Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Διακόπηκε ομιλία της Άννας Διαμαντοπούλου

Έπειτα από «εισβολή» αγνώστων

Διεκόπη προεκλογική ομιλία της υπουργού Ανάπτυξης Αννας Διαμαντοπούλου στην Καισαριανή, όταν ομάδα περίπου 30-40 ατόμων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εισέβαλε στο χώρο της συγκέντρωσης και επιτέθηκε φραστικά εναντίον της υπουργού, ενώ εκτοξεύτηκαν και αντικείμενα.

Η κ. Διαμαντοπούλου, που εκείνη την ώρα μιλούσε ενώπιον περίπου 150 συγκεντρωμένων, πανεπιστημιακών και ανθρώπων της τέχνης.

Με δήλωσή της στο Twitter η κυρία Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η εκδήλωση «πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά παρότι 30 άτομα προσπάθησαν να την εμποδίσουν.

Οι ιππικοί αγώνες του Αη Γιώργη στην Καλαμάτα

Το παραδοσιακό έθιμο αναβιώνει τη Δευτέρα στο Πλατύ

Το Πλατύ, ένα χωριό 16 χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα, κρατάει ζωντανή την παράδοση των ιππικών αγώνων ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου. Η μνήμη του αγίου γιορτάζεται στις 23 Απριλίου και οι καβαλάρηδες με τις παραδοσιακές στολές και τα όπλα τους στο ζωνάρι ή και με τα καθημερινά τους, κάνουν αυτές τις μέρες τις τελευταίες ετοιμασίες για να εντυπωσιάσουν και φέτος τους επισκέπτες. Αν και όπως λένε τις χρονιές που η γιορτή συμπίπτει με τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως έτυχε πέρυσι, είναι διπλή γιορτή και ο κόσμος περισσότερος.

Οι ιππικοί αγώνες, που γίνονται τέτοια μέρα σε πολλές περιοχές της χώρας, από τα χωριά της Λακωνίας, όπως οι Βουτιανοί, τη Βόνιτσα και το Μεσσολόγγι μέχρι την Αργολίδα και τη Δράμα, έχουν τις ρίζες τους στα τελευταία χρόνια του Βυζαντίου. Λέγεται, μάλιστα ότι κατά την Τουρκοκρατία στους αγώνες έπαιρναν μέρος κυρίως έφηβοι,

Αποκαλύφθηκε άγνωστος αρχαίος ναός απέναντι από τον Επικούρειο

 Άποψη του ναού με τα αρχιτεκτονικά μέλη του διευθετημένα
Σε ύψος χιλίων μέτρων στη Μεσσηνία

Μαρία Θερμού

Οι κορυφές των βουνών, ο ουρανός και δύο αρχαίοι ναοί! Απέναντι ο ένας από τον άλλο, εκεί ψηλά πάνω στα βουνά της Ηλείας και της Μεσσηνίας, ο πασίγνωστος Επικούρειος Απόλλων από την μία μεριά και ένας «νέος» ναός, που μόλις τώρα αποκαλύπτεται, από την άλλη. Σε υψόμετρο 1000 μέτρων και αφού διανύσει κανείς τουλάχιστον 7 χιλιόμετρα δύσβατου, αγροτικού χωματόδρομου πάνω από το χωριό της Ανω Μέλπειας ώσπου να φθάσει το ύψωμα με το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία εντοπίσθηκαν τα κατάλοιπα αυτού του ναού από την αρχαιολόγο δρ Ξένη Αραπογιάννη, μέχρι πρότινος προϊσταμένη της ΛΗ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Χρονολογημένος στα τέλη του 6ου – αρχές 5ου π.Χ. αιώνα αυτός ο άγνωστος ναός διατηρείται δυστυχώς μόνον ως προς τη θεμελίωσή του, διάσπαρτος όμως ήταν γύρω του ο χώρος από αρχιτεκτονικά μέλη, που είχαν χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση μικρής εκκλησίας.

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ά. Τσοχατζόπουλος

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε, διά των συνηγόρων υπεράσπισής του, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, που είναι προσωρινά κρατούμενος από την περασμένη Δευτέρα με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στην προσφυγή του πρώην υπουργού αναφέρεται ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος ούτε ύποπτος φυγής είναι, ούτε όμως και ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς δεν έχει πλέον την ιδιότητα του υπουργού ή άλλη κυβερνητική θέση ώστε να δύναται να συνεχίσει την παράνομη, όπως του αποδίδεται, δραστηριότητα.

Αναφέρεται, επίσης, όπως τόνισαν οι συνήγοροί του σε ανακοίνωσή τους, ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε καμία φάση της -σε εξέλιξη από 20μήνου- ευρισκόμενης διαδικασίας δεν έδειξε ασυνέπεια στις συναντήσεις του με τις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές,

Ένα θέμα την ημέρα από τον κ. Βενιζέλο, που κάνει ότι δεν ακούει τον Τόμσεν

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Ένα θέμα την ημέρα»: Για όσους δεν θυμούνται – για την ακρίβεια προσπαθούν να ξεχάσουν – την στρατηγική Παπανδρέου στην προ του 2009 περίοδο του «Λεφτά υπάρχουν», υπενθυμίζω πως αυτή ήταν και τότε η επικοινωνιακή πολιτική.

Το ίδιο κάνει και ο κ. Βενιζέλος. Ξαφνικά έχει θυμηθεί τα πάντα – τη ρευστότητα, την ακρίβεια, τους φτωχούς και τους αδυνάμους, την… ψυχή του ΠΑΣΟΚ.

Με τη μέθοδο της πλημμυρίδας, πετάει από το ένα θέμα στο άλλο – και για όλα έχει μια λύση, μια δικαιολογία, μια εξήγηση.

Μας λέει τώρα ότι στο πρώτο μνημόνιο πήγαμε κατ’ ανάγκην και εκ των ενόντων και πως ο ίδιος δεν συμφωνούσε – πλην όμως το εφάρμοσε και το επεξέτεινε.