ψήλωσα αυτή την κοντή λεμονιά. Γιατί να την ξανακοντύνω;» σχολίασε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, διαψεύδοντας τις φήμες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Α. ΡΑΒΑΝΟΣ

Σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη με τον βουλευτή του κόμματος κ. Μ. Βορίδη, παρά τις εκατέρωθεν διαψεύσεις ότι «δεν υπάρχει θέμα». Η προ ημερών κίνηση του κ. Καρατζαφέρη να αντικαταστήσει τον κ. Βορίδη από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να καταλάβει ο ίδιος τη θέση, θεωρήθηκε ενέργεια που είχε στόχο την αποδυνάμωση του βουλευτή, με τον οποίο «φλερτάρει» πολιτικά η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ υπάρχει και θετικό κλίμα για τον ίδιο στη ΝΔ.


Η απόφαση του κ. Καρατζαφέρη προκάλεσε ποικίλα σχόλια για το πολιτικό μέλλον του κ. Βορίδη. Κυρίως έδωσε λαβή σε αρκετά σενάρια για το κατά πόσον είναι εφικτή η παραμονή του βουλευτή κάτω από την πολιτική στέγη του ΛΑΟΣ αφού είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών για την «επόμενη ημέρα» στην Κεντροδεξιά, ενώ προ ημερών έθεσε στο 8% τον εκλογικό πήχη για το κόμμα στην περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα, μετά την αντικατάστασή του και σε συνδυασμό με μια συνέντευξή του, με την οποία κρατά διακριτές αποστάσεις από τις πρωτοβουλίες του κ. Καρατζαφέρη για τον διάλογο στην Κεντροδεξιά, εντάθηκαν οι φήμες που κάνουν λόγο για το ότι είτε σύντομα θα ανεξαρτητοποιηθεί είτε θα διαγραφεί.

Ο κ. Βορίδης διαψεύδει, για προφανείς λόγους, ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κ. Καρατζαφέρη και αποδίδει τα όσα κυκλοφορούσε σε κύκλους που θέλουν να πλήξουν τον ΛΑΟΣ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του κόμματος είπε χθες (Ρ/Σ ΑΝΤ1) ότι ο κ. Βορίδης, που έχει μεγάλη προοπτική στην πολιτική, του «θυμίζει έντονα... Καρατζαφέρη»!

«Βιάζεται. Τον έβγαλα από την Επιτροπή Θεσμώνγιατί πέρσι εγώ τον είχα βάλει και εφέτος τον τοποθέτησα στην Επιτροπή Οικονομικών, όπως μου ζήτησε. Το κόμμα μας δεν είναι ψιλοαρχηγικό, αλλά χοντροαρχηγικό. Οι βουλευτές με αποκαλούν πατέρα» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και συμπλήρωσε, για να αποτρέψει τη συνέχεια της σχετικής συζήτησης: «Δεν θέλω να “κοντύνω” τον Βορίδη. Πήρα μια πορτοκαλιά κοντή, την πότισα, της έβαλα λίπασμα, μεγαλώνει, και τώρα τρελός είμαι να θέλω να την κλαδέψω;».

Οι εντάσεις είναι συχνές στις σχέσεις των δύο ανδρών, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης είχε ανάψει «κόκκινο» στον κ. Βορίδη να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι θα συγκέντρωνε διψήφιο νούμερο. Μάλιστα είχε δώσει και εξηγήσεις για τα όσα λέει, τις τελευταίες ημέρες, περί προστασίας του βουλευτή: «Τον πήρα από την άγονη γραμμή, δέχτηκα χτυπήματα για τα άκρα... Δεν θα αφήσω να μου βάλουν ταμπέλα του ακροδεξιού».

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: